Nu intru in detalii prea mult, insa ce s-a enumerat pana acum nu prea figureaza in nici un top hi-fi, deci comentariile de gen “s-aude bine fiindca e asa si pe dincolo” sunt de prisos.
Va las cateva impresii personale de audiofil. Le luati/nu le luati in considerare eu le expun, ca sa nu zica lumea ca stiu chestii si tac pe forum 
1.
Pe vremea cand s-a lansat Bose spre exemplu, Altec Lansing si JBL deja aveau ani grei in spate de research si unitati vandute, ca sa nu mai zic de istorie.
Deci daca vreti incinte bune, JBL (si cand zic JBL nu petarde de le gasesti la Flanco cu 2000ron) tata. Daca aveti fonduri, noroc si cont pe eBay, clar se cade un Altec Lansing. Acum depinde de ureche si de gust, muzica pe care o asculti si ce lant audio ai. Degeaba ai incinte bune daca sursa e trasa prin c*r (prin sursa ma refer la CD-player sau SACD/DVD).
2.
Cand ii aud pe astia de se uda la tomberoane cipate pe 7.1 canale si nush ce functionalitati AirPlay mi se face greata. Ca sa nu mai zic de receivere.
3.
Terminati cu interconecturile pe optic (toslink). Daca vreti calitate audio buna, XLR, RCA si S/PDIF. Exact in ordinea asta.
Toslink-ul ciorbeste, la fel ca si AirPlay (ultimele device-uri s-ar parea ca in 16biti nu degradeaza, dar asta ramane de testat in amanunt). De asemenea, toate ciparaiele care fac upsampling, upscaling , etc degradeaza. Fie audio sau video. Nu uitati celebrul exemplu clasic: CD-urile tot la 16biti si 44.100 se masterizeaza pe suport, deci ce cumparati voi din magazine nu sunt decat artificii de marketing care “redau” in 24biti si 192 kilo partz-uri scoase dintr-un cip.
4.
Fidelia si Amarra sunt O TEAPA! Daca nu ma credeti, testam pe osciloscop sa vedem cat ciorbeste driverul nativ din OSX.
Astea 2 nu fac decat un singur lucru pe foarte multi bani (astia de la Amarra cel putin ar trebui arsi pe rug), si anume: ba dum, tsss! sincronizeaza sample rate-urile si frecventa de esantionare cu.. cea pe care o aveti voi setata in Audio MIDI Setup
, evident plus niste artificii cum ar fi upsampling sau aplicari de efecte (egalizari), redare din ram care sunt complet inutile.
5.
Ce sa zic, la noi e nasolica grav cu achizitia de componente de calitate. Cati baieti n-au incercat sa “ma faca” cu oferte care mai de care la niste sume de te pui la coltz ca un em0 si plangi pana te bati singur.
Recomand cu caldura vizionarea centrelor “adevarate”, care au un nume in Hi-Fi, dupa care fuga la unguri, englezi, francezi, ce vreti voi, vest sa fie. Cumparati numai de acolo.
Ocoliti cu mare siguranta ce este la noi. Orice electronist dibace poate sa va confirme ce am spus eu aici 
Firmele dragi mie, ca sa va faceti o idee cam pe unde stau strugurii:
La scule, ar fi in mare asa: Studer, ReVox, Bang & Olufsen, McIntosh, Quad, Denon, Onkyo, Marantz. Pot intra si cei gen Naim, dar la scorurile practicate si ce se afla de fapt inauntru, e de asemenea un artificiu de marketing.
La incinte, e nebunie. Dar in sfera decenta unde mai gasim una alta, avem asa: JBL, Altec Lansing, Electro Voice, Studer, Bose (doar seriile pro, pentru stage), Tannoy, Bowers & Wilkins, Martin Logan,Klipsch, Canton, Yamaha.
Asa, in incheiere:
Cel mai mult ma deranjeaza ca toata lumea de la noi masterizeaza pe niste lanturi audio si niste monitoare de kkt. Un stift de JBL la 400ron luat din targ rupe capul oricarui M-Audio la 2000ron bucata 
Se reflecta in calitatea muzicii voastre prieteni.
Asa de test, cautati 2 albume: Iris - 12 porti si Phoenix - Mugur de Fluier. Sa vedeti diferente de calitate intre doua trupe de calibru. Se sesizeaza si pe Logitech-urile 2.1