Cine naiba m-a pus sa imi iau plasma 3D cu 100mil, cand la jumate de pret puteam sa iau un proiector, si sa am un “TV” de 4 ori mai mare, adica diagonala de 100” (2,5m)
Am tot citit zilele astea pe AV Forums, si in UK, toti care au un Home Cinema isi iau un proiector, nu o plasma imensa si scumpa.
Calitatea imaginii unui proiector este uimitoare. Stiu ca sunt foarte putine proiectoare care arata bine si ziua, sau intr-o camera in care nu e intuneric bezna, dar sunt cateva extrem de luminoase care fac fata oricarei situatii.
Iar intr-o camera intunecata, se vede superb…superb!
Cum ar fi sa joci un joc Xbox360 in format HD pe un ecran de 3.2m pe diagonala?
Sau sa vezi unfilm Blu-Ray?
Am citit toate review-urile si initial oscilam intre Epson EH-TW5900 si EH-TW6000 (are un contrast mai bun, si negrul e mai intens), dar pana la urma cea mai buna alegere este EH-TW6000W]TW6000W[/url] pentru ca are HDMI Wireless, si nu mai trebuie sa trag cablul HDMI prin pereti pana la proiector.
Eu am deja un cablu HDMI tras prin pereti, dar l-am tras pana pe peretele pe care voi proiecta, nu pana unde va fi montat proiectorul (credeam ca imi voi lua un al 2-lea TV), si daca gauresc peretii, ma costa mai mult decat diferenta de bani pt proiectorul cu HDMI Wireless.
In Romania, proiectoarele au un pret nebun, 5300ron TW5900, 6667ron TW6000, iar TW6000W (cel cu HDMI Wireless) e 7500ron.
Dar in Germania cel ieftin e 905€, cel intermediar e 1200€, iar cel cu HDMI Wireless e 1444€ cu tot cu transport.
Am uitat sa specific ca toate cele 3 proiectoare sunt si 3D.
Un alt proiector superb este Panasonic PT-AR100, dar care este doar 2D, si nu e disponibil decat in USA la pretul de 1350$ cu transport.
Am citit toate review-urile si initial oscilam intre Epson EH-TW5900 si EH-TW6000 (are un contrast mai bun, si negrul e mai intens), dar pana la urma cea mai buna alegere este EH-TW6000W pentru ca are HDMI Wireless, si nu mai trebuie sa trag cablul HDMI prin pereti pana la proiector.
Eu am deja un cablu HDMI tras prin pereti, dar l-am tras pana pe peretele pe care voi proiecta, nu pana unde va fi montat proiectorul (credeam ca imi voi lua un al 2-lea TV), si daca gauresc peretii, ma costa mai mult decat diferenta de bani pt proiectorul cu HDMI Wireless.
In Romania, proiectoarele au un pret nebun, 5300ron TW5900, 6667ron TW6000, iar TW6000W (cel cu HDMI Wireless) e 7500ron.
Dar in Germania cel ieftin e 905€, cel intermediar e 1200€, iar cel cu HDMI Wireless e 1444€ cu tot cu transport.
Am uitat sa specific ca toate cele 3 proiectoare sunt si 3D.
Un alt proiector superb este Panasonic PT-AR100, dar care este doar 2D, si nu e disponibil decat in USA la pretul de 1350$ cu transport.
OK…se pare ca pentru jocuri, nu e buna solutia HDMI Wireless pentru ca are [http://m.youtube.com/watch?v=5JSwnbBoxf0]LAG[/url], asa ca voi lua varianta normala, TW6000 si ma costa 1215€ cu transport.
OK…se pare ca pentru jocuri, nu e buna solutia HDMI Wireless pentru ca are LAG, asa ca voi lua varianta normala, TW6000 si ma costa 1215€ cu transport.
