Din cate stiam eu nu prea merge.
Azi citesc un articol pe Softpedia care zice urmatoarele:
iChat is an AIM, ICQ, .Mac and Jabber client for Mac OS X that also allows LAN communication using a Jabber-like protocol and Bonjour for user discovery. This program’s AIM support is fully endorsed by AOL, using their official implementation of the AIM OSCAR protocol. The good part doesn’t end here, because even MSN, Google Talk and Yahoo contacts can be integrated into the Jabber pane, so you won’t need another instant messaging program for your Mac!
am incercat cu Yahoo, da nu merge. poate am facut ceva aiurea.
voi ati incercat, stiti ceva ?
Pai din explicatia de mai sus nu rezulta ca iChat merge cu YM si altele ci mai degraba ca toate pot folosi protocolul Jabber; acesta este doar parte din iChat si poate fi sau nu activat.
am incercat eu demult. E PRAF SUPORTUL !
Yahoo nu ofera suport pentru gateway-ul lor.
SI servere de Jabber care stiu de Yahoo sunt putine. Partea proasta e ca trebuie sa bagi manual toate contactele in lista la modul: .
Si inainte de astea trebuie sa folositi un client dedicat Jabber (PSI) pentru a activa suportul pentru Yahoo… e “f*tere de mama” ca sa zic asa. Nu va recomand.
“Yahoo, cel mai mare furnizor de poştă electronică din lume, a anunţat că serviciile Yahoo Mail şi Yahoo Messenger au fuzionat, după ce specialiştii companiei au integrat aplicaţii ale mesageriei instant în programul de e-mail, transmite Reuters.
Utilizatorii de poştă electronică şi de mesagerie instant pot rula acum cele două programe în cadrul unui singur browser Web. Aceştia nu mai au nevoie să descarce programul Yahoo Messenger, considerat de utilizatorii mai puţin pregătiţi din punct de vedere tehnic un lucru foarte complicat. Astfel, dacă Yahoo Mail are aproximativ 250 de milioane de utilizatori, serviciul Yahoo Messenger este mult mai puţin utilizat.
Utilizatorii vor putea dialoga în timp real cu ajutorul unor ferestre de conversaţie separate în cadrul programului Yahoo Mail.
Oamenii vor putea, astfel, să converseze cu mai mulţi prieteni simultan, fără să părăsească serviciul de poştă electronică. Pentru a evita suprasolicitarea reţelei, Yahoo plănuieşte îmbunătăţirea serviciilor Yahoo Mail în următoarele luni.
Yahoo nu este prima companie care înglobează programul de mesagerie instant cu cel de comunicare prin e-mail.
Google Inc. a încorporat serviciul său de mesagerie instant Google Talk în programul G-mail, în timp ce serviciile de poştă electronică ale companiei Microsoft alertează utilizatorul dacă un corespondent de-al său utilizează serviciul de mesagerie instant şi îi permite să intre în contact în timp real cu acesta.”
Din cate stiam eu nu prea merge.
Azi citesc un articol pe Softpedia care zice urmatoarele:
iChat is an AIM, ICQ, .Mac and Jabber client for Mac OS X that also allows LAN communication using a Jabber-like protocol and Bonjour for user discovery. This program’s AIM support is fully endorsed by AOL, using their official implementation of the AIM OSCAR protocol. The good part doesn’t end here, because even MSN, Google Talk and Yahoo contacts can be integrated into the Jabber pane, so you won’t need another instant messaging program for your Mac!
am incercat cu Yahoo, da nu merge. poate am facut ceva aiurea.
voi ati incercat, stiti ceva ?
Adium are multe lipse… printre care si stealth settings care e integrat in sfarsit in yahoo mess 3.0… Plus ca Adium-ul are o mica problema cu ferestrele TCP… Daca faci trafic pe anumite porturi prin alte aplicatii nu-ti mai ajung mesajele… te trezesti la un moment dat cu 100 de mesaje instant si crapa…