A innebunit Excel-ul
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Salut,
Colega mea a patit ceva incredibil - sincer, pana acum nu am vazut asa ceva.
Datele problemei: iMac 2011, office 2011 cu licenta.
Deschizi un workbook in excel, insiri niste cifre pe o coloana, faci suma lor. Totul e bine, suma e corecta.
Daca modifici unele cifre din coloana, suma ramane NESCHIMBATA. Tot incercand, am ajuns la situatia in care nu mai aveam nici o cifra pe coloana, suma coloanelor cuprindea coloanele respective, dar rezultatul era neschimbat, adica cel de la prima insumare. Desi peste tot nu era nimic completat in campuri.
In disperare de cauza, am dat reparararea permisiilor si totul se pare ca s-a rezolvat. Oare pentru cata vreme?
Acum trebuie sa fac periodic cate o reparare de permisii sau sa fac sume sa vad daca excel-ul isi face treaba ca lumea?
Chiar nu am patit NICIODATA asa ceva. Rusinos pentru “fabrica de excel” daca e vina lor…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Pe Mac folosesc iWork, deci nu am Office-ul pentru Mac, dar la Excel-ul din Windows este undeva o optiune ca sa recalculeze campurile/rezultatele formulelor. Nu gasesti asa ceva la Excel-ul pentru Mac?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Calculate sheet este pus pe “automatically”. Cel putin acum, cand merge bine. Data viitoare ma uit cand nu merge in Preferences.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 06.12.11

In Excel de Windows se apasa F9 pentru recalculare , daca ai in Tools/Option setat pe calcul manual
In Excel pentru Mac trebuie sa apesi pe Cmd+= , daca ai in Excel / Preferences / Calculation setat altfel decat in imaginea atasata

Daca setarile sunt pentru calculare automata si nu o face , atunci chiar este o problema care trebuie studiata . ( daca din cauza permisiilor nu poate citi fisierul care contine setarile utilizatorului , o sa se deschida cu setarie default )

Semnătură 

MacBook Pro 15”  i7 2.2GHz/ 16GB/ 500GB SSD ,  10.11
MacBook Air 13”  i5 1.3GHz/ 4GB/ 256GB SSD ,  10.11

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, repet, acup e pus pe Automatically si merge; Chiar asa parsive sa fie permisiile astea? Ce au cu bietul Gates? Sau mai degraba cu mine?
Oricum, multumesc pentru lamuriri. mai studiem problema. va anunt daca apare iar problema.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 06.12.11

Cred ca am scris mesajele in acelasi timp .

Daca ti se mai intimpla , inainte sa treci la pasul cu permisiuni , verifica sa nu ai in XLSTART vreun Personal.xls . Si asta poate crea o astfel de problema . ( de fapt orice fisier din xlstart iti poate schimba setarile ) . Daca nu este default , locul in pe care il considera XLSTART este setabil in Preference / General .

Semnătură 

MacBook Pro 15”  i7 2.2GHz/ 16GB/ 500GB SSD ,  10.11
MacBook Air 13”  i5 1.3GHz/ 4GB/ 256GB SSD ,  10.11

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

OK, Thanks.