2 din 2
2
Probleme (baterie?) PowerBook G4
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05
iaru - 17 Decembrie 2006 11:20 PM

Imi pare rau! Ce impamintare? Priza de acumulator de iBook, PowerMac NU E cu trei contacte!

tiaoconnor are PowerBook G4. nu stiu de unde ai inteles ca ar avea iBook.
La transformatorul de PowerBook, la mufare, vei vedea ca “discul de ghidaj” e din metal. Acel disc este impamantarea.
iBook-ul are carcasa neconductoare. Din cauza asta or fi facut transformatorul cu disc din plastic, pentru ca fenomenul electro oricum nu se produce.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Scuze! Am gresit!

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
iaru - 17 Decembrie 2006 11:58 PM

Scuze! Am gresit!

Nu m-am suparat!

Intre timp am facut niste poze la repezeala.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 08.07.06
amenono - 17 Decembrie 2006 11:51 PM

iBook-ul are carcasa neconductoare. Din cauza asta or fi facut transformatorul cu disc din plastic, pentru ca fenomenul electro oricum nu se produce.

Se produce, o patesc eu la iBook-ul meu. Mi se intampla doar in zona de sub trackpad.

Semnătură 

96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 26.10.05

Am folosit cablul lung de la inceput… downer

[ Modificat: 18 Decembrie 2006 07:58 AM de tiaoconnor ]
 Semnătură 

Tia O’Connor

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
tiaoconnor - 18 Decembrie 2006 07:47 AM

Am folosit cablul lung de la inceput… downer

Tia dragă, rezum:
- încărcătorul nu trebuie ținut tot timpul în mufă, din contra, bateria trebuie reîncărcată atunci cînd e goală, cît mai goală.
- ai și alte hibe, nu doar bateria dusă.

Du-te repede de unde l-ai luat cu el în geantă.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 26.10.05

Multumescde sfat, ai dreptate, asa ma gindeam si eu sa procedez.

Semnătură 

Tia O’Connor

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Mai intai de toate, un LA MULTI ANI pentru toti aproape 1000 membri ai forumului.
Si acum, ciudatenie la powerbook G4 800 (baterie…)
De o vreme, bateria tinea cam putin (2 ore si un pic). Idem si la bateria de rezerva. Si, cand mai avea 20 min de viata, murea dintr-o data.
Ieri, intamplator, desi bateria era incarcata (sub OS X), am startat sub OS 9.2.2. Surprize: bateria a inceput sa se incarce, si acum afiseaza peste 3 ore de viata. Nu am incercat cu cea de rezerva, dar posibil sa faca la fel.
Sa inteleg ca sistemul de operare X micsoreaza in mod voit durata de incarcare a bateriei, pentru a o menaja?
Si inca ceva: acum (cu bateria incarcata in OS 9), daca startez in X cu alimentatorul bransat, icoana de la baterie are mesajul “calculating…) si nu mai iese din asta. Ce are a face bateria cu prefectura? Incerc si cu cealalta baterie, si poate brevetam sistemul.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

app de alimentatoare, aici e frig de crap, noroc cu alimetatoru ca mai stau cu talpa pe el si mi-o incalzeste

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
macold - 27 Decembrie 2006 12:01 PM

Mai intai de toate, un LA MULTI ANI pentru toti aproape 1000 membri ai forumului.
Si acum, ciudatenie la powerbook G4 800 (baterie…)
De o vreme, bateria tinea cam putin (2 ore si un pic). Idem si la bateria de rezerva. Si, cand mai avea 20 min de viata, murea dintr-o data.
Ieri, intamplator, desi bateria era incarcata (sub OS X), am startat sub OS 9.2.2. Surprize: bateria a inceput sa se incarce, si acum afiseaza peste 3 ore de viata. Nu am incercat cu cea de rezerva, dar posibil sa faca la fel.
Sa inteleg ca sistemul de operare X micsoreaza in mod voit durata de incarcare a bateriei, pentru a o menaja?
Si inca ceva: acum (cu bateria incarcata in OS 9), daca startez in X cu alimentatorul bransat, icoana de la baterie are mesajul “calculating…) si nu mai iese din asta. Ce are a face bateria cu prefectura? Incerc si cu cealalta baterie, si poate brevetam sistemul.

există un „battery reset” (utilitar), îl am și eu pe undeva. nu face minuni, dar mai prelungește un pic viața bateriei.
după cele ce descrii, bateria se apropie de faza finală, după care va cădea brusc de la 2 ore la 20 de minute.
descarcă complet bateria, pînă ce mac-ul se autopune pe somn și atunci pune-i alimentarea.
vezi
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/9463

ai folosit utilitarul ăsta?

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj

Cattus,
Multam de info. Dupa ce au scris utilizatorii, mi-e frica sa incerc. Am utilizat mai demult un utilitar pentru bateria din powerbook G3, dar nu a fost relevant. Sper sa mai tina bateriile… Cross fingers, si multumesc

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
macold - 27 Decembrie 2006 09:15 PM

Cattus,
Multam de info. Dupa ce au scris utilizatorii, mi-e frica sa incerc. Am utilizat mai demult un utilitar pentru bateria din powerbook G3, dar nu a fost relevant. Sper sa mai tina bateriile… Cross fingers, si multumesc

Păi dacă au mai mult de 3 ani, li se apropie sfîrșitul… vor cădea gradual spre a mai fi utilizabile doar dacă pică pe neașteptate curentu’ la priză.
Frică de ce îți este? Crezi că dacă nu faci nimic prelungești viața bateriei?!

[ Modificat: 27 Decembrie 2006 10:05 PM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK

Bateria mea (august 2006) e in starea asta:
(aproape in fiecare zi o descarc)
Dar, dupa cum se vede, iStat e cam prostovan (adica, nu el, ca el doar citeste ce-i spune sistemul. Si in System Profiler imi spune ca cycles 0).

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

mie iStat imi arata 26 cicluri, din oct.
inainte sa-i fac update zilele astea nu-mi arata deloc.

Semnătură 

Mcintoshing…

2 din 2
2

‹‹ PowerBook G3 sau G4      Baterie PowerBook G3 ››