Am cumparat un Benq MS612ST prin Ianuarie si sunt extrem de multumit de el. Am vazut Barca-Real si a fost exceptional. Intentionez sa zugravesc peretele pe care am ecranul intr-o culoare intunecata pentru a amplifica contrastul. Calitatea imaginii e mai slaba decit a unui TV plasma, dar compenseaza prin marime. Un ecran de calitate ajuta mult.
Am cumparat un Benq MS612ST prin Ianuarie si sunt extrem de multumit de el. Am vazut Barca-Real si a fost exceptional. Intentionez sa zugravesc peretele pe care am ecranul intr-o culoare intunecata pentru a amplifica contrastul. Calitatea imaginii e mai slaba decit a unui TV plasma, dar compenseaza prin marime. Un ecran de calitate ajuta mult.
Super tare…Are un pret super tare, e foarte luminos, e 3D, doar ca are un contrast foarte slab si cred ca de aia calitatea imaginii nu e perfecta.
E DLP nu 3LCD, deci are culori mult mai frumoase decat un 3LCD, dar negrul e mai mult gri, si contrastul e slab. Avantajul in schimb e pretul si faptul ca e de doua ori mai usor si mai subtire decat un 3LCD. Lampa proiectorului tau are o durata de viata excelenta…4500 ore nu au nici proiectoarele de 2mii €.
Asta ar fi un proiector excelent pt o camera cu lumina, dar pt un Home Cinema dedicat, unde de obicei e bezna, nu e deloc indicat. Luminozitatea puternica face ca imaginea sa para stearsa…
Oricum, e foarte tare pt pret…Cum de l-ai luat pe asta si nu altul, si de unde l-ai luat?
A, nu e 3D ci are NVidia 3D si poti juca jocuri 3D de pe calculator.
Nu ai vazut nici un efect de curcubeu de cand il ai? Unii oameni sunt sensibili la proiectoarele DLP.
Dupa ce am vazut cat de ieftin e proiectorul tau, si ofera o calitate a imaginii mai mult decat OK, ma gandesc sa nu mai dau atatia bani pe proiector, si sa iau variata cea mai ieftina dintre cele 3 de la Epson, adica TW5900 si sa ma chinui sa trag HDMI-ul prin perete pana la proiector.
Imi e f greu sa aleg…e un VIDEO ce compara calitatea imaginii 3D intre TW5900 (la minutul 2:45) si TW6000 (la minutul 3:35) si nu vad o diferenta vizibila in calitate a imaginii, contrast si intensitatea negrului. Diferenta de pret e 300€, deci o diferenta de intensitate a negrului sigur exista, dar nu stiu cat de sesizabila.
Imi e sa nu dau 900€ pe TW5900 si dupa aia sa ma oftic ca nu am mai dat 300€ in plus sa il iau pe TW6000 care e cel mai bun.
Super tare…Are un pret super tare, e foarte luminos, e 3D, doar ca are un contrast foarte slab si cred ca de aia calitatea imaginii nu e perfecta.
E DLP nu 3LCD, deci are culori mult mai frumoase decat un 3LCD, dar negrul e mai mult gri, si contrastul e slab. Avantajul in schimb e pretul si faptul ca e de doua ori mai usor si mai subtire decat un 3LCD. Lampa proiectorului tau are o durata de viata excelenta…4500 ore nu au nici proiectoarele de 2mii €.
Asta ar fi un proiector excelent pt o camera cu lumina, dar pt un Home Cinema dedicat, unde de obicei e bezna, nu e deloc indicat. Luminozitatea puternica face ca imaginea sa para stearsa…
Oricum, e foarte tare pt pret…Cum de l-ai luat pe asta si nu altul, si de unde l-ai luat?
