Intrebare gps pe un 3gs
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.10.07

Am un 3gs si in ultima vreme a aparut o problema cu gps-ul destul de ciudata pe el si nu pot sa imi dau seama de ce, cind sunt afara totul este ok gps-ul ma localizeaza aproape perfect dar cind intru in cladiri sare la citiva KM distanta, si de foarte multe ori nici macar nu sunt in raza pe citiva km buni pe care o arata deci complet eronat.
Asta nu se intimpla pina acum citva saptamini adica cind intram in cladiri intradevar gps-ul nu mai avea aceasi acuratete ca afara dar totusi nu facea ce face acum, si asta in conditiile in care nu am schimbat absolut nimic la el de foarte multa vreme , sunt pe aceasi retea, folosesc aplicatia initiala de pe telefon pt gps .....
A mai patit cineva asa ceva?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

clădirile alea nu cumva au antene gsm înăuntru?
asta pentru a amplifica semnalul pentru mobile in interiorul cu mult metal in pereti…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Daca nu greșesc, datorită axei de înclinare a pămantului se schimba poziția sateliților GPS fata de suprafață pământului.
De fapt, pământul se mișcă iar sateliții stau (geostaționar)
La toamnă o să revină GPS în clădirile în care nu mai prinzi semnal GPS.
Senalul GPS este obturat de cladiri.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Nu stiu exact daca au antene GSM in ele dar in schimb au o tona de echipamente wireless dar care pina acum 2 sapt nu influentau cu nimic

Interesantul: oook deci in cazul asta nu ar trebui sa fie afectate toate telefoanele? sa inteleg ca nu mai are nimeni GPS in cladiri ?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

mie nu-mi merge gps-ul in cladiri - nu găsește sateliții
probabil ca semnalul telefonului tău e deviat din clădire la prima antenă exterioară, de aici abaterile…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sistemul GPS, ca să funcționeze trebuie să prindă cel puțin 4 sateliți.
La fel, pierde semnalul daca te dai prin Cheile Bicazului, sau te plimbi de-a lungul văii INN-ului, unde ești flancat de munți, sau prin Manhattan unde ești flancat de cladiri foarte înalte.
Nu există sistem de amplificare a semnalului GPS în interiorul cladirilor.
Să nu faceți confuzie între GPS și GSM, sunt sisteme total diferite.
Singura similitudine e faptul că ambele sisteme folosesc unde radio.

GPS http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Positioning_System
GSM http://en.wikipedia.org/wiki/GSM

Aplicația Maps de pe iDevice folosește GSM pentru a încărca hărți și GPS pentru a te localiza.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

a aparut o alta chestie extrem de ciudata, acum telefonul nu imi mai vede cartela sim de loc , am incercat sa o inlocuesc cu altele si celelalte merg perfect deci sa stricat cartela stind in telefon ? =)) cum e posibil asa ceva ????? si poate si asa imi cauza erorile de GPS ?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: București Sectorul 2
Macuser din: 06.03.07
sintax - 30 Iunie 2012 09:29 PM

a aparut o alta chestie extrem de ciudata, acum telefonul nu imi mai vede cartela sim de loc , am incercat sa o inlocuesc cu altele si celelalte merg perfect deci sa stricat cartela stind in telefon ? =)) cum e posibil asa ceva ????? si poate si asa imi cauza erorile de GPS ?

SIM-urile (rareori) se demagnetizează. Mergi la un magazin să-l schimbi. Dacă merg alte SIM-uri și doar SIM-ul acela nu merge, nu prea are cum să fie telefonul (99,99%)...
De GPS nu prea știu io mare lucru, dar știu că nu prinde între patru pereți…

Semnătură 

endgame

 MacBook            |13” Alu 2ghz/4gb/256mb OS 10.11|
 MacBook            |13” Uni 2.26ghz/8gb/256mb OS 10.10|
 MacBook Pro    |13” 2.9ghz/8gb/1gb OS 10.10|
 MacBook Air      |13” 1.6ghz/2gb/144mb OS 10.7.5|

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sistemul GPS funcționează și fără a avea cartelă SIM. Vezi iPod.
Cred, n-am verificat, că funcționează și când telefonul este ”mod avion”.
GPS-ul are antenă separată de cea GSM.

Semnătură 

Ladă cu multe mere….