2 din 2
2
Un ghid de pregatire a documentelor de tipar
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Mangalia
Macuser din: 28.11.11

Asa ceva le-am trimis eu. Ei trebuia sa monteze macheta pe o hirtie mai mare (un A3 cred).
Marcajele i-au “deranjat”

Semnătură 

“Deep in the human unconscious is a pervasive need for a logical universe that makes sense. But the real universe is always one step beyond logic.” from The Sayings of Muad Dib by the Princess Irulan

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05
bogdan77 - 20 Noiembrie 2012 11:08 AM

Eu nu-nţeleg de ce, Doamne, să-i încurce faptu’ c-ai pus semne de tăiere? Câtă vreme nu le-ai pus “lipite” de marginile pe unde vine tăierea, ci la 2-3 mm distanţă, bineînţeles…

ce pot sa-ti zic e ca de fiecare data cand i-am intrebat au vrut fara. poate imposerul lor le pune altfel, cu un offset mai mare sau mai mic, habar n-am

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
florianro - 21 Noiembrie 2012 12:51 PM

Asa ceva le-am trimis eu. Ei trebuia sa monteze macheta pe o hirtie mai mare (un A3 cred).
Marcajele i-au “deranjat”

Concret: nu ajuta la nimic, crezi ca masoara cineva ceva? Poate vizual sa observi greseli.
Gandeste-te ca daca va trebui montat semnele vor disparea si atunci mai mult incurca.
Ei ar trebui sa stie doar: finit si brut din fisierul tau.
Cel mai bine este sa lasi informatiile de trim in fisier, in acrobat si in unele programe de impozitie se poate vedea cat este setat trim-ul.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 16.02.07

Asta cu mark-urile la 2-3mm de finit si cu bleed-ul de “5mm” imi place… mai ales la o brosura capsata cu muuulte pagini.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

dreq, explică-i omului și de ce
wink

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
dreq - 22 Noiembrie 2012 03:41 PM

Asta cu mark-urile la 2-3mm de finit si cu bleed-ul de “5mm” imi place… mai ales la o brosura capsata cu muuulte pagini.

Capsatul nu este problema, merg si 3 mm cu conditia sa folosesti creep in montaj. La oricate pagini. Mai bine fara niciun semn si informatiile corecte in pdf.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

dacă dai filme în tipar, pune-le tu semne
dacă dai un document, lasă-i pe ei să pună semnele
uneori, pentru un singur milimetru, poți depăși gabaritele mașinilor

am tot spus-o: întreabă tipografia de condițiile de predare a documentelor și totul e ok
wink

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Mangalia
Macuser din: 28.11.11

Deci, din toate răspunsurile de aici, deduc asta: le dau fără semne, le comunic dimensiunea și gata, dacă ei nu solicită altceva!
Multumesc tuturor pentru răspunsuri!

PS. Pâna la urmă materialul a ieșit ok, cum trebuia, iar clientul a fost mulțumit!

Semnătură 

“Deep in the human unconscious is a pervasive need for a logical universe that makes sense. But the real universe is always one step beyond logic.” from The Sayings of Muad Dib by the Princess Irulan

2 din 2
2