Salut. De azi sunt fericitul posesor al unui PowerMac G5, dar au aparut probleme de la inceput. Initial mergea, avea instalat MacOSX 10.5.8 pe el si mergea decent. Problema a aparut dupa ce am “ras” diskul de sistem si nu a mai vrut sa ia nimica. Am incercat cu discul primit de la fostul proprietar (nu e diskul original!) si imi da fail to install. Am descarcat mai multe distributii de Linux pentru ppc si tot nu a mers. Am incercat Target mode (ma gandeam ca e dvd-ul defect) si nu a mers. Am ramas in pana de idei. Un sfat ar fi de mare ajutor.
Diskul a fost formatat dar imagine de OSX nu am. Doar citeva discuri pe care scrie Tiger si imi dau kernel panic. Plus un Disk de Leo care imi da failure :(
De pe un mac cu Intel nu poți instala în target mode pe un mac cu PowerPC. Se va instala versiunea de Intel a OS-ului.
Ai nevoie de un disc Retail de 10.5
De pe un mac cu Intel nu poți instala în target mode pe un mac cu PowerPC. Se va instala versiunea de Intel a OS-ului.
Ai nevoie de un disc Retail de 10.5
Din pacate nu cred ca am de unde sa fac rost de unu :(
Sergiu, tind sa te contrazic. Chiar ieri am facut asta de pe un intel pe ppc. Daca ai imagine nu e nicio problema. MacZombie, iti recomand sa rogi un prieten sa-ti faca un .dmg la sistemul lui de operare, cu cat e mai proaspat instalat cu atat mai bine. Apoi dai restore de pe un mac si mai mult de 20 de minute nu dureaza.
Sergiu, tind sa te contrazic. Chiar ieri am facut asta de pe un intel pe ppc. Daca ai imagine nu e nicio problema. MacZombie, iti recomand sa rogi un prieten sa-ti faca un .dmg la sistemul lui de operare, cu cat e mai proaspat instalat cu atat mai bine. Apoi dai restore de pe un mac si mai mult de 20 de minute nu dureaza.
Problema e ca nu am de unde lua imaginea. Nu stiu pe nimeni sa aiba un PowerMac G5 11.2. Nasol. Ce ma ingrijoreaza e ca nu a mers nici macar Ubuntu 10.10 ppc. O sa mai incerc cu un dvd extern.
Am zis instalare, nu restaurare de imagine de OS.
MacZombie - acușica vine ultima joi din lună - poate îți împrumută cineva un DVD retail de 10.5 la întâlnirea lunară.
Uraaaaa. Am rezolvat fara target mode. Am copiat instalerul pe o partitie secundara se pe PowerMac si sa instalat fara probleme. Un ? totusi ramane. De ce naiba a facut figuri la Ubuntu 10.10 ppc ? Chestia esentiala e ca merge :D Multumesc din suflet pentru tot ajutorul.