Avand in vedere ca eu fac exact acelasi lucru aproape zilnic de ani buni, imi permit sa iti dau un sfat.
Daca lucrezi in ILL nu salva niciodat cu pdf compatibility pt ca nu ai decat un avantaj si anume le poti rasteriza direct in photoshop, in schimb o gramada de dezavantaje: fisiere cu mult mai mari, care se deschid si se salveaza mult mai greu, spatiu pe disc ocupat mai repede. (in functie de dimensiune si rezolutie poti exporta tiff direct din ILL fara probleme sau diferenta de calitate, asa ca avantajul de a rasteriza direct in PS nu mai e de luat in calcul).
Exporta pdf fara downsample si fara compresie, ca sa merga mai repede, nu vrei ca ILL sa munceasca degeaba la vre-o compresie, PS o face mai repede; nu te intereseaza cat de mare e pdf-ul rezultat, oricum il arunci la final;
Eu ai-urile le export pdf cu un action dupa care le arunc in PS la rasterizare cu un alt action, ambele bineinteles, rulate in batch.
In screenshot-urile tale sunt acolo cateva bife care nu-si au locul:
1. preserve ILL editing capabilities - la ce-ti mai trebuie sa-l editezi in ILL daca tu exporti pdf doar pt raterizare in PS; intr-un fel e acelasi lucru cu ILL cu pdf compatibility. lol
2. optimize for fast web view - esti sigur???
Cat despre pastrarea calitatii imaginii… daca-l salvezi ai cu pdf compatibility linkul ramane asa cu l-ai adus, iar la pdf lafel, daca nu faci downsample, sau functie de setarile din “Compresion” va avea rezolutia pe care o dai, care ar trebui sa fie rezolutia tif-ului de la final, nu mai mare.
@PallMAC - “Daca sa zicem ai un psd sau tiff pe care il faci la o dimensiune mai mica ca sa nu iasa mare si in care ai bagat smart object niste poze imense, atunci illustratorul salvat cu pdf compatible va avea tot timpul la rasterizat o rezolutie mai buna decat un pdf.”
Te inseli amarnic coane. Un tif A4 in care ai smart-uri A0, adus in ILL si exportat cum vrei tu, iti rezulta un tif la rezolutia lui A4. Scalabilitatea unui smart object e valabila doar in PS.
MARE ATENTIE. In unele cazuri e necesar sa convertesti un smart object inca odata in smart object. Sa zicem ca avem un smart object A4 pe care il scalam la A5, dupa care il facem iarasi smart object. Daca il rescalam la A4 el va face resampling de la A5 la A4 ca orice layer obisnuit.