new macbook 2Ghz 4Gbram
nu stiu ce sa zic dar am si eu o problema( nu stiu dc e problema) la mine bateria are 5 saptamani si 7 cicluri de incaracare descarcare iar cand il tin in priza imi arata k e full charged si 98% din capacitate
ce pot face in acest caz??
new macbook 2Ghz 4Gbram
nu stiu ce sa zic dar am si eu o problema( nu stiu dc e problema) la mine bateria are 5 saptamani si 7 cicluri de incaracare descarcare iar cand il tin in priza imi arata k e full charged si 98% din capacitate
ce pot face in acest caz??
Ai garanție la ea? O trimiți în garanție,nu are de ce să se comporte așa după 5 săptămîni.
Eu ce sa mai spun… dupa 1 an si 4 luni, bateria e la 55%, 274 cicluri, ma tine cam 1 ora jumate in utilizare cat mai putin solicitanta (display la 20% brightness, wifi, safari, poate si itunes sa mearga…)
Din pacate a iesit din garantie, am sa sun totusi la Apple sa vad ce spun, poate cine stie… nu-mi vine sa dau 130€ pe o baterie noua.
Da, MBP-ul tatalui (luat cu o luna inaintea mea) are o baterie intr-o stare mult mai buna, 300+ cicluri si health la 81%!!! Nu-mi vine sa cred! Ori n-am avut eu grija de baterie?! Am respectat toate recomandarile de la Apple.
Nu. De doi-trei ani, bateriile sînt o loterie! Am scris: am un coleg cu 250 de încărcări, doi ani vechime şi cu sănătate 100%. Nu pot să spun cît sînt de invidios! Sînt la a doua baterie şi asta se duce văzînd cu ochii.
Asta contrazice tot ce stiam eu pana acum despre baterii. Si pana la urma cum e cel mai bine? Mai mult timp in priza, sau mai multe cicluri de incarcare-descarcare?
parerea mea e ca bateria o folosesti pana se descarca apoi bagat cablul,iar dupa ce termini treaba se stinge calc si bateria se incarca,nicidecum nu e bine sa stea alimentarea in permanenta,mentionez ca am facut asa cu un macbook si s a dus bateria de tot,tinea 5 min
Daca folosesti calc 8 ore pe zi sa zicem la birou e de preferat sa tii bateria scoasa din el si alimentarea conectata la calc
Eu stiam ca dupa ce se incarca poate fi lasat in priza si se poate lucra la el fara probleme, acumulatorul intrand intr-un fel e standby, nemai pompand curent electric…
sincer parca ii prea mare bataia de cap cu scosul bateriei din mac si folosirea lui asa. Pot spune ca am 4 luni cu macul si 97 de cicluri si este inca la 100% health si 5428mAh din 5020mAh initiali (zic ca foarte bine). Eu il tin si in priza cu orele dar cam am grija sa ii fac si cicluri destule si sa il bag la curent doar dupa ce scade bateria sub 10%. Acum de exemplu prietena mea are un macbook care are cu vro 2 sapt mai mult ca al meu si e la 98% (cred ca este din cauza ca l-a tinut prea mult in priza si nu a fost neaparat atenta cu incarcatul lui: adica bagat in priza doar cand ramane fara curent). Ce am mai citit pe net si ce stiu si de la alti oameni este ca bateria ar trebui folosita constant, ca sa isi mentina “rezistenta”.