SMTP - RDS - Port 25 = dureri de cap
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

De cîteva zile am marri probleme să trimit emailuri de pe emailul personal (domeniul este sebdea-dtp.ro) folosind RDS ca și provider de Internet. Am făcut chir și o cerere de deblocare a portului 25 de către ei. Cerere aprobată. Dar tot nu merge. Pot primi emailuri, dar nu pot trimite. Mi-au sugerat să folosesc serverul lor pentru outgoing (smtp.rdslink.ro). Tot nu merge.

Pe Mail app nu rețin ce fel de erorare apare, dar, cum recent am lucrat cu dînșii pe Outlook pentru a soluționa problema, eroare apărută este 0x800CCC0F. Dacă îi dau în Outlook Test Settings apare eroare 421.

Pot trimite de pe aplicația de webmeil, dar nu e o soluție pentru mine.

Mai mult, dintre cliențiii aflați pe hotmail (inclusiv eu am o adresa de email pe hotmail) de cîte ori le trimit un email, primesc un mesaj de eroare de genul: Please contact your Internet service provider since part of their network is on our block list.

Dar, asta doar pe hotmail. Pe Gmail sau Yahoo sau orice alt server de email nu.

Între timp, făcînd alte verificări, se pare că pot trimite emailuri, dar pe Hotmail eroarea persistă.

Ați mai trecut prin așa ceva?

Cu respect,
Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Scuze pentru modul direct de exprimare, dar ți-aș sugera să-ți schimbi găzduirea de mail.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mda. Acum știu măcar de sunt bombardat de pilule ce mi-o măresc, tigăi dry cooker, ochelari Sun-Ray etc. Începusem să îmi fac griji că poate nu e Antivirusul bun.

Problema cu emailul, cel putin pentru moment pare rezolvată. Au sunat cei de la RDS și am făcut împreună setările la Antivirus. Eu l-am folosit defaulkt, ca întotdeauna. Dar de la ultima actualizare (ceea ce s-a întîmplat acum două săptămîni) au început problemele. Se pare că în setări trebuia să specific și domeniul meu cu porturile adiacente. Gmail era activat by-default. Domeniul sebdea-dtp.ro nu. Acum l-am activat și se pare că pot trimite lejer emailuri.

Intenționez să îl schimb, dar motivele sunt de cu totul altă natură. MXHost mi-a fost recomandat de cineva care îi folosea. Părea OK, și ca să fiu cinstit, eu nu am avut probleme cu ei. Ce m-a surprins a fost să descopăr recent că domeniul e al lor și nu pe numele meu. Cînd l-am cumpărat, în ofertă spuneau că îl am pe viață.

Bun, acum va trebui să caut alt serviciu de găzduire și să sper că nu apar alte chestii nasoale legate de el. Orice sugestie e binevenita.

Cu stimă,
Sebastian

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

prima pagină a forumului, bannerul TLH…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

susțin ce zice Dacu - și domeniile cumpărate prin TLH sunt ale tale - apare numele tău la Whois.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Vă mulțumesc pentru sfaturi. Între timp am descoperit și de unde era problema. De la antivirus. Din păcate sunt genul de utilizator care doar instalează și rulează programele în modul Default. După ultimul update făcut de antivirus au apărut problemele mele și acestea din cauză că antivirusul avea o opțiune nouă. Și anume să setez ce domenii aplicații să aibă acces la portul 25 și la alte porturi. Domeniul meu (sebdea-dtp.ro) nu figura acolo. Gmailul era by default și chiar și rdslinkro. Am adăugat și domeniul meu și problema s-a rezolvat. La aceasta se adaugă, oricum, și portul 25 blocat de rds by default, pentru care a trebuit să fac o cerere de deblocare și să motivez pentru ce îl vreau deblocat.

Bine că lucrurile s-au rezolvat.

Mulțumesc pentru sfaturi.

Cu stimă,
Sebastian

Semnătură