Salutare,
Am făcut o carte tehnică, plină de capitole (1 la 12) și cu subcapitole de level 4 (1.1, 1.1.1 și respectiv 1.1.1.1). De asemena fiecare capitol are zeci de tabele și imagini care vor avea un sufix și un număr automat de genul: Figura X.Y, X fiind capitolul și Y fiind numărul fiecărei figuri.
Din cauză că este extrem de mare cartea este împărțită pe capitole și creat un Book.
Ce am reușit să fac vis-a-vis de numerotarea capitolelor. Am creat cîte un stil pentru:
Capitol - e numerotat și am creat și o listă nouă cu Denumirea Chapter. Codul este: Capitolul #^, Level 1
Subcapitol Level 2 (1.1) - numerotat are ca și listă același Chapter Codul este #1.#^, adică Level 1. nr. curent, Level 2
Subcapitol Level 3 (1.1.1) și respectiv Level 4 (1.1.1.1) identice ca setări cu Level 1. Codurile sunt: #1.#2.#∧, Level 3; respectiv #1.#2.#3.#∧. Level 4
Merg superb. Probat pînă la capitolul 3. Am dat și un update de numerotare capitole, paragrafe, pagini etc. Nu se strică nimic.
Ei, acum e acum. În capitolul 2 am cîteva tabele. Cum fac să apară Tabelul 2.1, 2.2, 2.3 etc. unde 2 e numărul de capitol? Cea mai simplă metodă e să îi specific la Bullets and Numbers Tabelul 2.#∧ urmînd ca mai apoi la fiecare capitolul - dacă nu uit - să modific manual numărul ca să corespundă cu cel al capitolului. Aceeași ideea o pot aplica și la Figura 2.1 Dar nu cred că e profesional.
În ce privește numerotarea automată a tabelelor am încercat așa:
1. Am creat o listă denumită Tabel.
2. Am selectat Numbers și am trecut următoarele setări: Tabelul #H.#∧, unde #H ar fi Chapter number (??????). Nu găsea nimic, adică îmi apărea în capitolul 2 Tabelul 1.1 și la fel în capitolul 3, tot Tabelul 1.1.
3. Atunci, am selectat Lista “Chapter” ce am creat-o pentru capitole și subcapitole. Merge, doar că îmi dă peste cap numerotarea subcapitolelor. Adică, Ajung cu numerotarea lor la - să zicem - 2.1.4, introduc Tabelul 2.1, iar următoarele subcapitole vor fi 2.1.1, 2.1.2 din nou, adică nu mai țin cont de 2.1.4. Pînă la urmă e și logic de ce face așa. Dar nu știu ccum altefl să procedez.
Probabil că soluția e simplă, dar la ora aceasta cu sigurnță îmi scapă.
Orice ideee e apreciată.
Vă mulțumesc anticipat.
Sebastian