MacBook - taste pacatoase
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.12.06

salut. e primul meu post aici. mi-am luat de cateva luni un MacBook de 1.83, alb, 512 etc, si-l lucrez in fiecare zi. nu sunt hiper incantat. adica e misto, dragut si toate alea. dar se misca greu in Pages si-n NeoOffice (asa ca ma multumesc sa scriu in TextEdit), ca sa nu mai zic ca ii cade din senin Safari-ul… in fine. nu ma deranjeaza astea atat de mult. ce ma dreanjeaza la el sunt tastele: sageata dreapta are o problema - daca o apas intr-un anumit unghi, nu functioneaza. si azi am mai descoperit o pacoste: vopseaua de pe taste se sterge, incet dar sigur. voi aveti probleme din astea? si stie careva daca apple acopera defectiunile astea in garantie? sau le trateaza ca pe niste “probleme cosmetice”? mersi.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Faza cu vopseaua este, teoretic, acopertia de garantie. Nu este normal sa se intample asa ceva daca il utilizezi in normele sale.
In legatura cu Pages ca se misca greu, e sigur o problema de la tine ceva. Pages este UB (Universal Binary = optimizat pt Intel) si zboara. E cea mai rapida aplicatie de acest gen deocamdata. NeoOffice, din cate stiu eu, da, este mult mai greoi. Chiar nu are rost sa scrii in TextEdit. smile
Foloseste Onyx si repara tot pe acolo automat. Dai un restart si vezi ce se intampla. Probabil ca ai ceva probleme prin OS X.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
silviu gherman - 16 Decembrie 2006 02:14 PM

salut. e primul meu post aici. mi-am luat de cateva luni un MacBook de 1.83, alb, 512 etc, si-l lucrez in fiecare zi. nu sunt hiper incantat. adica e misto, dragut si toate alea. dar se misca greu in Pages si-n NeoOffice (asa ca ma multumesc sa scriu in TextEdit), ca sa nu mai zic ca ii cade din senin Safari-ul… in fine. nu ma deranjeaza astea atat de mult. ce ma dreanjeaza la el sunt tastele: sageata dreapta are o problema - daca o apas intr-un anumit unghi, nu functioneaza. si azi am mai descoperit o pacoste: vopseaua de pe taste se sterge, incet dar sigur. voi aveti probleme din astea? si stie careva daca apple acopera defectiunile astea in garantie? sau le trateaza ca pe niste “probleme cosmetice”? mersi.

Păi citezi probleme complet diferite ca esență:
- NeoOffice e foooaaarte lent prin definiție, ba încă fii oarecum fericit că pe mactel se mișcă un picuț de tot mai repejor.
- Pages nu e o aplicație prea zglobie nici ea, mai ales dacă are multe pagini. Dacă vrei să testezi măcar o aplicație zglobie de tot, ia Mellel, și la un fișier de 200 pagini se miscă de parcă ar avea trei. Dezavantajul este că nu știe să facă ceea ce, probabil, vrei tu. Altminteri, Pages este frumușică, păcat că nu e chiar frumoasă, dar cică v. 3 va bate piața. Să vedem, zise orbul, și-și apucă bastonul…
- Chestia cu tasta e hibă fizică, la schimbat, că e în garanție.
- Chestia cu vopseaua e altă chestie fizică.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.12.06

ok, mersi de informatii.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Chestia cu tasta mi s-a întâmplat și mie odată, de când am PB-ul. La fel se manifesta: tasta apăsată din anumite poziții nu funcționa deloc, dacă o apăsam “altfel” mergea. Mă bătea gândul să desfac și să văd ce-are, dar după ce-am văzut cât de complicat e mecanismul tastelor de Powerbook m-am lăsat păgubaș. În vreo 3 zile și-a revenit de la sine, și n-a mai făcut de-atunci.

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 25.03.06

apropo… exista undeva unde as putea gasii (cumpara) tasta “shift” dreapta ptr. PB Aluminum ? de fapt imi trebuie numai mecanismul intact din spatele tastei !
  Craciun Fericit !

[ Modificat: 25 Decembrie 2006 11:59 AM de biga ]
 Semnătură 

you can destroy the evidences, but you can’t destroy the memories.