3 din 8
3
Intretinerea Bateriei
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Campina
Macuser din: 17.02.10
nvmarian - 25 Februarie 2010 02:39 PM

smile

O să scadă până o să-l pui în priză.

În timp o să se micșoreze “Current Battery Charge”.

Nu inteleg ce vrei sa spui. Ce o sa scada? L-am incarcat asa cum scrie la carte. Am sunat la apple si mi-au spus k coconut “Nu e relevant”. Mersi… ma intereseaza de ca a scazul capacitatea maxima de incarcare.

Semnătură 

Macbook White 2.26 GHz, 8GB RAM, 250 HDD
iPhone 4 16GB

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 21.08.09

Lasa-l sa se descarce complet apoi pune-l la incarcat. Daca dupa asta iti arata in coconutbattery tot 95% atunci e ciudat.

Eu il tin in priza tot timpul. Nu incarca dar la baterie imi arata ca tot scade si la capacitate ajunge cateodata si la 97%. Dupa ce il incarc imi arata bateria 100%.

Semnătură 

MacBook unibody; Apple Magic Mouse; iPad 4 32gb
—————————
PowerPC G4
iBook G3 Resurected - caut jocuri pt el, educative pt copii
Power Macintosh 7600
Macintosh Classic II
—————————
Iphone 4 32Gb iOS 6 - codat Orange

Omu cat traieste tot invata si ... tot prost moare.

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Vezi aici sfaturi pentru intretinerea bateriei.

[ Modificat: 25 Februarie 2010 03:14 PM de nvmarian ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRank
Jr. Member

Am facut cam tot ce zic cei de la apple pentru intretinerea bateriei. Ma tem sa nu fi afectat faptul ca eu am descarcat bateria complet (adica pana a intrat in stand-by) de fiecare data.

Semnătură 

iPhone 4 16GB

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
Andrutzik - 25 Februarie 2010 04:55 PM

Am facut cam tot ce zic cei de la apple pentru intretinerea bateriei. Ma tem sa nu fi afectat faptul ca eu am descarcat bateria complet (adica pana a intrat in stand-by) de fiecare data.

Nu a fost afectat din cauza asta. Uită-te ce variații există la acumulatorul meu

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRank
Jr. Member
Alex Toderascu - 25 Februarie 2010 05:16 PM

Nu a fost afectat din cauza asta. Uită-te ce variații există la acumulatorul meu

Unde gasesc datele acelea?

Semnătură 

iPhone 4 16GB

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Andrutzik - 25 Februarie 2010 05:18 PM

Ai o săgețică în dreapta în dreptul lui Additional Info. Acolo poți să-ți salvezi datele pe care ți le arată coconut și să compari apoi evoluția.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRank
Jr. Member
Alex Toderascu - 25 Februarie 2010 05:21 PM
Andrutzik - 25 Februarie 2010 05:18 PM

Ai o săgețică în dreapta în dreptul lui Additional Info. Acolo poți să-ți salvezi datele pe care ți le arată coconut și să compari apoi evoluția.

Deci sa inteleg k coconut poate chiar sa nu fie relevant? :-s Nu inteleg de unde variatiile acestea. Tu cum ai grija de bateria ta pt k vad k “arata” foarte bine dupa 505 cicluri.

Semnătură 

iPhone 4 16GB

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Coconut e doar o interfață grafică ce culege informațiile care sunt disponibile deja în sistem. De exemplu, acel câmp Current Battery Capacity îl găsești și dacă te duci la About This Mac(click pe marul din stânga sus)->More Info. Apare System Profiler de unde alegi Power. Acolo ai o multitudine de informații la Battery Information printre care și Full charge capacity, Cycle count, etc. Acele informații sunt similare cu cele din coconut. Așa că cine spune că informațiile oferite de coconut nu sunt relevante nu prea știe care e treaba.

Ai să vezi că o să mai și crească capacitatea. Încă nu e cazul să te sperii.

Legat de cum am grijă de bateria mea, n-aș putea da prea multe sfaturi. Încarc acumulatorul, dacă nu am treabă cu laptopul în alt loc, îl las în priză, dacă am treabă, îl scot și nu-l mai pun în priză decât atunci când mă anunță că e cazul. Și mai fac din când în când câte o calibrare.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Targu-Jiu
Macuser din: 05.03.10

Pana sa citesc topicul, tot asa imi foloseam si eu laptopul. Am un MacBook Air, dar din cate stiti, bateria la acesta nu este detasabila. Cum foloseam eu, il incarcam complet, dupaia il descarcam si tot asa. Am facut in unele zile si 2 cicluri de incarcare.

Deci cel mai ok e sa il folosesc cum pana la urma ? Sa il tin in priza cand il folosesc si din cand in cand sa ii mai descarc bateria ? Adica o data la 2 zile ?

De asemenea, cand contorizeaza numarul la cycle count ? Ca am vazut ca nu atunci cand il bag in priza… Probabil cand se descarca si scade sub un anumit procentaj… ?

Semnătură 

❂ MacBook Pro Unibody 15” 2010 ❂ 2.8 C2D ❂ 4Gb ram, 500 Hdd
❂ iPhone 4, Black, 32 Gb, Factory Unlocked
❂ Once you go Mac, you can’t go back !

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRank
Jr. Member

Hello. Revin dupa cateva zile in care am monitorizat atent bateria. Am observat ca a mai si crescut, asa cum spuneati. Am atasat un screenshot din coconut.

Semnătură 

iPhone 4 16GB

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07
Andrutzik - 05 Martie 2010 11:34 AM

Hello. Revin dupa cateva zile in care am monitorizat atent bateria. Am observat ca a mai si crescut, asa cum spuneati. Am atasat un screenshot din coconut.

E la un nivel foarte bun. Încearcă să-i faci măcar vreo 10 cicluri pe lună și o calibrare la 1-2 luni.

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRank
Member
Din: Arad
Macuser din: 23.07.06

Doar 17 cicluri in 2 luni? tu il tii mai mult pe curent am impresia….

Semnătură 

Imac intel alu 24”

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRank
Jr. Member
CristiMAC - 05 Martie 2010 12:02 PM

Doar 17 cicluri in 2 luni? tu il tii mai mult pe curent am impresia….

Nu are decat doua saptamani. L-am cumparat pe 20 februarie, dar nu detecteaza corect coconut. Si il calibrez aproape zilnic. In mod normal il incarc pana se face ledul verde, si apoi il descarc pana se opreste. Nu il tin in priza decat atunci cand incarca.

Semnătură 

iPhone 4 16GB

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

Noile baterii, de pe modelele unibody, cică țin mult mai bine, deci n-are rost să-l ții în priză, crezînd că menajezi bateria. Chiar și descărcîndu-l în fiecare zi o să te țină cel puțin trei ani, fără să piardă prea mult din capacitate. Așa că folosește-l des pe baterie și fă-i o calibrare periodic.

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

3 din 8
3