nu stiu cum faceti voi dar eu de exp fac asa:
am bateria full scot alimentarea si dupaia il foloesc pana ajunge pe la 20-25% si dupaia bag alimentarea si tot asa !
eu cred ca nu e foarte ok sa tii toata ziua alimentarea in laptop si bateria sa stea full, asta numai de dragul de a nu avea cicluri multe . . . eu am 1 luna de cand am laptopul si am 29 de cicluri si bateria ma tine in jur de 3 ore jumate - 4 ... voi ce ziceti e ok asa ?
Eu am un macbook pe care îl țin mai mult în priză deoarece îl folosesc acasă cea mai mare parte a timpului. Cam la trei zile îl scot din priză, se descarcă, apoi îl reîncarc, iar o dată la 3 săptămîni îi calibrez bateria. Dacă l-aș folosi numai scos din priză aș consuma cam două cicluri de reîncărcare pe zi, așa consum una la trei zile. Am cumpărat macbookul acum 3 luni, bateria îmi indică 37 de cicluri de reîncărcare și este în stare perfectă deocamdată.
E într-adevăr mai ieftin decît la gpbatteries.ro (circa 100 euro cu tva cu tot), dar vezi cît te cotă și transportul + asigurarea, așa se face, de regulă. Eu zic că tot la vreo 100 euro vei ajunge. Oricum, e mai ieftin decît la dealerii Apple locali.
E într-adevăr mai ieftin decît la gpbatteries.ro (circa 100 euro cu tva cu tot), dar vezi cît te cotă și transportul + asigurarea, așa se face, de regulă. Eu zic că tot la vreo 100 euro vei ajunge. Oricum, e mai ieftin decît la dealerii Apple locali.
O intrebare am si eu Cattus, acele bateri de la gpbatteries sunt apple originale sau 3rd party??
O intrebare am si eu Cattus, acele bateri de la gpbatteries sunt apple originale sau 3rd party??
Nu există baterii „Apple originale”, Apple nu produce baterii. Sînt, probabil, Made in China, în aceeași Chină unde se produc și cele pe care le vîră Apple în leptoapele lor cînd ies din fabrică. Fabrica Apple, precizez, e tot în China (fostă britanică, e drept). Pe ele scrie Apple, deci – bag sama – sînt „Apple blessed”.
ajunge la 88,8euro
Deci cu circa 10 euro mai ieftin, din economii iei cîteva beri bune.
Hello, am un Macbook de aprox. 4 luni. In cea mai mare parte a timpului am priza la indemana dar la 2-3 sapt ii fac un ciclu complet incarcare-descarcare (uneori las sa se scurga intre incarcare-descarcare intervalul de timp recomandat la calibrarea bateriei). Nu l-am pus niciodata in priza daca nu era descarcat (avertizare). Tocmai am ajuns la al 41-lea ciclu de incarcare si brusc iStat imi arata 99% la Battery health. Este normal? (am avut un iBook G4 care dupa atatia ani si 37 cicluri era la 100% battery health si tinea peste 4h).
Am mac-ul meu de ceva vreme sau cel putin asa-mi spune coconutbattery,nu stiu cum au trecut asa repede 22 de luni.il tin in priza destul dar il si scot in lume aproape in fiecare zi si sunt la al 44-lea ciclu cu aceasta baterie,am mai avut una care acum mai mult de o ora nu tine.oricum nu planuiesc sa-mi schimb portabilul in urmatorul an asa ca ma consider foarte multumit,si daca mai ii iau inca o baterie.
Hello, am un Macbook de aprox. 4 luni. In cea mai mare parte a timpului am priza la indemana dar la 2-3 sapt ii fac un ciclu complet incarcare-descarcare (uneori las sa se scurga intre incarcare-descarcare intervalul de timp recomandat la calibrarea bateriei). Nu l-am pus niciodata in priza daca nu era descarcat (avertizare). Tocmai am ajuns la al 41-lea ciclu de incarcare si brusc iStat imi arata 99% la Battery health. Este normal? (am avut un iBook G4 care dupa atatia ani si 37 cicluri era la 100% battery health si tinea peste 4h).
99 % este absolut normal, eu cred că, de fapt, e și mai puțin, 95-97 %. Testează și cu Coconut Battery.
P.S. Fă un calcul simplu: în maximum 3 ani, la folosire (relativ) intensă, bateria pică sub 50 %, apoi brusc ține doar cîteva minute. Dacă în 4 luni ți-a picat doar 1 %, e foarte bine. Eu zic că a picat mai mult. Sau poate ai dat peste o baterie super bine făcută.
La MBP-ul meu, bateria are un comportamnet destul de aleator. A stat la 100% cca 6-7 luni, a coborât la 94% brusc, apoi după un update a crescut la 103-104%. Dupa cca 15 luni de la cumpărare a căzut brusc la 45% şi de câteva luni se învârte pe acolo (între 41-55%). Câteodată urcă la 92% şi stă acolo atâta vreme cât nu o scot de la alimentare prea mult. În plus, la încăracre, ceasul merge invers, pe măsură ce se încarcă, aratând că procesul va ţine din ce în ce mai mult. În Coconut, înainte de a fi afişate datele, bara care arată capacitatea bateriei stă pe la 90%, apoi când apar cifrele, scade la 50%. 25 luni/144 cicluri, în general pe alimentare, fără să fac din asta un scop în sine. O formatez când îmi aduc aminte, o descarc şi de 2-3 ori pe zi, dacă situaţia o impune etc.
Toate procentele se referă la capacitate.
[ Modificat: 06 Octombrie 2008 03:27 PM de batranul ]
99 % este absolut normal, eu cred că, de fapt, e și mai puțin, 95-97 %. Testează și cu Coconut Battery.
P.S. Fă un calcul simplu: în maximum 3 ani, la folosire (relativ) intensă, bateria pică sub 50 %, apoi brusc ține doar cîteva minute. Dacă în 4 luni ți-a picat doar 1 %, e foarte bine. Eu zic că a picat mai mult. Sau poate ai dat peste o baterie super bine făcută.
deci eu cu bateria cea noua sunt la al 44-lea ciclu si am ajuns la 85% sau asa zice coco.asta nu e normal?
deci eu cu bateria cea noua sunt la al 44-lea ciclu si am ajuns la 85% sau asa zice coco.asta nu e normal?
Intrebarea e nu numai cite incarcari ai, ci cit de veche e scula.
BTW, iata un caz rarissim! E aproape un perpetuum mobile! Tineti-va bine si salivati (ca eu, oricum, am murit de invidie). E bateria unui coleg!