Poate o sa spuneti ca am luat-o razna. Okay. Tot ce se poate. Dar, ma gandesc sa-mi protejez MacBook Intel Core Duo si sa-mi iau un G3 sau un G4. Initial mi-am luat macbook-ul ca sa pot sa-l iau cu mine si sa-mi fac treaba “din mers”, acasa avand un desktop cu windows. Insa surpriza - nu mai pot sa mai lucrez pe calcu cu windows. Imi pare rau… pur si simplu nu imi vine sa-l mai deschid si nu mai am rabdare sa suport toanele. Chiar azi m-am enervat pt ca nu era in stare dupa ce am instalat XP sa imi detecteze direverele pt USB si am pierdut juma de zi. Acum zic… decat sa “tavalesc” frumosul macbook, care tine loc de desktop, mai bine imi iau un G3 sau un G4 portabil. Problema mea este ca nu prea stiu unde le gasesc de vanzare si nici un prea stiu cat cost. Help! Pls… Bineinteles, donatiile sunt binevenite
Revin cu o precizare - nu programez bombe nucleare pe calculator si nici nu ma joc cu imagini - in principiu am nevoie de el pt procesare de text, si prezentari in keynote. In rest ma bucur de micile bucurii pe care ti le ofera un mac
in cazul asta, o solutie f buna ar fi un Compaq Armada M300 Pentium III 600 cu 128 Mb Ram, 12 Gb HDD, DVD Drive,FDD, On board NIC, Onboardmodem, Sunet , USB, PSU .... si-l gasesti aici ... e primul de jos. pt ccea ce zici tu ca faci, o solutie si mai ieftina este un carnetel ... o agenda ceva….
Revin cu o precizare - nu programez bombe nucleare pe calculator si nici nu ma joc cu imagini - in principiu am nevoie de el pt procesare de text, si prezentari in keynote. In rest ma bucur de micile bucurii pe care ti le ofera un mac
Keynote 3.x, ca un component iwork 06, nu prea merge pe G3, cere resurse destul de mari. Pe G3 poți pune doar versiunea mai veche de iwork, doar că trebuie, dacă ai și versiunea nouă, să salvezi mereu și în format vechi. Destul de incomod.
Ia-ţi un G4, dacă nu poţi PowerBook G4 atunci un iBook G4. Nu lua G3 pentru că acuşi iese Leopard şi este foarte probabil că nu o să mai meargă pe G3, plus că oricum, un G4 e mai tare.
Poate o sa spuneti ca am luat-o razna. Okay. Tot ce se poate. Dar, ma gandesc sa-mi protejez MacBook Intel Core Duo si sa-mi iau un G3 sau un G4. Initial mi-am luat macbook-ul ca sa pot sa-l iau cu mine si sa-mi fac treaba “din mers”, acasa avand un desktop cu windows. Insa surpriza - nu mai pot sa mai lucrez pe calcu cu windows. Imi pare rau… pur si simplu nu imi vine sa-l mai deschid si nu mai am rabdare sa suport toanele. Chiar azi m-am enervat pt ca nu era in stare dupa ce am instalat XP sa imi detecteze direverele pt USB si am pierdut juma de zi. Acum zic… decat sa “tavalesc” frumosul macbook, care tine loc de desktop, mai bine imi iau un G3 sau un G4 portabil. Problema mea este ca nu prea stiu unde le gasesc de vanzare si nici un prea stiu cat cost. Help! Pls… Bineinteles, donatiile sunt binevenite
Dragul meu, te inteleg, dar…
un caclculator e un calculator. El trebuie sa mearga noapte si zi, trebuie sa storci orice bit din el, sa forezi pina in adincurile sistemului, sa te inalti pina la scanner sau imprimanta…
Un calculator e cu atit mai “personal” cu cit poarta cicatricile credintei tale in el si ale devotamentului lui pentru tine.
Foloseste-l din greu! Trage de el! Peste un an nu ti se va mai parea minunea lumii! Nu-i pacat ca in tineretea lui sa imbatrineasca nefolosit?
ah, iarule….cand te aud imi vine sa dau cu laptopul de pamant….imi vine sa-l folosesc pe post de “fund de bucatarie” si sa-mi dezosez puiul pe el…..imi vine sa-l pun opritor la usa….
Eu unul sunt foarte multumit (desi o sa fiu contrazis sau luat drept `ala micu`) de al meu PowerBook G3 @ 333. Desi are 256 RAM momentan, lucrez fara probleme pe el cu un 10.3.9, GIMPShop (editare imegini), Nvu (dezvoltare web), Apache si, posibil, un server mic de dB. Ascult si muzica pe el in timp ce lucrez, folosesc Office.mac 2004, ma uit si al DVD-uri cu el, etc. Sunt chiar f multumit de viteza lui din momentul de fata. Ce-i drept, cand o sa ii pun inca 256 RAM o sa se simta o diferenta destul de mare…ceea ce ma va avantaja la stress-stesting pt proiectele pe care le lucrez pe el. Dar, pana in momentul de fata, sunt chiar multumit.
Ca nota informativa, ca tot ai mentionat PC-ul desktop de acasa, i`m a switcher… vin de pe un Barton 2600+, 512 L2 cache, Placa de baza ASUS A7N8X E-Deluxe, HDD SATA SEAGATE BARRACUDA 7200.2 @ 120 GB, placa video GeForce FX 5200 Ultra @ 128 DDR, surround 5.1, display de 17 inch, partial Windows si, in mare, Linux. De ce l-am dat? Am avut nevoie de ceva portabil si, decat sa-mi iau un laptop PC, am preferat sa imi satisfac ceea ce am dorit de mic, si anume un Mac. Acum s-a putut, l-am luat eu singur si, personal, sunt mandru de el, chiar daca pus langa un PB G4 @ 800 este mai lent. Dar, asa cum e el, reuseste sa-mi satisfaca pana si mofturile legate de viteza de lucru cu imaginile (prelucrare) & cod HTML/CGI, Perl, CGI C++. Ceea ce ma face sa cred cu convingere ca, pentru o procesare de texte, ar fi mai mult decat ideal.
Merci pentru ganduri, Pittick. Ma gandesc la un G3, si un “detaliu” important sunt banii… De aceea incerc sa strang ceva pt un G3. Am inteles ca ajunge undeva pe la 300 de euro, asta in conditiile in care e un SH decent.