9 din 12
9
Despre întreţinerea bateriilor
  [ Ignoră ]   [ # 121 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 07.11.08

new macbook 2Ghz 4Gbram
nu stiu ce sa zic dar am si eu o problema( nu stiu dc e problema) la mine bateria are 5 saptamani si 7 cicluri de incaracare descarcare iar cand il tin in priza imi arata k e full charged si 98% din capacitate
ce pot face in acest caz??

[ Ignoră ]   [ # 122 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06
oncikbobo - 08 Decembrie 2008 09:10 PM

new macbook 2Ghz 4Gbram
nu stiu ce sa zic dar am si eu o problema( nu stiu dc e problema) la mine bateria are 5 saptamani si 7 cicluri de incaracare descarcare iar cand il tin in priza imi arata k e full charged si 98% din capacitate
ce pot face in acest caz??

Ai garanție la ea? O trimiți în garanție,nu are de ce să se comporte așa după 5 săptămîni.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 123 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

@oncikbobo

Chiar daca bateria e noua, daca o tii dupa incarcare mult timp in priza, sa zicem o saptamana, e normal ca bateria sa piarda din incarcarea de 100%...

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 124 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 08.08.06

Eu ce sa mai spun… dupa 1 an si 4 luni, bateria e la 55%, 274 cicluri, ma tine cam 1 ora jumate in utilizare cat mai putin solicitanta (display la 20% brightness, wifi, safari, poate si itunes sa mearga…)
Din pacate a iesit din garantie, am sa sun totusi la Apple sa vad ce spun, poate cine stie… nu-mi vine sa dau 130€ pe o baterie noua.

Semnătură 

MBA 13”, MBP 15”, iMac 24” & Bose Companion 3
iPhone 6, iPhone 5, Bowers & Wilkins P3
iPad mini, Wi-Fi + Cellular
Time Capsule, Airport Express

[ Ignoră ]   [ # 125 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

274 de cicluri într-un an jumătate… Multişor. Ar fi trebuit să mai ai 75-80% energie.

[ Ignoră ]   [ # 126 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 08.08.06

Da, MBP-ul tatalui (luat cu o luna inaintea mea) are o baterie intr-o stare mult mai buna, 300+ cicluri si health la 81%!!! Nu-mi vine sa cred! Ori n-am avut eu grija de baterie?! Am respectat toate recomandarile de la Apple.

Semnătură 

MBA 13”, MBP 15”, iMac 24” & Bose Companion 3
iPhone 6, iPhone 5, Bowers & Wilkins P3
iPad mini, Wi-Fi + Cellular
Time Capsule, Airport Express

[ Ignoră ]   [ # 127 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu. De doi-trei ani, bateriile sînt o loterie! Am scris: am un coleg cu 250 de încărcări, doi ani vechime şi cu sănătate 100%. Nu pot să spun cît sînt de invidios! Sînt la a doua baterie şi asta se duce văzînd cu ochii.

[ Ignoră ]   [ # 128 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

eu zic asa,daca se tine cat mai rar in priza si odata pe sapt incarcare completa si dupa 300 cicluri trebuie sa tina 50%

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 129 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 27.06.08
bobocbbb - 14 Decembrie 2008 06:40 AM

eu zic asa,daca se tine cat mai rar in priza si odata pe sapt incarcare completa si dupa 300 cicluri trebuie sa tina 50%

Eu stiam ca, in functie de fiecare si de posibilitati, trebuie tinut in priza, tocmai in ideea de a nu face multe cicluri de incarcare in aceeasi zi.

Semnătură 

MacBook Air
iPhone 3 G 16G

[ Ignoră ]   [ # 130 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

eu asa am stricat asa o baterie pt ca am tinut o in priza in permanenta…

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 131 ]
RankRank
Jr. Member

Asta contrazice tot ce stiam eu pana acum despre baterii. Si pana la urma cum e cel mai bine? Mai mult timp in priza, sau mai multe cicluri de incarcare-descarcare?

Semnătură 

MacBook Air
iPhone 3 G 16G

[ Ignoră ]   [ # 132 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

parerea mea e ca bateria o folosesti pana se descarca apoi bagat cablul,iar dupa ce termini treaba se stinge calc si bateria se incarca,nicidecum nu e bine sa stea alimentarea in permanenta,mentionez ca am facut asa cu un macbook si s a dus bateria de tot,tinea 5 min

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 133 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Daca folosesti calc 8 ore pe zi sa zicem la birou e de preferat sa tii bateria scoasa din el si alimentarea conectata la calc

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 134 ]
RankRank
Jr. Member
bobocbbb - 14 Decembrie 2008 07:59 AM

Daca folosesti calc 8 ore pe zi sa zicem la birou e de preferat sa tii bateria scoasa din el si alimentarea conectata la calc

Eu stiam ca dupa ce se incarca poate fi lasat in priza si se poate lucra la el fara probleme, acumulatorul intrand intr-un fel e standby, nemai pompand curent electric…

Semnătură 

MacBook Air
iPhone 3 G 16G

[ Ignoră ]   [ # 135 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: München
Macuser din: 30.05.08

sincer parca ii prea mare bataia de cap cu scosul bateriei din mac si folosirea lui asa. Pot spune ca am 4 luni cu macul si 97 de cicluri si este inca la 100% health si 5428mAh din 5020mAh initiali (zic ca foarte bine). Eu il tin si in priza cu orele dar cam am grija sa ii fac si cicluri destule si sa il bag la curent doar dupa ce scade bateria sub 10%. Acum de exemplu prietena mea are un macbook care are cu vro 2 sapt mai mult ca al meu si e la 98% (cred ca este din cauza ca l-a tinut prea mult in priza si nu a fost neaparat atenta cu incarcatul lui: adica bagat in priza doar cand ramane fara curent). Ce am mai citit pe net si ce stiu si de la alti oameni este ca bateria ar trebui folosita constant, ca sa isi mentina “rezistenta”.

Semnătură 

dau doua beri goale pentru una plina

9 din 12
9