Dau si eu ca tot omul pe luea asta sa citesc un ziar, cand imi sare in ochi o reclama la orange. De felul meu sunt mai reticent fata de compania asta, dar titlul era demential… “navigati fara limite timp de un an cu 35 USD pe luna”. Ma sterg la ochi, beau niste zeama de varza sa ma trezesc, mai iau si o aspirina contra mahmurelii si dau sa citesc din nou. cand, ce sa vezi oare?!?!?! acelasi titlu…
mai sa fie, imi zic eu si scuip de 3 ori in san…
cand colo, ce sa vezi, mare promotie mare la mobile office card si cu abonament cu tot… reduceri mari la card, reduceri medii la abonament (nici un disclaimer in anunt, ci doar pe site-ul lor… adica desi ai internet timp de un an la 35 de euro, contractul trebuie sa il faci pe 2 ani, iar abonamentul devine 70 de euro). una peste alta, un inconvenient peste care as fi putut sa trec, dar… ce sa vezi, card-ul asta care suporta EDGE (adica sony ericsson-u’ din titlu, modelu’ 85) nu ofera instalare si pentru Mac OS… mama lor de hoti… si dau sa caut pe internet, cand vad ca am doua solutii… fie compilez niste chestii (Doamne fereste, nu sunt programator, nu imi doresc sa devin unul, nu cunosc nimic din domeniu si pur si simplu mi se pare absurd) sau… astept sa apare doua tipuri de card care ofera EDGE si suport pentru Mac OS X… adica voi mai astepta ceva ani pana sa pot si eu sa folosesc serviciul lor nedestinat utilizatorilor de nisa!
so Orange internet connection sucks… but I knew it already… :(
Mesaj catre Orange
Orange internet connection: un serviciu de doi bani
Dati-mi voie sa va spun si de ce:
banul 1: In reclama dumneavoastra avand titlul “navigati fara limite timp de un an cu 35 USD pe luna”, aparuta in Ziarul Financiar de ieri, 01 decembrie 2005, nu se specifica nici unde ca pentru a beneficia de acesta promotie este nevoie sa te abonezi pentru 24 de luni.
Concluzie: nota 4 si la loc…
banul 2: singurul PC card care ofera conexiunea EDGE este un model mai invechit (si devansat de GC 95 si GC99) si care nu ofera suport pentru computerele Apple (spre deosebire de cele 2 mentionate mai sus).
In concluzie: nota 3.
Concluzie finala: elevul Orange ramane corigent pana la o data ulterioara, cand va decide sa isi informeze corect clientii (macar la partea cu abonamentul, ca nu sunteti obligati sa oferiti suport tehnic tuturor).
UPDATE: tocmai am gasit pe softpedia niste modem script-uri de apple ale card-ului respectiv… sunt un pic reticent, dar sa vedem ce o iesi.
speaking about cwireless internet, ieri seara am vazut ca si Connex a lansat un serviciu asemanator, cu mentiuea ca foloseste alte PC card-uri si ca serviciul costa tot 35 de dolari pentru un abonament de doi ani, doar ca nu ai trafic nelimitat, ci doar 500 MB. Una peste alta, pare Ok, mai ales ca acest card ofera si conexiunea 3G, eci viteza mai buna.
am sunat la connex si am vazut ca modelul respectiv este produs de Novatel, si poarta numele de cod U630. Toate bune si frumoase, dar… nu prea stiu daca se conecteaza la Apple sau nu. ei sustin ca da, si chiar ma indreapta catre un programel facut de smith Micro Software, dar problema e ca micutul asta costa 30 de dolari (cu reducere de 10 USD aplicata), si nu as vrea sa il iau si dupa sa ma trezesc ca nu merge… si bineinteles, as vrea sa il incerc inainte, dar nu reusesc sa gasesc un demo.
de asemenea, un search pe google dupa “Merlin U630 Apple connect” nu reuseste sa imi gaseasca nimic relevant… sa vedem.
am primit un raspuns de la novatel: nu ofera support pentru mac, dar m-au indreptat catre baietii de la SmithMicro. prea tarziu oricum, eu le cumparasem deja produsul… doar ca nu am apucat sa ajung in week-end la un magazin connex sa o probez. cred ca maine iau mac-ul la birou si dau o fuga in pauza de pranz. ar fi misto sa fie tzeapa…
ok, am fost la connex, mac-ul a vazut cardul, setarile erau trecute automat, insa in momentul cand ii dadeam “connex”, imi daddea un mesaj ca “the modem has unexpectedly hung up”. :( nu am idee de ce, si nici baetii aia de la connex. daca cineva ma poate lamuri, ii raman profund recunoscator.
trebuie neaparat sa ma duc, am dat banii pe program si nimic. am tot incercat sa vad daca nu pot imprumuta una pentru vreo cateva zile, dar nu raspund la telefon.
Slot-ul PCMCIA este vechi de fo 10 ani si e 16 sau 32 bit (printr-un hack (CARDBUS) care acuma a devenit standard). Bandwidth-ul maxim exte cel al unui slot PCI chior (32 Bit, 33 Mhz) este de de 133MB/sec. ExpressCard ofera o conexiune PCIe (cu bandwidth MULT mai mare) + o conexiune USB 2.0 (mult mai simplu de interfatzat pentru producatorii de modem-uri wireless) http://en.wikipedia.org/wiki/PCMCIA
Cum plangi tu dupa PCMCIA multi au plans cand Powerbook-urile au renuntat la portul SCSI
Am inteles acum. M-am uitat si mai atent pe poze si pe google si am vazut ca expresscard se infige din afara si nu trebuie sa deschizi macbookul sa instalezi ceva. Faceam eu o confuzie si credeam ca e la fel cu slotul de airport.
Multumesc pentru lamuriri.
Da, sunt compatibile cu toate card-urile ExpressCard/34 ...
... care de-abia acuma apar.
Nici nu putea gasi Apple moment mai bun sa faca trecerea asta. Pentru ca in acest moment banuiesc ca exista cat tot atatea drivere de ExpressCard-uri cate exista de PCMCIA pe OSX de x86. Adica putine spre zero Si producatorii de card-uri PCMCIA stiu ca nu trebuie sa se chinuie sa faca drivere de x86 iar cei de ExpressCard-uri nu isi vor bate capul ce cele de PowerPC