am nevoie sa importez niste documente de la un PC si in afara de asta vrau sa am pentru orice caz ceva (nu mult) spatio perntru documente care vin din sistema ceea. Cineva puote sa-mi spuna cum si ce trebuie de facut?
am nevoie sa importez niste documente de la un PC si in afara de asta vrau sa am pentru orice caz ceva (nu mult) spatio perntru documente care vin din sistema ceea. Cineva puote sa-mi spuna cum si ce trebuie de facut?
- Nu poți face partiție windows pe un hdd extern, respectiv nu cu Boot Camp.
- În rest, sincer să fiu nu pricep care e problema cu salvarea fișierelor venite de la un PC. Poate faci o detaliere, pas cu pas, ce te doare, de fapt.
- În rest, sincer să fiu nu pricep care e problema cu salvarea fișierelor venite de la un PC. Poate faci o detaliere, pas cu pas, ce te doare, de fapt.
da ai dreptate trebuie sa explic mai clar:
avind un sigur hd extern, as dori s-o pot folosi si pentru filuri loati din win si din mac. Da ca fac partitie prin win sterg macul si invers sterg win…
convetuirea ale doua partitii este posibil sau nu? si da ca da…cum?
da ai dreptate trebuie sa explic mai clar:
avind un sigur hd extern, as dori s-o pot folosi si pentru filuri loati din win si din mac. Da ca fac partitie prin win sterg macul si invers sterg win…
convetuirea ale doua partitii este posibil sau nu? si da ca da…cum?
Păi dacă formatezi hdd extern sigur că pierzi informația de pe hdd, trebuie mai întîi salvată, apoi făcută partiția, apoi fișierele puse înapoi. Dacă ai și fișiere mac și win, le poți salva pe partiție DOS (fat 16), doar că unele aplicații (nu fișiere), care au resurse (resources) se vor corupe ( de ex. aplicațiile de mac, cu extensia app). Fiind hdd extern, deci mobil, a-l formata hfs+ conduce la a nu fi citit în Windows, doar dacă instalezi MacDrive pe Windows.
Poți partiționa hdd extern cu Disk Utility, dacă are 80 GB, poți face, să zicem, 40 GB hfs+ și 40 GB DOS format. Dacă vei conecta hdd-ul la un pc win, va vedea numai partiția DOS, afară de cazul cînd ai instalat MacDrive, le va vedea pe ambele.
n-am stiut de MacDrive, interesant…dar cum sa fac ca pe acelasi hard extern pot SA SALVEZ fiserele ale WIN si fisere ale MACului pentru ca sa la pot ambele citi DE PE MAC (PPC)
n-am stiut de MacDrive, interesant…dar cum sa fac ca pe acelasi hard extern pot SA SALVEZ fiserele ale WIN si fisere ale MACului pentru ca sa la pot ambele citi DE PE MAC (PPC)
Rebertino dragă, o luăm de la capăt:
- din mac os x poți citi și SCRIE pe partiție DOS (fat 16) și FAT 32; poți doar citi partiția NTFS; doar că, atenție, unele aplicații, care au resurse, trebuie mai întîi arhivate, orice format, deoarece la copiere pe fat 16 sau fat 32 își pierd resursele.
- din windows, nu poți nici citi, nici scrie partițiile mac )hfs și hfs+), decît dacă pui MacDrive.
Deci, hdd extern poate fi formatat cum vrei, cel mai bine DOS (cu observația de mai sus, dacă pui acolo aplicații, nu fișiere) sau partiție dublă, și DOS și hfs+
Am facut o partite MS-dos din Mac Os dar copiaza foarte greu pe ea. De ce oare?
copiază mai încet, firește! Și nu va copia, asta am uitat să precizez, fișiere mai mari de 4GB, de ex., cum ar fi imaginea unui dvd, se va opri cînd va atinge 4 GB copiați, apoi dă eroare (minus nu știu cît).
Rebertino dragă, o luăm de la capăt:
- din mac os x poți citi și SCRIE pe partiție DOS (fat 16) și FAT 32; poți doar citi partiția NTFS; doar că, atenție, unele aplicații, care au resurse, trebuie mai întîi arhivate, orice format, deoarece la copiere pe fat 16 sau fat 32 își pierd resursele.
