Salutare, am un ibook G4 cu proc PowerPC la 1ghz, si 1,25gb ram pe care ruleaza Tiger. Tehnic am inteles ca este pregatit pentru Leopard, dar nu reusesc sa-l pun nici in ruptul capului. Am tot incercat mai multe versiuni Single Layer DVD de pe net (unitatea mea optica nu citeste Double Layer), am folosit imagini .dmg scrise cu PowerISO dar nici macar nu booteaza. As vrea sa cumpar original, dar inainte sa-l platesc vreau sa vad cum ruleaza, daca ruleaza…
Stie cineva vreo versiune de Leopard care sa booteze/ruleze pe G4 cu PowerPC?
Da, am eu disc original. Double Layer, evident, dar nu e o drama: pui iBook-ul in Target Mode, il legi cu un cablu FW400 de orice Mac compatibil cu Leo si avand un DVD functional si instalezi apoi sistemul normal. E asa avea un iMac si un Powerbook de pe care s-ar putea face asta, ambele la Timisoara insa.
Completeaza in profil din ce localitate esti si sigur se gaseste cineva care sa te ajute.
Iti trebuie DVD retail cu Leopard.
.dmg trebuie scrise neaparat cu Disk Utility ca sa fie DVD bootabil.
Se poate scrie si pe DVD simplu, ca sa-l poata citi unitatea ta, dar nu spui mai multe…
Da, din cate tin minte era asa: bagi DVD DL intr-un Mac (contemporan, nu conteaza). Deschizi CCC si faci o imagine, omitand folderul cu XCode. Imaginea ar trebui acum sa intre pe un DVD normal. O arzi, deci, pe un DVD normal si gata. dar, orice faci, incepe de la un DVD original (or closest thing possible), nu de la mizerii de pe net. Experientele negative cu kit-uri de OS X downloadate sunt notorii, asta ca sa nu intram in discutii principiale. Music -> goood, OS -> baaad.
Incep sa inteleg. O sa-mi rezerv un weekend intreg pentru traba asta. Probabil ca o sa ma epuizeze, dar suna provocator. Multumesc baieti!
Problema e de unde fac rost de un Leopard retail…
ORICE unitate DVD citește discurile DVD-DL ștanțate - cum este un kit original de OS X.
Problemele sunt cu discurile DVD-R-DL și DVD+R-DL - cele scrise.
Inseamna ca nu ai o versiune retail (disc negru, cu ceva imagine, X, whatever) ci o varianta care a venit cu un Mac (disc gri mat). Alea functioneaza doar pe modelul cu care au venit. Toate versiunile retail sunt universale (Intel/PPC).