Imi pare rau! Ce impamintare? Priza de acumulator de iBook, PowerMac NU E cu trei contacte!
tiaoconnor are PowerBook G4. nu stiu de unde ai inteles ca ar avea iBook.
La transformatorul de PowerBook, la mufare, vei vedea ca “discul de ghidaj” e din metal. Acel disc este impamantarea.
iBook-ul are carcasa neconductoare. Din cauza asta or fi facut transformatorul cu disc din plastic, pentru ca fenomenul electro oricum nu se produce.
Tia dragă, rezum:
- încărcătorul nu trebuie ținut tot timpul în mufă, din contra, bateria trebuie reîncărcată atunci cînd e goală, cît mai goală.
- ai și alte hibe, nu doar bateria dusă.
Mai intai de toate, un LA MULTI ANI pentru toti aproape 1000 membri ai forumului.
Si acum, ciudatenie la powerbook G4 800 (baterie…)
De o vreme, bateria tinea cam putin (2 ore si un pic). Idem si la bateria de rezerva. Si, cand mai avea 20 min de viata, murea dintr-o data.
Ieri, intamplator, desi bateria era incarcata (sub OS X), am startat sub OS 9.2.2. Surprize: bateria a inceput sa se incarce, si acum afiseaza peste 3 ore de viata. Nu am incercat cu cea de rezerva, dar posibil sa faca la fel.
Sa inteleg ca sistemul de operare X micsoreaza in mod voit durata de incarcare a bateriei, pentru a o menaja?
Si inca ceva: acum (cu bateria incarcata in OS 9), daca startez in X cu alimentatorul bransat, icoana de la baterie are mesajul “calculating…) si nu mai iese din asta. Ce are a face bateria cu prefectura? Incerc si cu cealalta baterie, si poate brevetam sistemul.
Mai intai de toate, un LA MULTI ANI pentru toti aproape 1000 membri ai forumului.
Si acum, ciudatenie la powerbook G4 800 (baterie…)
De o vreme, bateria tinea cam putin (2 ore si un pic). Idem si la bateria de rezerva. Si, cand mai avea 20 min de viata, murea dintr-o data.
Ieri, intamplator, desi bateria era incarcata (sub OS X), am startat sub OS 9.2.2. Surprize: bateria a inceput sa se incarce, si acum afiseaza peste 3 ore de viata. Nu am incercat cu cea de rezerva, dar posibil sa faca la fel.
Sa inteleg ca sistemul de operare X micsoreaza in mod voit durata de incarcare a bateriei, pentru a o menaja?
Si inca ceva: acum (cu bateria incarcata in OS 9), daca startez in X cu alimentatorul bransat, icoana de la baterie are mesajul “calculating…) si nu mai iese din asta. Ce are a face bateria cu prefectura? Incerc si cu cealalta baterie, si poate brevetam sistemul.
există un „battery reset” (utilitar), îl am și eu pe undeva. nu face minuni, dar mai prelungește un pic viața bateriei.
după cele ce descrii, bateria se apropie de faza finală, după care va cădea brusc de la 2 ore la 20 de minute.
descarcă complet bateria, pînă ce mac-ul se autopune pe somn și atunci pune-i alimentarea.
vezi http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/9463
Cattus,
Multam de info. Dupa ce au scris utilizatorii, mi-e frica sa incerc. Am utilizat mai demult un utilitar pentru bateria din powerbook G3, dar nu a fost relevant. Sper sa mai tina bateriile… Cross fingers, si multumesc
Cattus,
Multam de info. Dupa ce au scris utilizatorii, mi-e frica sa incerc. Am utilizat mai demult un utilitar pentru bateria din powerbook G3, dar nu a fost relevant. Sper sa mai tina bateriile… Cross fingers, si multumesc
Păi dacă au mai mult de 3 ani, li se apropie sfîrșitul… vor cădea gradual spre a mai fi utilizabile doar dacă pică pe neașteptate curentu’ la priză.
Frică de ce îți este? Crezi că dacă nu faci nimic prelungești viața bateriei?!
[ Modificat: 27 Decembrie 2006 10:05 PM de Cattus Thraex ]
Bateria mea (august 2006) e in starea asta:
(aproape in fiecare zi o descarc)
Dar, dupa cum se vede, iStat e cam prostovan (adica, nu el, ca el doar citeste ce-i spune sistemul. Si in System Profiler imi spune ca cycles 0).