Pantone Process Coated în Photoshop
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Roman
Macuser din: 17.05.12

Sunt nou pe Mac, până acum având ghinionul de a lucra doar pe Windows. De ani de zile fac procesare grafică având ca ghid de culori un Pantone Process Coated, librărie de culori care nu se regăsește în Photoshop CS6. Știți cumva cum se poate agăuga. Mulțumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

Pantone Process Coated e perimat
incearca Pantone + CMYK Coated
e acelasi lucru

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Nu e chiar același lucru pentru că nu corespund codurile cu Pantone-ul fizic pe care-l am eu și n-aș mai băga banii în alt Pantone acum.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

Și tu te bazezi pe un pantonar atât de vechi???
(”de ani de zile”)

Citez ce scrie pe el:
“However, over time, the colors will fade and the paper will discolor. To assure accurate color communication, Pantone strongly recommends that you replace this product annually”

Ok. Hai că la noi e mai “pă sărăcie”  wink și nu schimbi la un an. Hai, nici la 2-3… da’ deja de aici încolo e cam praf cu potriveala…

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Nu am avut probleme legate de culori lucrând cu pantonarul ăsta. Cu altele am avut dar cu ăsta nu. Plus că eu sunt un freelancer și orice calcul aș face acum chiar nu merită investiția într-unul nou.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06
Gabriel Baciu - 03 Iulie 2012 02:49 PM

Nu am avut probleme legate de culori lucrând cu pantonarul ăsta. Cu altele am avut dar cu ăsta nu. Plus că eu sunt un freelancer și orice calcul aș face acum chiar nu merită investiția într-unul nou.

Dacă spun lucruri pe care le știai deja, îmi cer scuze, dar…

E foarte posibil ca alea cu care ai avut probleme la tipar să fi fost din cauză că tipografia, cu sau fără știrea ta, nu ți le-a tipărit cu cerneluri Pantone, ci le-a convertit în policromie (în cyan, magenta, galben și negru) – combinație care se știe că în majoritatea cazurilor nu poate reproduce fidel cutare sau cutare cerneală Pantone. Iar cu ăsta n-ai avut probleme tocmai pentru că e “compatibil” ca spațiul cromatic cu policromia CMYK.

Încă o chestie: vezi că există mostrare de culori din policromie – poate de așa ceva ai nevoie.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
bogdan77 - 03 Iulie 2012 08:49 PM

E foarte posibil ca alea cu care ai avut probleme la tipar să fi fost din cauză că tipografia, cu sau fără știrea ta, nu ți le-a tipărit cu cerneluri Pantone, ci le-a convertit în policromie (în cyan, magenta, galben și negru) – combinație care se știe că în majoritatea cazurilor nu poate reproduce fidel cutare sau cutare cerneală Pantone. Iar cu ăsta n-ai avut probleme tocmai pentru că e “compatibil” ca spațiul cromatic cu policromia CMYK.

Încă o chestie: vezi că există mostrare de culori din policromie – poate de așa ceva ai nevoie.

Aaaaa, asta sigur, numai că aveam totuși un reper solid. Cea mai des utilizare a pantonului era că îl arătam clientului și-l puneam să-și aleagă o culoare de acolo sau că verificam concentrațiile de culoare din machete că să nu mă las indus în eroare de ce vedeam pe ecran. A doua întrebuințare era că în cazul în care nu ieșea culoarea dorită la tipar luam pantonul și i-l dădeam de cap smile .

Ideea ta cu mostrarul de culori e interesantă. Dacă mi-ai și spune de unde fac rost de unul dau un Jack la prima întâlnire.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Două exemple: Offset COLOR INDEX sau PANTONE 4 -color PROCESS (vezi pe la mijlocul paginii).

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Mulțam fain Bogdane.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: 

N-ai pentru ce smile