- din windows, nu poți nici citi, nici scrie partițiile mac )hfs și hfs+), decît dacă pui MacDrive.
Deci, hdd extern poate fi formatat cum vrei, cel mai bine DOS (cu observația de mai sus, dacă pui acolo aplicații, nu fișiere) sau partiție dublă, și DOS și hfs+
copiază mai încet, firește! Și nu va copia, asta am uitat să precizez, fișiere mai mari de 4GB, de ex., cum ar fi imaginea unui dvd, se va opri cînd va atinge 4 GB copiați, apoi dă eroare (minus nu știu cît).
Nasol atunci pentru ca am dat jos niste iso cu filme pe dvd si alea au cam 4.7 Gb.
Si atunci care este solutia sa transfer pe un alt PC 40-50 GB(inafara de retea)?
De ce din Mac OS pot sa citesc de pe NTFS si din Win nu pot partitie Mac?
Cine e devina: Apple sau Microsoft?
Nasol atunci pentru ca am dat jos niste iso cu filme pe dvd si alea au cam 4.7 Gb.
Si atunci care este solutia sa transfer pe un alt PC 40-50 GB(inafara de retea)?
De ce din Mac OS pot sa citesc de pe NTFS si din Win nu pot partitie Mac?
Cine e devina: Apple sau Microsoft?
Ambii, cred, mai ales MS. MacDrive e soluția pt a citi partiții hfs+ în Windows. E chiar un utilitar simpatic. Pui MacDrive în Win și e totul OK (nu prea l-am folosit, căci nu prea am de-a face cu Windows, dar pare OK).
Ambii, cred, mai ales MS. MacDrive e soluția pt a citi partiții hfs+ în Windows. E chiar un utilitar simpatic. Pui MacDrive în Win și e totul OK (nu prea l-am folosit, căci nu prea am de-a face cu Windows, dar pare OK).
Si daca pun MacDrive pot si sa copiez din Win pe o partitie de mac os?
Pentru ca pe partitia fat32 care am facut-o din mac os cu disk utility,
tot ce copiez din windows nu imi apare pe mac….ca si cum nu ar exista pe hdd.
Si care e de fapt hfs+??? aia care apare si in disk utility…ceva cu Journaled?
Si daca pun MacDrive pot si sa copiez din Win pe o partitie de mac os?
Pentru ca pe partitia fat32 care am facut-o din mac os cu disk utility,
tot ce copiez din windows nu imi apare pe mac….ca si cum nu ar exista pe hdd.
Si care e de fapt hfs+??? aia care apare si in disk utility…ceva cu Journaled?
Cum nu îți apare pe mac ceea ce copiezi în Windows? Asta e ciudat!
hfs+ este, corect, formatul utilizat de MAC OS X. (hierarchical file system).
Trage de pe net versiunea macdrive gratuită, merge vreo lună, după care trebuie să dai un ban.
Pai pur si simplu nu apare.
Am facut partitia din mac os si am copiat ceva pe hdd….l-am pus pe win si mi-a aparut….dar cand am copiat ceva din windows si l-am pus inapoi pe mac nu imi apare si ....culmea
cand l-am pus inapoi pe win era acolo…foarte ciudat, nu inteleg nici eu de ce.
Pai pur si simplu nu apare.
Am facut partitia din mac os si am copiat ceva pe hdd….l-am pus pe win si mi-a aparut….dar cand am copiat ceva din windows si l-am pus inapoi pe mac nu imi apare si ....culmea
cand l-am pus inapoi pe win era acolo…foarte ciudat, nu inteleg nici eu de ce.
Vreau doar sa mentionez ca toti care folosesc MacDrive sa fie FOARTE atenti la folosirea utilitarului ... mai ales cand “se ofera” generos sa repare un volum HFS. Daca va apare acel mesaj, sfatul meu este sa il ignorati. Atat mie cat si unor cunostinte s-a intamplat ca acea “reparare” sa strice structura de directoare si sa nu mai fie utilizabil inapoi pe Mac. E drept ca asta s-a intamplat cam anul trecut pe vremea asta. Poate ca in ultima versiune au “fixat” bug-ul, dar e bine sa nu riscati.