exista posibilitatea cumva, cu “ceva” sa aflu procentul fiecarei culori in parte?
voi lua ca exemplu logo-ul forumului macuser.ro. se poate afla/stii cite procente din fiecare culoare contine acea imagine?
cit rosu, cit galben, cit albastru, alb, negru, gri, s.a.m.d?
lucrez la un proiect impreuna cu un grafician si sintem destul de presati.
multumesc foarte mult pentru orice raspuns care m-ar putea ajuta, chiar si pentru “nu se poate”. macar voi stii sigur ca nu este posibil.
pai in orice program. in fotoshop?
ar trebui sa arate cam asa: fotografia ca atare, iar in susul sau josul aceste fotografii va trebui sa am ceva de genul
rosu - 10%
galben - 5,5 %
etc
este posibil de aflat treaba asta in photoshop?
incerc sa vad chiar acum. daca nu ma descurc si chiar este posibil imi voi permite sa revin si sa te intreb
de digital color meter stiu si eu, numai ca nu ma ajuta. eu as avea nevoie sa stiu global cit procent de rosu, de exemplu, contine o fotografie.
in photoshop nu gasesc asemenea informatie.
[ Modificat: 13 Decembrie 2006 04:22 PM de cetatean ]
cetatene… mie teama ca ori nu te inteleg ori ce vrei tu nu se prea poate
in Photoshop de ex. te duci sus in meniu Window -> Info sau F8
daca te duci cu cursorul pe imagine, iti va arata ce procent de culoare ai fix in locul acela (pe fiecare canal de culoare in parte)
inteleg ca tu vrei valoarea in procente globala, pe intreaga imagine?
asa ceva nu se poate. nu din Photoshop.
da la ce-ti trebuie o asemenea informatie, ca poate gasim alta solutie
STef, da eu am nevoie de valoarea in procente globala. ceea ce poate arata photoshop-ul nu imi ajuta cu nimic. multumesc oricum.
dacuBurebista. multumesc pentru informatie. nu stiam programul asta. nu face chiar ceea ce imi trebuie, dar ma rog, este deja un pas.
graphicconverter imi spune de exemplu numarul culorilor dintr-o imagine. din pacate nu imi da amanunte,
logo-ul forumului zice a are 3040 de culori. noi vedem doar citeva mari si late. cite procente din fiecare, dumnezeu cu mila.
mai incerc. promit sa dau o bere in orice caz, o spun cu toata seriozitatea. :o)
exista posibilitatea cumva, cu “ceva” sa aflu procentul fiecarei culori in parte?
voi lua ca exemplu logo-ul forumului macuser.ro. se poate afla/stii cite procente din fiecare culoare contine acea imagine?
cit rosu, cit galben, cit albastru, alb, negru, gri, s.a.m.d?
lucrez la un proiect impreuna cu un grafician si sintem destul de presati.
multumesc foarte mult pentru orice raspuns care m-ar putea ajuta, chiar si pentru “nu se poate”. macar voi stii sigur ca nu este posibil.
Ceea ce vrei tu nu prea se poate pentru că:
- De exemplu, logo-ul MacUser de aici de pe forum este un JPG în format RGB. Computerul vede numai culorile Red, Green şi Blue, aşa că nu poate să îţi măsoare portocaliu, galben, albastru închis sau bleu pentru că nu ştie ce înseamnă aceste culori. (Ce ţi-a zis Graphic Converter n-are nici o relevanţă, pentru că nu ştim ce numără el). Fiecare pixel din imagine este caracterizat prin valorile celor trei componente R, G şi B. Dacă vrei să măsori procentele acestor trei culori, poţi, dar numai după un criteriu de genul: “cât la sută dintre pixeli au valoarea Red mai mare sau egală cu 155?”. Iar asta o poţi afla din histograma imaginii ( în Photoshop, de exemplu). La fel în cazul imaginilor CMYK, unde ai cyan, magenta, galben şi negru.
- Imaginile GIF au un număr finit de culori (maxim 255) pentru că aşa a fost conceput formatul. Fiecare imagine are paleta ei de culori şi nu ai ce să măsori. Aici Graphic Converter probabil că-ţi dă totalul calculat corect.
te-am rugat sa ne spui (daca se poate) la ce iti foloseste aceasta informatie, deoarece mi-e teama ca nu e pusa corect. esti sigur ca stii ce vrei?
numai intelegand exat ceea ce vrei, putem sa te ajutam
daca nu ma insel, exista in prepress un soft care calcula gradul de acoperire cu culoare a fiecarei placi in parte
daca am inteles eu bine omul vrea sa deschida o poza si sa i se spuna
poza are 113 culori
culoarea 1 (compozitie RGB=xyz) ocupa 0,035%
culoarea 2 (compozitie RGB=abc) ocupa 1,226%
etc…
o lada de bere celui care instaleaza programul si gaseste insiruirea magica de cifre si litere care inseamna “sesam, deschide-te”
evident ca iti pot spune despre ce este vorba si bineinteles ca stiu ce vreau.
este vorba despre o expozitie. fotografiile vor fi printate si expuse ca atare iar undeva (sus, jos, stinga, dreapta ...) vor fi si informatiile despre care vorbim.
este o treaba extrem de serioasa. nu mi-as fi permis sa deschid un topic, doar asa, ca sa ma aflu in treaba.
cam asta este.
tocmai am dat jos “Presspercent”.
voi vedea ce poate el, ce pot eu ...
fi convins ca nimeni nu a avut impresia ca ai postat doar ca sa te afli in treaba. numai ca, multi pun intrebari, sau cer rezolvari la probleme cu care nu au prea mare tangenta (ceea ce, sunt convins, nu e si cazul tau) si din aceasta cauza enuntul nu e tocmai usor de inteles.
spune-ne si noua cum ai rezolvat problema
succes