L-am cumparat de la ItArena si l-am ales pentru functia Short Throw, care permite proiectia unei imagini mari de ff aproape; in plus am cumparat si un ecran de proiectie Vega Manual Universal WS S 200 203 x 203 cm, pe care l-am fixat pe perete. Informatia am capatat-o de pe net, a fost destul de greu de ales intre 3LCD si DLP dar m-am lamurit cand am vazut un test al celor de la Gadget Show (il gasesti pe youtube). Calitatea imagini e superioara la DLP. Contrastul e OK, dar nu se compara cu un TV.
L-am cumparat de la ItArena si l-am ales pentru functia Short Throw, care permite proiectia unei imagini mari de ff aproape; in plus am cumparat si un ecran de proiectie Vega Manual Universal WS S 200 203 x 203 cm, pe care l-am fixat pe perete. Informatia am capatat-o de pe net, a fost destul de greu de ales intre 3LCD si DLP dar m-am lamurit cand am vazut un test al celor de la Gadget Show (il gasesti pe youtube). Calitatea imagini e superioara la DLP. Contrastul e OK, dar nu se compara cu un TV.
Asta am citit si eu, ca DLP da o imagine mai placuta si culori mai vii, dar pe de alta parte are un negru sters si contrastul e penibil comparativ cu 3LCD. Nu vezi ca DLP-urile au contrast 5000:1 iar 3Led-urile de 4 ori sau chiar 8 ori mai mari? La 3LCD in schimb e nasol ca are filtre ce trebuie schimbate si ca e de 2 ori mai gros.
Pt mine conteaza mult contrastul si negrul sa fie negru, nu gri (de aia alesesem sinplasma si nu led), asa ca o sa iau 3LCD.
de asta nici nu stiu pe care sa il iau, pe ala mai ieftin ca economisesc 300€, sau pe ala mai scump, la care cica negru e la fel, dar contrastul e mai puternic…
Norocul e ca voi putea folosi ochelarii 3D de la plasma Panasonic, deci economisesc 150€...dar, pe care sa il iau?
A, nu e 3D ci are NVidia 3D si poti juca jocuri 3D de pe calculator.
Nu ai vazut nici un efect de curcubeu de cand il ai? Unii oameni sunt sensibili la proiectoarele DLP.
Dupa ce am vazut cat de ieftin e proiectorul tau, si ofera o calitate a imaginii mai mult decat OK, ma gandesc sa nu mai dau atatia bani pe proiector, si sa iau variata cea mai ieftina dintre cele 3 de la Epson, adica TW5900 si sa ma chinui sa trag HDMI-ul prin perete pana la proiector.
Imi e f greu sa aleg…e un VIDEO ce compara calitatea imaginii 3D intre TW5900 (la minutul 2:45) si TW6000 (la minutul 3:35) si nu vad o diferenta vizibila in calitate a imaginii, contrast si intensitatea negrului. Diferenta de pret e 300€, deci o diferenta de intensitate a negrului sigur exista, dar nu stiu cat de sesizabila.
Imi e sa nu dau 900€ pe TW5900 si dupa aia sa ma oftic ca nu am mai dat 300€ in plus sa il iau pe TW6000 care e cel mai bun.
Efect de curcubeu nu am avut. Contrastul de 5000/1 e arhi-suficient (intra pe http://www.proiectoare.ro/ghid_ht.htm unde ai un ghid de achizitie destul de cuprinzator). Am vazut proiectoare ff scumpe care nu fac mare branza si m-am orientat mai mult pe factorul performanta/leu si Benq sunt lideri de piata; un alt factor a fost spatiul de proiectie. 3D-ul nu a fost luat in discutie deoarece nu posed PC cu videocard care sa suporte Nvidia3D (si nici nu vreau sa cumpar PC). Noi (eu cu fimiu) il conectam prin hdmi si suntem super multumiti de rezultat. Urmatoarea “traznaie” pe care vreau s-o testez e sa-mi leg Tableta Samsung 7+ la proiector. Promit ca voi posta rezultatele testului :D
Asa e…pt pret, Benq e f bun. Tu ce sunet folosesti si cum e conectat la proiector? Proiectorul il voi monta in dormitor, unde nu am decat un sistem 2.1 Altec Lansing cu iesire 3.5 deci va trebui sa imi iau un 5.1 care va fi Logitech Z906.
