Sondaj
Doriti o sectiune dedicata programarii pe platforma Macintosh?
Da, chiar este nevoie de un loc in care sa se adune toti programatorii Mac-oriented 6
Da, m-ar ajuta sa invat mai multe de la programatorii cu ceva experienta 3
Nu consider necesara o asemenea rubrica 2
Imi este indiferent 1
Total voturi: 12
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
Sectiune de PROGRAMARE
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.11.06

Salutare!
Sunt de parere ca ar trebui sa existe si o sectiune (la inceput, mica) de programare, unde membrii sa poata dezbate probleme legate de programare (in orice limbaj) si shell scripting. Observand ca exista pe acest forum oameni care cunosc shell scripting (printre care ma numar si eu) si, chiar programatori, sunt de parere ca o sectiune de acest gen ar fi binevenita. Ganditi-va la faptul ca sunt oameni ce trec catre Mac cu mult entuziasm si sunt chiar foarte multumiti de el/ele si care, lucreaza in domeniul programarii (de orice tip… web sau aplicatii locale/server-client). Pe langa toate acestea, ar fi mai usori pentru switcher-ii ce doresc sa isi vada mai departe de proiectele/munca/pasiunea lor, deoarece am putea crea chiar articole, tutoriale sau, putem chiar sa dam link-uri, in care sa aflam mai multe despre metodele de programare sub Mac OS X (API-uri, SDK-uri, IDE-uri, debuggere, etc,).

Multumesc pentru citirea propunerii. Astept un raspuns! wink

[ Modificat: 01 Februarie 2007 03:49 PM de Dragos Iorgulescu ]
 Semnătură 

- Satira e o armă, nu? - Păi da, e. - Este… şi dumneata tragi!... - Nu trag. Cum o să trag?... - Cum nu tragi, dar ce faci? - Scriu… - Scrii… dar tragi… tragi, tragi, că de-aia e armă!... ” (Toma Caragiu - “Fabula”)

——
Momentan fara nici un Mac in posesie. Pana prin iulie-august, scriu in Wiki - sectiunea programare - folosindu-ma de altele wink.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

A fost o asemenea sectiune in incarnarea anterioara a forumului. S-au scris 3 lulele in total acolo. Parerea mea e ca merg foarte bine asemenea topic-uri de programare in forumul de OSX. Parerea mea.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Chiar si tutoriale, sau link-uri catre resurse de genul?

Semnătură 

- Satira e o armă, nu? - Păi da, e. - Este… şi dumneata tragi!... - Nu trag. Cum o să trag?... - Cum nu tragi, dar ce faci? - Scriu… - Scrii… dar tragi… tragi, tragi, că de-aia e armă!... ” (Toma Caragiu - “Fabula”)

——
Momentan fara nici un Mac in posesie. Pana prin iulie-august, scriu in Wiki - sectiunea programare - folosindu-ma de altele wink.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Da, asa e, precedenta sectiune a fost foarte putin populata. Cred ca acum pe forum sunteti doar vreo 3-4 care se ocupa cu programarea.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Ok smile. Ramane sa postez diverse in sectiunea OS X. Daca nu este o problema…

Semnătură 

——

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Er, subscriu si eu la sectiunea de programare raspberry
Facem un poll?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06

:thumbsup:  Şi eu. De ce nu?
Asta ar stimula programarea pe Mac în România, şi (sincer?) poate mi-ar veni mai uşor să cer sfaturi de la programatorii experimentaţi de pe-aici, că-s un biet începător. hmmm

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

dar la PROGRAME SI UTILITARE DIVERSE?...

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: 

PROGRAME SI UTILITARE DIVERSE nu e mai degrabă o secţiune de ‘consumer’, pentru useri?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Ba tocmai ca este. Daca vrem si noi asa ceva, putem face un topic separat, sticky, in care sa postam la greu tot ce stim despre softuri diverse (IDE-uri, gdb-uri, etc.).
Sa facem deci poll-ul….

Semnătură 

——

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Pittick - 01 Februarie 2007 03:46 PM

... Daca vrem si noi asa ceva, putem face un topic separat, sticky, in care sa postam la greu tot ce stim despre softuri diverse (IDE-uri, gdb-uri, etc.).

question Nu secţiune?!? Numa’ topic permanent?  cool hmm

[ Modificat: 01 Februarie 2007 04:27 PM de bogdan77 ]

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Nu vă oprește nimeni să discutați despre programare la “Programe si utilitare diverse”. Dacă văd că va exista un interes mare pentru domeniul ăsta, voi face și o rubrică dedicată.

Semnătură 

⌘-N