Windows Vista pe MacMini cu procesor Intel
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Bună dimineața,

Am citit pe Forum și am înțeles că se poate instala. Am Lion instalat și doresc să instalez Vista pe Mac. Am nevoie de Windows pentru FrameMaker 10. Întrebarea mea este de cu totul altă natură. Eu nu am discul de Windows Vista, ci două Recovery discs pentru Windows Vista. Mai mult, acel Windows este pentru notebook-ul meu Toshiba. Așa l-am cumpărat din US, fără sistem de instalare, doar Recovery disc. Credeți că îl pot instala pe MAC folosind BootCamp?

Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Nope.

Primul lucru, dar primul, pe care il face acel installer de pe discurile de recovery Toshiba este să verifice dacă BIOS-ul (sic) este Toshiba.
Nu poți instala nici măcar pe alt brand de PC. În anumite cazuri, limitate, merg între diferite modele asemănătoare de Toshiba, dar e mai mult o excepție decât o regulă.
Motivul este că Windows-ul preinstalat pe laptopuri PC este licențiat OEM - sau cum s-o mai chema acum - iar producătorii de echipament care doresc să ofere discuri de recovery sunt obligați prin acordul de licențiere să implementeze măsuri tehnologice prin care acele discuri nu pot fi folosite decât cu echipamentul livrat.

Mai mult, dacă laptopul tău Toshiba a venit fără sistem de operare preinstalat din fabrică, mai mult ca sigur că pe acel dvd nu sunt decât driveri.

Și uite așa ai scăpat de experiența Vista shock  . N-ai pierdut nimic, crede-mă. Nu-ți doresc să ajungi să zici că am avut dreptate.
Pentru Framemaker poate o mașină virtuală VirtualBox și un XP. Dacă nu-l folosești mai mult de 30 de zile nici nu e nevoie să-l activezi. Dacă nu probabil că proiectul acoperă oricum costul, zic și eu raspberry

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da. Ai dreptate. Notebookul a avut Vista preinstalat, iar de cîte ori a fost nevoie de un Windows curat am folosit acele discuri, dar acum imi aminestc că am încercat la cineva pe laptop să instalez Vista și nu a mers.

Oricum, se pare că această aventură a început prost înainte de a instala Windows-ul. Nu pot să fac acel DVD cu drivere. Îmi tot scoate DVD-ul afară pe motiv că eroare de scriere. Am încercat să fac și update de firmware la macmini și din motive neînțelese nici MacminiEFIUpdate1.5.dmg dar nici MacminiEFIUpdate1.4.dmg nu sunt suportate de sistemul de operare (OS X 10.7).

Deci, deja m-am liniștit.

FrameMakerul e deja instalat pe Notebook și merge. Ideea era că soția ar fi vrut să-l ia (notebookul) cu ea o săptămînă.

Asta e.

Mulțumesc foarte frumos pentru sfat.

Sebastian

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Bine. Începe să devină supărător. Încercînd să instalez, totuși, Windows 7 pe Macmini am dat de altă problemă.

În primul rînd, cum am mai scris și înainte, nu scrie pe DVD driverele ce le descarcă pentru Windows. Acum problema se extinde la aceea că SuperDriverul de la Macmini nu scrie deloc.

Folosesc Traxdata DVD-R 16x.

Dacă am încercat să scriu fișierele de Win7 chiar din OS X -  am creat un Burn Folder am copiat fișierele în el, click dreapta pe iconiță și am dat comanda Burn. Kabooooom. Error 0x80020022. Am căutat pe Google. Am dat Repar permissions. În unele cazuri spuneau că dispare eroarea și au putut folosi DVD Writer-ul. Nu merge la mine.

Am încercat un restart cu tasta D apăsată pentru a căuta erori hardware. Nu se întîmplă nimic. Macmini-ul butează normal. Nu îmi apare nicio ferestră, nici un meniu. Nimic. Butează normal.

Am încercat să scriu DVD-ul cu Roxio. Îmi apare o altă eroare ca în atașament.

Mai îmi rămîn două lucruri de făcut, conform a ceea ce am găsit pe Google:

a. Să merg la un magazin IT și să cumpăr cîte un DVD din tot ce există pe piață și să văd care e preferat de SuperDriver
b. Să cumpăr un SuperDrive nou.

Există vreo altă opțiune mai ieftină decît un superdrive de macmini?

Sebastian

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 16.11.09

Superdrive-urile din produsele Apple sunt renumite mai ales pentru lipsa de calitate, sunt mici sanse sa existe unele mai proaste (la mine, la un MacBook Pro nou nu-mi recunoastea nici macar dvd-urile lui originale sau cd-uri cu muzica - tot originale, singurul pe care l-a acceptat a fost, ironic, un dvd cu Windows 7).

Acum, revenind la problema de fond, eu vad trei solutii:
- imprumuti (sau cumperi daca mai ai nevoie si la altceva) o unitate externa pe usb/fireware
- imprumuti de la altcineva un dvd cu windows 7/xp care poate o sa fie citit de superdrive
- te ajuta cineva, eu sau cineva mai de aproape, cu o imagine Virtual Box/VmWare/Parallels cu Win7/XP trial preinstalat (am inteles ca ai nevoie pentru o perioada scurta)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da. E vorba de o saptamana. Nu mai mult.

Pana voi cumpara un Driver extern ti-as fi recunoscator daca ai putea sa ma ajuti cu o imagine de Win7.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 16.11.09

Daca mergi pe varianta cu imagine virtuala nu e nevoie de unitate de cd/dvd, se copiaza fisierele si cam atat. Eu pot sa-ti fac o imagine Virtual Box sau WmWare, insa nu stiu cat o sa dureze ca sa o iei - locuiesc in Bucuresti. Ai deja instalat vreun program de virtualizare?