cetatean - 19 Martie 2010 06:56 PM
duzzfantasi - 19 Martie 2010 02:33 PM
EU cel putin m-am documentat pe forum la inceput cum sa-mi tin bateria si a mers.Cel putin mie imi tine cam 7 ore bateria s ie macbook pro 17” deci e mare si consuma mult si il am de cel putin 2 luni fie 3.
Bravo, ma bucur pentru tine! Si io am macbook pro 17”, deci e mare si consuma mult si la mine. Probabil un pic mai mult decit la tine, motiv pentru care ma tine numai 20 de min.
Si eu am MBP 17 (“mid 2007”), cumparat acum 2 ani. I-am facut recent o calibrare, la ora actuala are bateria stock la 520 cicluri, 88% health, nu s-a dilatat nu s-a umflat merge Ok. Autonomia (cu Wifi si ecranul la jumate, bluetooth off) este in jurul a 3 - 3,5 ore de munca efectiva, ceea ce inseamna pe la 4 - 4,5 ore in total (in medie, eu fac multe pauze).
Il tin foarte mult in priza (da, cu bateria in el), recalibrez bateria din cand in cand (o data la 1-2 luni) si, cand ma mai apuca, mai las bateria sa lucreze 2-3 zile pe saptamana (dar asa, o saptamana din 4), bagat in priza cand e pe rezerva, scos din priza cand e full. Sigur ca il mai folosesc si pe baterie (cam de 1-2 ori pe saptamana, de regula pana la discharge complet), dar, dupa cum spunea cineva de pe forum, un laptop de 17” e discutabil in ce masura poate fi considerat “dispozitiv portabil”.
Per total sunt foarte multumit, ma asteptam la mult mai rau, atat in ceea ce priveste autonomia reala cat si in ceea ce priveste longevitatea bateriei.