Asa ca desi poate pe viitor voi regreta, dar o sa imi iau TW5900 nu TW6000 si cu diferenta de bani imi iau sistemul de sunet pt dormitor. Va trebui sa iau si un splitter HDMI
Snt curios dc merge conectarea cu tableta (ar trebui sa mearga)
Asa e…pt pret, Benq e f bun. Tu ce sunet folosesti si cum e conectat la proiector? Proiectorul il voi monta in dormitor, unde nu am decat un sistem 2.1 Altec Lansing cu iesire 3.5 deci va trebui sa imi iau un 5.1 care va fi Logitech Z906.
Asa ca desi poate pe viitor voi regreta, dar o sa imi iau TW5900 nu TW6000 si cu diferenta de bani imi iau sistemul de sunet pt dormitor. Va trebui sa iau si un splitter HDMI
Snt curios dc merge conectarea cu tableta (ar trebui sa mearga)
In dormitor 5.1?! Nu ai spatiu suficient,sau poate ai un dormitor de 30 mp? Eu am 2 boxe de 80W BlueTech legate la un amplificator AKAI. Daca le dau la maxim sparg geamurile )) In vara asta o sa scot proiectorul in curte si probabil voi folosi pentru sunet docking station Altec Lansing care e destul de puternic pentru o chestie mica/portabila. daca nu voi fi multumit de rezultat probabil voi cumpara niste boxe active de exterior. Se gasesc la niste preturi “umane” (400 ron/buc)
In dormitor 5.1?! Nu ai spatiu suficient,sau poate ai un dormitor de 30 mp? Eu am 2 boxe de 80W BlueTech legate la un amplificator AKAI. Daca le dau la maxim sparg geamurile )) In vara asta o sa scot proiectorul in curte si probabil voi folosi pentru sunet docking station Altec Lansing care e destul de puternic pentru o chestie mica/portabila. daca nu voi fi multumit de rezultat probabil voi cumpara niste boxe active de exterior. Se gasesc la niste preturi “umane” (400 ron/buc)
Nu e foarte mare, 20mp dar pot sa pun satelitii in colturi langa tavan ca sunt destul de mici. Daca te uiti la filme 2.1 e ok, dar 5.1 e superb.
Tocmai am reusit sa montez in living un 5.1 Bose si e f tare.
Amplificatorul e legat la proiector prin audio L+R?
Va trebui sa tai rigipsul pe tot tavanul, pentru a muta cablul HDMI din pereti dintr-un capat al dormitorului in altul, si sa trag si cablul Audio. Nici nu vreau sa ma gandesc.
Daca n-ai apucat sa cumperi poti sa arunci o privire si la Acer H9500BD sau Panasonic PT-AT5000. Acer-ul este abordabil si, cel putin la 3D, pare sa bata Epson-ul de care zici (care la randul lui nu e rau deloc). Panasonic-ul este per total mai bun, dar are si alt pret. Mai sunt si cateva modele de la Sony, din pacate tot scumpe (de ex Sony VPL-HW30).
Prin HDMI. E mai simplu asa. 5.1 nu au fost facute pentru spatii mici, am avut si am renuntat la el. Pentru dormitor parerea mea e sa nu risipesti banii si sa folosesti 2.1. E suficient, oricum 5.1 adevarat nu il simti decit la blue ray sau la niste concerte. Pentru un film “obisnuit” e risipa. Banuiesc ca vrei vrea sa stai in pat la vizionari? La ce ti-ar ajuta 5.1? Sunetul se aude perfect in centrul camerei, iar tu te-ai gasi undeva in margine, deci sunetul nu se va auzi “cum trebuie”. Parerea mea