Overclocking pe iMac G3
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 23.12.06

Salve,

A facut cineva overclocking pe un iMac G3/266 CRT (sau alta frecventa).

Tehnic este posibil. Ma intereseaza comportamentul dupa si la cam cat se poate merge (1,4 sau mai mult din frecventa initiala?)

Semnătură 

Bogdan http://www.learnebooks.com

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Cistigul e, in conditiile de azi, nesemnificativ. Instabilitatea – mult mai mare!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 
iaru - 23 Decembrie 2006 08:31 PM

Cistigul e, in conditiile de azi, nesemnificativ. Instabilitatea – mult mai mare!

Sa inteleg ca ai facut, sau vorbesti din presupuneri?

Din cate am auzit daca la 266 nu-ti poti permite sa pui OS x 10.4, la 366 cun un 256MB RAM e alta poveste, ceea ce ar insemna un overclocking de ~ 1,4 ori adica nu mult peste frecventa de baza si s-ar incadra in limitele fara risc de instabilitate.

Vreau sa fac, dar vroiam parerea unuia care a facut-o deja.

Castigul e poate nesemnificativ, dar daca ma gandesc ce aduce in plus 10.4 fata de 10.3 poate merita in conditiile in care se misca similar (ma refer aici la programele de baza, ca doar nu o sa-l folosesc sa editez imagini cu Photoshop, adica la navigat pe net, muzica, mail, etc.)

Adica eu am un iMac G3/266MHz/128RAM/OS 10.3.9
Daca-l aduc la 366/256/OS10.4 poate se misca la fel dar am ceva facilitai in plus… aste e ideea.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Eu am un iMac rev.A 233 Mhz și cochetez cu ideea de a-l overclocka la 300 Mhz (viteza maximă stabilă confirmată pt 233-uri)
Dacă îi pui 256 Mb RAM (sau 384, 512 cât poți) și Tiger, se va mișca mai repede ca 10.3 și fără overclockare. Testat.
Te ajută mai mult un HDD de 7200 rpm în locul celui 4200 rpm original.
CPU-ul tau ține maxim stabil la 300 sau 333 cu un pic de noroc. La 366 doar cu noroc mare și răcire suplimentară - schimbat ventilatorul original cu unul cu putere mai mare. Problema la imac-urile rev A, B, C, D este răcirea componentelor de la CRT. Dacă e un pic mai multă căldură, condensatorii electrolitici se încing, se usucă și se străpung și pleznește trafu’ de linii și bye-bye CRT.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: București

Eu am overclockat un PowerMac G3 de la 266 la 292 MHz…doar cu ajutorul unor jumperi. S-a miscat fara probleme.
Acum scriu de pe un G4 overlockat de la 733 la 800 MHz. Aici a fost mai greu, a trebui sa tai niste trasee de pe procesor. Totul tine de ce vrei sa risti. Oricum..pe Mac ce-l mai important e RAM-ul nu frecventa provesorului. Cu cat ai mai mult cu atat o sa se miste mai bine, chiar si pe procesoare mai vechi

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

eu totusi raman surprins cum reuseste tigeru sa se miste pe cele mai infecte macuri nene… inca un pic si depaseste un g3 un iPod la frecventa :D
comparativ sa zicem cu un vista “instalat” pe un pentium 2.. WOW!

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
bogdandru - 23 Decembrie 2006 07:00 PM

Salve,

A facut cineva overclocking pe un iMac G3/266 CRT (sau alta frecventa).

Tehnic este posibil. Ma intereseaza comportamentul dupa si la cam cat se poate merge (1,4 sau mai mult din frecventa initiala?)

Fără overclocare:
- pune-i un hdd mai nou într-un mac mai nou și instalează tigru
- mută hdd în macu vechi, da’ să ai minim 256 ram
Vei fi surprins cît de frumos se mișcă, fără pic de ovărclocare

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ipodul la cit are procesorul?

Aetherius - 24 Decembrie 2006 01:05 PM

eu totusi raman surprins cum reuseste tigeru sa se miste pe cele mai infecte macuri nene… inca un pic si depaseste un g3 un iPod la frecventa :D
comparativ sa zicem cu un vista “instalat” pe un pentium 2.. WOW!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05
Tiz - 24 Decembrie 2006 12:05 AM

Eu am overclockat un PowerMac G3 de la 266 la 292 MHz…doar cu ajutorul unor jumperi. S-a miscat fara probleme.
Acum scriu de pe un G4 overlockat de la 733 la 800 MHz. Aici a fost mai greu, a trebui sa tai niste trasee de pe procesor. Totul tine de ce vrei sa risti. Oricum..pe Mac ce-l mai important e RAM-ul nu frecventa provesorului. Cu cat ai mai mult cu atat o sa se miste mai bine, chiar si pe procesoare mai vechi

Sunt foarte curios ce ai cistigat de la 733 la 800 - 67 mhz? adica undeva pe la 8% la viteza?? mie mi se pare nesemnificativ total si cred ca nu merita stresul. (am zis)

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: București

Culmea… in XBench mi-a dat rezultate destul de diferite intre 733 MHz s 800 Mhz
17.37 puncte pe 733 MHz si
21.21 puncte pe 800 Mhz cu aceeasi configuratie

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 

Meci la toata lumea pentru raspunsuri (scuze, am fost plecat vre-o doua zile)
Am schimbat hardul cu unul de 80GB la 7200rpm si deja se vede diferenta. O sa-i ma bag si 128MB RAM daca gasesc si ultima mutare va fi sa-l overclockez. 10.3 se misca perfect dar vroiam sa incerc 10.4.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
bogdandru - 26 Decembrie 2006 02:25 PM

Meci la toata lumea pentru raspunsuri (scuze, am fost plecat vre-o doua zile)
Am schimbat hardul cu unul de 80GB la 7200rpm si deja se vede diferenta. O sa-i ma bag si 128MB RAM daca gasesc si ultima mutare va fi sa-l overclockez. 10.3 se misca perfect dar vroiam sa incerc 10.4.

Păi ți-am spus cum faci, mai trebuie memorie, dup-aia să instalezi Tigrul pe alt mac, după care muți discul înapoi, altfel nu vei putea să-l instalezi.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

RAM RAM RAM (un fel de Tora! Tora! Tora!) Pentru Tiger, decent e la 512! Merge si la 256, dar nu sfatuiesc pe nimeni!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 26 Decembrie 2006 02:35 PM

RAM RAM RAM (un fel de Tora! Tora! Tora!) Pentru Tiger, decent e la 512! Merge si la 256, dar nu sfatuiesc pe nimeni!

iarule, așa este, dar ți-am spus că un ibook g3/300 cu 32+256 (adică doar un pic peste minim) merge suficient de bine ca să nu reviu la Panteră. Sigur, cu 512 ar merge și mai bine.

Semnătură