Incerc sa fac copii de siguranta pentru niste DVDuri pe care le-am cumparat legal, si sa scriu DVDuri mai vechi pentru care am facut deja imagini .iso .
Si in mod curios, cand le scriu pe unele, imi zice DVD playeru (fizic, nu pe Mac) ca this disk cannot be played.
La ardere, trebuie montata imaginea sau scrisa cu Disk Utility fara montat?
Toastul am vazut ca face nazbatii la copiere cand bag un DVD original, ca cica nustiu ce encoding failed. (doar la unele)
And to ad insult to injury, am facut un DVD frumos cu iDVD (10 ore la codare, brrr…) si cand l-am bagat in PS2 cica nu e formatul potrivit. Evident, pe mac merge flawless. E adevarat ca l-am pus sa copie si pozele originale din slideshow intr-un folder pe DVD si am zis ca poate de aia. Am luat din imagine Audio si Video_TS si le-am pus pe alt disc, dar acum nu mai il vede ca DVD cu film playerul fizic, pe mac merge in continuare fara eroare.
E prima oara cand experimentez cu un DVDplayer pana acum vedeam pe Mac, si ce nu recunostea vedeam cu Mplayer cu open video_TS folder… dar daca tot il am, cum fac?
1. Pai daca DVD-urile sunt originale, inainte de copiere, e musai sa le scoti protectiile (Macrovision si CSS) cu o aplicatie de “ripping”. (MacTheRipper de ex).
2. Daca DVD-ul original este DL (dual layer) trebuie sa il “strangi” cat sa incapa pe un single layer. Poti copia si pe unh DL ( ca mai nou cam toate writterele din Mace au suport DL, doar ca blancurile sunt nejustificat de scumpe ) In procesul de “strangere” daca optezi pt el, cam tre’ sa scapi de tot ce este “in plus” - trailere, making off, etc. Pastrezi doar filmul propriuzis coloana sonora dupa dorinta si subtitrarea in romana sau/si eng, etc.
3. PS2-ul este un bun player de DVD doar ca e cam pretentios la medii. Eu il folosesc de mai bine de 5 ani pe post de DVD player. Trecand streamul MPEG2 prin motorul grafic de 128 de biti “emotion engine” rezultatul este unul placut vederii asemanator cu al playerelor f scumpe.
Atat doar ca trebuie sa scrii discurile la viteza mica, sa folosesti blancuri brand name si eventual sa schimbi si book tree-ul. Nu toate inscriptoarele insa iti permit asta. Dar incearca un google search “book tree” si te edifici.
Eu nu am avut probleme pana acum cu discurile scrise pe Mac si vazute pe DVD player stand-alone. Folosesc mai degraba Verbatim-uri, dar nu numai.
Dupa decriptare folosesc Toast, in mod Video / DVD-Video from VIDEO_TS, trag folderul VIDEO_TS si totul merge uns.
PS2 n-am, nu ma bag.
Da ... merge simplu asa, cu conditia sa nu fie dual layer. In general cam toate DVD-urile originale cu filme cu durata de peste 90min. sunt DL ... din pacate. Unele sunt impartite de la bun inceput pe cate 2 DVD-uri. De exemplu trilogia The Lord Of The Rings ...
Daca e dual si te doare sa le pui tot pe duale (intr-adevar, costa prea mult), tot Toastul iti poate comprima daca activezi “Fit-to-DVD video compression”.
Mai sunt si DVD2OneX, DVD Remaster, Cinematize etc. care fac comprimare, cu mai multe optiuni.
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
se poate si cu popcorn (e ceva mai orientat spre dvd-uri fata de toast)
bifezi “fit to dvd…”
si alegi ce anume sa pui.
eu de obicei renunt la trackurile audio 5.1 (dvd playerul e pus pe combina si e suficient pe 2 boxe) si la trackurile cu alte limbi;
daca selectezi toate titlurile care contin asa ceva si elimini ce nu te intereseaza comprimarea finala e si mai mica deci pierderea de calitate e minimizata
si dvd2one si dvd remaster au aceste optiuni insa in unele cazuri nu-ti afiseaza prea exact (numele trackului audio e generic si nu stii carui title video apartine)
@altero: importul in toast al dvdului meu din iDVD a dat eroarea de jos (adica nu stie sa ia si slideshow-ul).
@kata4: blankurile astea pe care le folosesc nu mi-au facut figuri niciodata, dar oricum PS2-ul le vede de sub Reality Player. Jocurile pe aceleasi blankuri merg bine. Pe la hitul 100 pe google m-am plictisit de atatia copaci si nimic despre DVDuri ai am renuntat, ai un link mai specific?
@all: DVD2oneX am mai folosit, dar vroiam copii identice. Eu credeam ca daca fac un dmg sub Disk utility si apoi il scriu sau dau CD/DVD copy din Toast ar trebui sa fie de ajuns. Procesul merge, poate nu sunt atat de originale DVDurile pe cat credeam . Oricum, handbrake sau nu, odata ce am audioTS si videoTS, ar trebui sa fie de ajuns nu? Adica sa pot sa le scriu pe un DVD cu orice program de scris si sa mearga, nu?
Asa e, un VIDEO_TS bine facut ajunge pentru un DVD video. Playerele mai vechi vor si un folder AUDIO_TS, chiar gol de-ar fi.
Din poza ta vad ceva ciudat: ai vrut sa faci un DivX cumva?
Mie mi-au mers de fiecare data imaginile facute cu iDVD (atunci cand nu dadea erori iDVD - versiunile anterioare). Poate sa incerci acelasi proiect (daca nu l-ai sters) si sa-i spui lui iDVD sa si arda discul?
HandBrake, e free.
M-am lamurit si cu problema mea. E de la PS2. Un player DVD obisnuit a mers perfect cu toate tipurile de DVDuri facute sau nu cu iDVD.