vromeo - 19 Mai 2012 08:41 AM
Ieri am postat un anunt cum ca cineva vinde un obiect probabil furat iar unul din admini nu numai ca mi-a inchis postul, dar m-a si luat peste picior.
Nu mi se pare normal sa primesc un astfel de comportament dupa ce am incercat sa fac o fapta buna.
Vad ca unii sunt mai preocupati de “imaginea” lor decat de adevarate probleme .
Sper sa se bucure si el de acelasi comportament cand o sa ii fie si lui urate lucrurile
Dude, nu ai dreptate. Am vazut faza si a fost Ok interventia admin-ului. Eu sunt convins ca ceea ce ai vazut este real, ca ai avut intentii bune si ca gagiu’ care vindea iPad-ul era cu siguranta cine crezi tu ca era, recte un gainar care vindea o scula furata. Cu toate astea, afirmatia ta (datorata, desigur, faptului ca ai vrut sa transmiti o informatie cat mai rapid, in fuga, de pe telefon), se traducea prin “e un colorat in oras care vinde un iPad, vedeti la care va lipseste jucaria”. Ai identificat omuletul exclusiv printr-o eticheta rasiala si ai extrapolat din asta un comportament delicvent, emitand o judecata de valoare asupra tuturor “coloratilor”. Ceea ce, dincolo de orice discutie filosofica, este ilegal. Admin-ul ti-a inchis post-ul dintr-o necesitate administrativa (amenda din partea Consiliului Discriminarii) si a justificat decizia in mod corespunzator.
Daca vrei sa discutam despre colorati, modul in care elementul rasial se coreleaza cu cel social si justificabilitatea etichetarii tale, o putem face si exista mari sanse sa te sustin in sensul asta. Cu argumente solide. Dar asta ar fi complet alta discutie, pe care o putem purta in sectiunea diverse. Interventia admin-ului a fost administrativa, cu justificare corespunzatoare. Punct.