Freeware pentru facut slideshow cu sufix.avi sau .mvi din OS X
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Buna seara,
Ma tot chinui sa fac un slide show cu iphoto, plecand de la un folder cu jpeg-uri, dar mi-l face doar cu sufix de (.mov). Deci, nu poate fi vazut de cei cu Windovs…
Am cautat peste tot, Graphic converter e legat de Quicktime, il face tot cu sufix (.mov).
Deci care ar fi solutia? Ce tip de sufix-uri ar fi cele mai utilizate de Windozari (chiar si cei ce nu au super media playere instalate), ca poata vedea slide show-ul, si ce program sa utilizez? .mvi sau.avi?
Am fost si pe versiontracker, dar fara raspuns edificator.
Nu as vrea sa instalez 50 programe, sa ramana tot felul de fisier uitate pe care sa nu le pot dezinstala.
De pilda, am descarcat CocoviewX, si, la dublu click (dupa ce am copiat aplicatia in dosarul de aplicatii), nu se intampla nimic; As vrea ceva cu care ati lucrat, si care e OK
Note: slide show-ul are in jur de 25 photo (total 6-700k), si va fi postat pe net.
Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Daca e vorba de formate de fisiere universal “playabile” pe orice sistem, atunci cred ca MPEG este solutia cea mai buna. Fa mai intai MOV, dupa care ia ffmpegX (vezi la sectiunea Software/Editoare si utilitare video) si converteste-l in format MPEG1 sau MPEG2.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Multumesc, Tudor. Chiar acum voi incerca. Sper sa iasa. Te tin la curent.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Sau poți lucra cu iMovie, care e destul de deștept când vine vorba de filmulețe “casnice”. Lucrezi ce ai de lucrat, pui pozele, pui efecte/tranziții, etc ... după care File / Share, sus alegi “Quicktime” cu “Expert Settings”. În momentul ăsta, ca să nu pierzi calitate, eu aș alege export în DV stream (chiar dacă o să ocupe spațiu mult, vei obține cea mai bună calitate posibilă), după care o comprimare în 2 versiuni—una MPEG-1 (e cel mai simplu format, dar si destul de slab), și una XViD/DiVX, cu ffmpegX sau mencoder.

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am incercat toata ziua diverse variante. Concluzia: in mod cert, indiferent de formatul ales, tot vor exista unii care sa nu aiba codec-ul sau plug-in-ul necesar, pentru vizualizare. Singura solutie “universala” ar fi un animated gif, cu pierdere dramatica a calitatii, si cu o marime cam mare (chiar prea mare)
M-am gandit la o alta solutie: un web album, dar la care sa existe o temporizare la fiecare pagina afisata, sa zicem 2 secunde, si apoi sa se acceseze pagina urmatoare din album, dar nu intr-o noua fereastra, ci in aceeasi. Probabil exista ceva in Javascript. Stie cineva ceva?
Scuze Tudor, nu trebuia sa postez noua idee aici, dar era conectata la vechiul thread.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

cu image ready, care vine cu photoshop, ai incercat?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu, dar am retinut ideea. Trebuie sa caut undeva. Multumiri

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

poti incerca si keynote
http://www.apple.com/iwork/keynote/download/

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
macold - 04 Decembrie 2005 04:00 AM

Am incercat toata ziua diverse variante. Concluzia: in mod cert, indiferent de formatul ales, tot vor exista unii care sa nu aiba codec-ul sau plug-in-ul necesar, pentru vizualizare.

Eu as insista pe MPG, poate nu ai setat tu ceva cum trebuie in ffmpegX, pentru ca eu personal nu am intalnit vreo problema in distributia filmelor codate MPEG1 sau MPEG2 (atentie, nu MPEG4!!). Sunt formate suficient de vechi ca sa fie recunoscute de mai toate playerele, inclusiv pe Windows, fara sa necesite codecuri separate.

Nu-ti recomand sub nici o forma compresia GIF pentru poze, o sa-ti iasa un fisier gigantic si de proasta calitate.

Semnătură 

⌘-N