Vă supunem atenției un mic chestionar.
Pentru a putea sintetiza mai ușor datele finale, vă rugam să răspundeți strict la întrebări, pe puncte.
Eventualele comentarii lăsați-le la final, despărțite de o linie de răspunsuri. ——————————————————
Mulțumim pentru înțelegere!
1. În ce zonă geografică/oraș locuiți și ce provider de net folosiți?
2. Există și alte opțiuni în zonă sau sunteți consumator captiv?
3. Ce puncte bune are providerul vostru (trafic, viteză, suport tehnic, costuri etc)
4. Ce puncte slabe are providerul vostru (trafic, viteză, suport tehnic, costuri etc)
5. Ce v-ați dori în plus de la provider? (enumerați maxim trei lucruri)
6. Categoria de vârstă/ocupație în care vă încadrați (15-20 ani; 20-30 ani; 30-40 ani; peste 40 / elev, student, angajat, profesiune liberală, profesor, manager etc)
1. Bucuresti - MITnet
2. cel putin 2 alte optiuni
3. viteza
4. cade destul de des dar nu pt mult timp
5. stabilitatea conexiunii
6. peste 40, profesiune liberală
1. bucurești / rds
2. cel puțin 3 alternative
3. viteză; costuri
4. suport tehnic mediu spre slab pentru apple
5. imbunătățire și completare asistența tehnică pe site, completare manuale pdf cu proceduri pentru apple
6. peste 40, profesiune liberală
1. Bucuresti / RDS
2. exista si am mai folosit in zona Romtelecom si UPC.
3. viteza, cost. (90Mb/s download, 70Mb/sec pt cca 35 RON)
4. suport tehnic si relatii clienti sub orice critica (in 2010, 2011, 2012…).
5. viteza constanta in conexiunile cu alte retele (inca depinde foarte mult, de la nod la nod).
6. 40+, freelancer.
1. Targoviste / NextGen
2. exista cel putin 3 alti provideri
3. viteza , costuri.
4. natangi cei de la suportul tehnic dar e bine ca nu am nevoie de ei decat rar
5. sa vina odata si gigabitul
6. 30 de ani, angajat
1. Bucuresti, UPC si Linkzone
2. cred ca am mai mult de 3 alte optiuni
3. stabilitate. IP static pentru Linkzone
4. UPC sunt OK; Linkzone, fiind firma de cartier, trebuie sa-i cam pisez cand pica. Nici unul nu se sperie cand aud de Apple, dar de obicei nu le spun ca-s pe Mac.
5. mai ieftin; stabilitate; IP static. Viteza nu ma intereseaza, cat timp e peste 4 MB/s. PDF cu instructiuni clare pentru orice sistem de operare.
6. peste 40, angajat
Acasa:
1. Brasov / Romtelecom
2. Exista si am folosit RDS
3. Suport tehnic, uptime
4. Costuri, viteza (eh, s-ar putea si mai bine)
5. Sunt foarte ok pentru ce am nevoie
6. 20-30 ani, student
Camin:
1. Bucuresti / netul de Regie? (nu stiu cine e ISP)
2. Nu
3. Costuri
4. Trafic limitat (30gb/luna), viteza foarte slaba la ore de varf, suport tehnic inexistent
5. Viteza constanta de-a lungul zilei
6. 20-30 ani, student
2. Am posibilitatea de a pune și Romtelecom și NextGen.
3. Abonament cu 100 Mbps cu trafic nelimitat, test viteza speedtest de 70 Mbps, suport tehnic de care am avut foarte rar nevoie, abonamentul este de 39 RON pt Internet.
4. Ceva probleme cu casuta de e-mail, dar care s-au rezolvat.
1. Arad / RDS (cable link si fibra optica)
2. Cel putin 5 alternative
3. Viteza buna, trafic nelimitat, pret bun
4. Suport tehnic de toata jena, daca se strica ceva pe linie dureaza 2-3 zile pana se remediaza
5. Suport tehnic mai bun (tratarea clientilor cu respect), remedierea mai rapida a problemelor aparute
6. 20-30 ani, student/angajat
———————————————-
Internetul prin cablu TV de la RDS merge acceptabil, insa cand li se strica un amplificator (sau alt echipament) pe strada, de obicei ramane toata strada 2-3 zile fara internet si telefon fix, in ciuda faptului ca este vorba de o strada din centrul orasului. Asta se intampla cam de 3-4 ori pe an, in rest intreruperi mai scurte care se remediaza in 1-6 ore sunt cam de 10-15 ori pe an.
Internetul prin fibra optica de la RDS merge bine, viteza e buna, intreruperi apar destul de rar si se remediaza rapid.
1. Ardeal / Sibiu, Romtelecom
2. Inca doua optiuni: RDS si NextGen
3. Viteza (download aprox. 70 mbs / upload tot pe acolo)
4. Punctul slab e ca singura data cand a picat netul si am sunat la ei, au declarat ca nu ofera asistenta tehnica pt mac. Povestea clasica…
5. Asistenta tehnica telefonica pentru mac.
6. 30-40, profesor
1. București, UPC (acasă, PF)
2. Da, RDS
3. uptime, stabilitate legătură
4. preț, client service greu de contactat, ofertă cam mare pentru PJ
5. flexibilitate
6. peste 40, business propriu, asociat
1. București, RDS (birou, PJ)
2. Da, cică UPC (nu se hotărăsc dacă dpdv tehnic pot furniza serviciul, tehnicianul spune că da, vânzările că nu
3. preț decent la pachet cu telefon și date 3G (merge pe iPad), OK pentru browsing ușor și e-mail
4. contract tâmpit, la fel și account manager-ul, mai moare câte o oră sau două la cel mult două luni
5. să nu mai ascundă chestii tâmpite prin contract (ex. clauza de reziliere și reînnoire sine die - am notificat rezilierea din momentul semnării contractului)
6. peste 40, business propriu, asociat
2. Cel puțin 4 alte opțiuni (cablat deja deasupra ușii, printre care și RDS)
3. Uptime, viteză ridicată și constantă
4. Preț mare
5. Să mai scadă prețul, să mai mărească viteza, dar să pastreze calitatea
6. 30-40 ani, analist programator
——————————————————
Nu am avut probleme tehnice niciodată, nici cu calculatoarele mele, nici cu conexiunea lor. Ce-i drept, am schimbat în casă cablul lor gros și prost, no name, cu cablu bun - Romcab. Am montat ruter de când am tras net de la ei și l-am ținut on-line tot timpul, asigurat și de un UPS. Locuiesc în zona Trapezului și sunt abonat la ei de când au venit în zonă - cred că ‘95, nu-mi aduc aminte exact anul.