Nu, nu îl îmbătrîneşte! Spune EXACT vîrsta lui… Se prea poate ca tu să-l fi cumpărat mai tîrziu! Nu conteaza cînd intra în funcţiune, important e cînd a fost fabricat. Dar, ca să fii sigur, caută CoconutidentityCard: http://www.coconut-flavour.com/coconutidentitycard/index.html
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
bre nea iaru… am fi fost deja în fundația lu’ asimov dacă acu’ 2038 de ani aveam pauărbuce.
(mie așa-mi iese la 24457 de luni vechime….)
Și dacă-l cumpăra de pe Mercur (orbiting the Sun in 88 days – adica de 4 ori mai repede) tot sînt prea multe luni…
sau sori?
Dupa 101 cicluri si 13 luni am ajuns cu bateria la 48% (vezi imaginea atasata)
Credeti ca este o problema de calibrare sau bateria chiar e uzata ?
Exista procedee de formatare care sa imbunatateasca performanta bateriei ?
Da, am citit despre calibrare insa am inteles ca acest procedeu imbunatateste precizia cu care este afisat gradul de incarcare. Nu am inteles daca aceasta manevra duce si la un “recovery” asa cum am eu nevoie.
Cine ma ajuta si pe mie sa interpretez ceea ce imi da aici coconutBattery? Ca pe mine m-a bulversat de tot ! Mentionez ca bateria nu prea ma mai tine (in jur de 15 min). Poate fi dusa bateria sau este numai decalibrata? Ca nu pot sa ma iau dupa ce imi da coconutBattery. Ar insemna ca am baterie de camion (la 65 Ah) !
voi ati facut vreodata o operatiune de intretinere?
tot vorbim aici de repair permission, de fsck, de apple jack…
hai, curaj… faceti una din astea, dati un restart, calibrati bateriiile cum spune tudor in postul ala si vorbim dupa
voi ati facut vreodata o operatiune de intretinere?
tot vorbim aici de repair permission, de fsck, de apple jack…
hai, curaj… faceti una din astea, dati un restart, calibrati bateriiile cum spune tudor in postul ala si vorbim dupa
S-au facut. Inclusiv calibrarea bateriilor. Dar asta nu explica capacitatea de 65 Ah pe care mi-o indica si system Profiler !
Salut prieteni!
As avea si eu o intrebare referitoare la calibrarea bateriei. Calibrarea presupune în prima etapă golirea totală a bateriei, asta stiu. Ce nu mi-e clar e daca trebuie sa golesc bateria de la 100% la 0 fără a opri macbookul. Adică golirea se poate face și în etape sau e musai dintr-o dată. De exemplu, deschid macul dimineața vreo două ore, apoi pe la 50% îl închid, apoi îl deschid seara sau cînd am nevoie și-l las pînă intră în sleep. E considerată calibrare ȘI o astfel de descărcare a bateriei?
Merci
Important e sa NU golesti de tot (adica dupa ce intra calculatorul in Sleep), sa nu se inchida si sa-l lasi asa o luna, pina nu mai are pic de curent.
44% e kaput, verifica acum cit timp tine efectiv. Daca te tine jumatate de ora sau mai putin, e gata, la schimbat cu ea (sa ai chitanta nu mai veche de doi ani!).