Eu unul sunt cam circumspect in ceea ce-l priveste pe Coconut Battery, ori bateria mea e plecata la padure ori Coconut face misto de mine.
Mie Coconut imi arata ca al meu MacBook Pro are 7 luni (aici nu ma contrazic cu el ca nici nu ma intereseaza), bateria in schimb imi fluctueaza intre 89% si 96% adica azi imi arata 93%, maine dupa incarcare 90%, peste 2 zile dupa alta incarcare 94% pe urma 89% si tot asa. Media e pe undeva pe la 93% iar laptopul il folosesc de la 100% la 2-3% dupa care din nou la incarcare
Am facut si SMC si PRM si PDL si PSD si mama mamei lor de resetari si formatari si tot ce trebuia, mai ales ca sunt destul de migalos si sunt la al 4-lea laptop (ce-i drept primul Mac dar la urma urmei principiul e tot pe acolo) si da…. mai mult de 4 ore 4 si jumatate nici la mine nu prea duce dar eu cel putin nu-l menajez si in astea 4 ore, 4 si ceva vede si net si torrente si editari si de toate, dar in principiu net. Sta in jur de 5 ore daca nu-l calaresc prea tare.
Acum surpriza este ca m-am enervat si am ajuns cu el la doctorul Noumax sa vedem ce are bateria, poate are nevoie de injectii, perfuzii si doctorul imi zice ca bateria are 98% sanatate dupa 50 sau 60 de cicluri, nu-mi mai amintesc foarte exact si ca nu poate fi schimbata pe garantie.
Deci si in concluzie : ca ar avea 98% nu m-ar deranja prea tare ca nu stau in drum de cei 2% lipsa, cu toate ca vad ca unii dintre voi aveti 100% dupa sute de cicluri dar pe tovarasul Coconut ma gandesc sa-l dezinstalez caci e cam haotic la mine. Si voi patiti minuni din aceastea ?
Coconut afiseaza informatiile ce le citeste din Mac OS X si le compara cu capacitatea initiala a bateriei, asa reiese procentul care reprezinta capacitatea curenta a bateriei. Si aceasta capacitate este normal sa oscileze cateva procente din cand in cand. Dar ce afiseaza coconut ar trebui sa fie considerat doar ceva orientativ.
Oricum, capacitatea initiala a bateriei nu este intotdeauna la fel. Coconut compara capacitatea curenta a bateriei cu capacitatea initiala pe care ar fi trebuit sa aibe bateria, dar daca nu este 100% asta nu inseamna ca bateria este defecta. Inseamna doar ca bateria la fabricatie a facut patre dintr-un lot mai ne-reusit… Eu de cand am Macbook-ul, coconut tot 97-98% imi arata, dar de functionat functioneaza impecabil.
[ Modificat: 08 Aprilie 2010 12:07 PM de belasajgo ]
Dap, stiam ca, Coconut citeste informatiile furnizate de Mac OS X insa pe mine m-a distrat fluctuatia procentuala. In situatia asta ma apuc eu de formule matematice ca macar sa ma injur pe mine daca nu ies lucrurile cum trebuie .
Buna ziua
Am citit comentariile de aici și recomadările Apple.
Am făcut de 2 ori formatarea- golirea completă pe un MBP 5,5 , cu lăsare 5 ore după descărcare completă- conform sfat Apple.
Inițial - înaintea celei de a 2 aveam peste 5450 mh.
Acum am conform fișier atașat.
Am ajuns la concluzia că nu trebuie să mai fac nimic!
Pana sa citesc acest post chiar nu ma uitasem niciodata la chestia asta, dar m-ati facut curios.
Prin urmare MBP meu are deja 218 cicluri de incarcare si un “health” de 98%, si asta deja in 9luni de maxim uz
salut.
Sunt nou in materie de produse apple…excluzand iphone-ul…si am o nelamurire in privinta bateriei..daca ma poate ajuta cineva.
coconutBattery..imi arata in felul urmator…Original Battery Capacity 5020 mAh..Current Bttery Capacity 3165 mAh…Maximum Battery Charge 3165 mAh..465 de cicluri..intrebarea e ..,pot face cumva bateria sa ajunga la o valoare mai mare de incarcare adica Maximum Battery Charge sa fie mai mare de 3165 mAh??sau atat poate ea si nu mai am ce face?....precizez ca macbook-ul l-am luat acum o saptamana sh(doar net, messenger prin wifi..tine cam 2 ore)...va multumesc.
Ai putea sa incerci sa faci o calibrare la baterie, poate ajuta ceva. Dar capacitatea bateriei sigur nu va creste cu foarte mult…
Oricum, asta depinde si de cum a fost folosit (ingrijit) Macbook-ul pana acuma. Daca pana acuma bateria nu a fost calibrata deloc, atunci dupa 2-3 calibrari iti poate creste semnificativ capacitatea bateriei; dar daca proprietarul anterior a calibrat bateria sa zicem din 2 in 2 luni, atunci inseamna ca asta este capacitatea actuala reala a bateriei…
Am revenit cu problema bateriei mele. Cat promitea apple ca ar tine bateria la macbookul late 2009 ? si cat va tine pe voi ??
Ei bine cu siguranta va tine mai mult decat pe mine. Atasez mai jos un screen prin care se vede clar ca mai mult de 4 ore nu ma tine. Tin sa precizez ca am grija de el ( cand il incarc , cand il tin pe baterie ) ca de ochii din cap. Mi-e drag rau macbookul si de aceea vreau sa stiu ca e totul in regula cu el. Dupa cum puteti observa in screen timpul estimativ variaza si scade brusc de la valori mari, la valori mici.. dar in medie tot cam 4 ore ma tine. Sunt foarte speriat pentru ca de cand l-am cumparat nou ma tine asa. E vreo problema? E de dus la service ( noumax, istyle ) ?
Sunt foarte speriat pentru ca de cand l-am cumparat nou ma tine asa. E vreo problema? E de dus la service ( noumax, istyle ) ?
Aprecierea duratei e doar o apreciere. Totul depinde de consum: net wireless, luminozitate la maximum şi flash-uri în browser: moartea bateriei.
Mai sînt şi procesele: Handbrake poate să-ţi stoarcă bateria într-o oră şi jumătate. Un procesor de text, nu. Şi aşa mai departe.
E cumva mb unibody? Dacă nu, e normal ce vezi.
@iaru Este un Macbook Pro Univody Late 2009. Folosesc intr-adevar, wi=fi sau stick usb pt browsing, video, audio ( iTunes ), text etc. Cat despre luminozitatea ecranului si a tastaturii o las sa se ajusteze singura.
Sticul e usb, da? Păi, ăla papă 10% procesor! Uită-te cît procesor consumă, și ai să te prinzi: dacă ai 25-30% pe ambele procesoare continuu, e normal.
Buna ziua,
Am făcut o nouă calibrare ptr MBP 13 inch mid 2009 conform recomandărilor Apple, respectiv golire completă baterie prin rulare filme în QuickTime și lăsare apoi cca 5 ore înainte de cuplare la priză.
Se pare că a scăzut capacitatea maximă de la cca 98% la 96% ( vezi fișier atașat).
Capacitatea inițială a bateriei era de 5450 mAh la 5260 mAh.
Până să facă calibrările potrivit sfaturilor Apple aveam și peste 5450 mAh.
Ipoteză: calibrarea cu golire completă baterie+ lăsare 5 h nu face bine bateriei!