Andrei Neagu - 18 August 2012 09:17 AM
mc_dani - 17 August 2012 08:11 PM
Hartile “tomtom” sunt defapt teleatlas, iar ei se chinuie de ceva ani buni sa faca o harta a romaniei. Au cochetat o perioada cu gandul de a cumpara Suncart, dar au renuntat si s-au apucat sa produca ei harta de la 0.
Cel putin ceea ce exista este bine facut.
Aplicatia de navigatie este interesanta, curata, si functioneaza inclusiv in lockscreen sau ca banner cand lucreaza in backgroud. Alt lucru interesant, cand functioneaza in lockscreen, ecranul se aprinde doar cand urmeaza sa dea o indicatie cu privire la drum, altfel este inchis.
Foarte mishto faza cu facetime over 3G
Atasat cateva poze cu aplicatie de navi (maps) (sunt foarte mici ca nu le pot posta la dimensiunea normala).
Da prietene, dar sunt niste probleme cel putin din punctul meu de vedere:
- aplicatia asta consuma ceva spatiu pe cand Google Maps era online
- Google Maps avea pana si cel mai infect supermarket de pe colt pus acolo pe harta, ca sa nu mai vorbesc de benzinarii, banci, restaurante, intreprinderi tot tot. Chestia ajuta de exemplu cand esti intr-un oras strain si iti iei punctele astea de interes ca reper. Nimeni nu va mai face asa ceva pentru ca pentru Google chestiile sunt facute la scara globala. Google functioneaza pe toate platformele si de aia era asa popular. Ori la Apple vor avea acces la harti doar cei cu iDevice-uri.Nu-si vor da silinta chiar asa mult. Singura solutie ar fi sa se alieze iar cu Google si sa imprumute unele elemente de la ei.
Eu sunt anti- harti apple. Nu trebuiau sa se bage in afacerea asta. Google o face cel mai bine. Mai bine ca Bing, mai bine ca Yahoo Maps, Mapquest sau orice altceva. Nokia a mai incercat ceva cu Nokia Maps… e catusi de ok, but still ...
“Prietene” (nu stiam ca am un prieten nou
) punctul meu de vedere este ca strategia Apple nu a fost sa multumeasca pe toata lumea (acest lucru fiind aproape imposibil) targetul lor au fost tarile importante ca SUA, Canada, Europa de vest (Germania, Franta, Anglia ... etc) , Australia ... samd. unde acoperirea teleatlas este in proportie de 100%. Sincer si eu (rar) sufar ca m-am nascut in Romania si ca suntem printre ultimii in prioritatile “mastodontilor”
... dar pana la urma va ajunge si la noi.
In afara tarii poate fi o solutie free (mai ales ca acum platesti in Roming ca in tara cu un abonament de 4 euro/zi)
Intr-adevar Navigon e super OK pentru moment si dupa cum a spus si Altero ... si eu l-am cumparat la “promotie” si poate fi folosit si pe viitor pentru ca datele din Navigon sunt de la Navteq (Nokia) concurentul principal Teleatlas.
Consider ca e bine ca Apple a “intrat” in aceasta industrie (navigatie) pentru ca vom vedea imbunatatiri atat la Google cat si la ceilalti in viitor