InDesign CS5.5 sau CS6 to IDML
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Am urgent nevoie de ajutor. Am unfisier de InDesign CS5.5 sau CS6. Ideea este ca nu il pot deschide cu InDesign CS5 care il am eu. Nu dau de client (am trimis deja 3 emailuri) si trebuie sa vad ce este in acel fisier. Am nevoie de cine care sa il exporte ca IDML sa il pot deschide cu versiunea mea de InDesign.

Poate cine va sa ma ajute?

Seba

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Aici este linkul catre fisierul de InDesign: https://dl.dropbox.com/u/3794714/Brendan/maria_advert.indd

Seba

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Eu am CS 5.5 si am incercat sa-l deschid. Spune Can’t convert the new document. Este facut cu indd CS6, ceea ce eu nu am si nu vreau sa am cel putin o vreme.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Multumesc foarte frumos. Acum cateva minute am primit fisierul exportat de la client. E in regula. A spus ca are CS6.

Nu stiu ce sa spun. Inca nu am avut curi0ozitatea de a ma uita la CS6 (trial), dar incepe sa-mi faca cu ochiul idea de cloud. Platesti un abonament lunar si ai acces la toate aplicatiile CS6. Pentru mine, care nu imi permit o licenta, ideea pare chiar interesanta. Sunt constient ca intr-un an dau mai multi bani decat daca as fi cumparat licenta, dar nu ii simt imediat.

Multumesc oricum pentru ajutor.

O zi frumoasa.

Seba

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nu cred că asta e soluția… :(
eu lucrez cu cs5 dar am avut ocazia să pomenesc niște sfinți atunci când cineva mi-a cerut fișierul in cs3…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

Vezi tu Dacule, nu toti avem licenta pentru cele mai noi programe. Si odata cumparat cs3 sa zicem, daca iti este de ajuns atunci cu el ramai pana esti obligat sa faci pasul spre ceva mai nou.
Plus, programele cu licenta fac mai putine prostii.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

păi de asta zic…
ca să instalezi CS 6 - să poți deschide fișierul de la client, apoi să treci prin toate versiunile ca să poți furniza un CS 2 să zicem, e un proces de muncă îndelungat și costisitor
ideal ar fi să poți anunța/cere clientului detalii și despre finalitatea documentului dar și despre programele cu care tu lucrezi

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

În scurta mea experiență cu clienții externi am descoperit că și ei au “prostanii lor”. La orice job licitez, menționez mereu ce versiune de Adobe Suite am (CS5 pe MAC și CS4 pe PC). Cu toate acestea sunt destui care nu înțeleg, sau nu țin minte. Apoi, am descoperit clienți care deși au trecut la ultima versiune (CS6) sunt dispuși să lucreze cu mine și îmi trimit fișiere IDML, dar am întâlnit și clienți care m-au refuzat pe motiv că e mult prea mult timp consumat cu exportul în IDML (!sic).

De aceea mă gîndesc serios la CS6. Conform celor citite pe site-ul Adobe, odată plătit abonamentul pot descărca CS6 atît pe MAC cît și pe notebook și să îl folosesc, cu mențiunea că nu îl pot folosi concomitent pe ambele computere, ceea ce în final nu e o mare problemă.

În plus, chit că acest abonament e mai scump decît o licență, nu îl simți ca o povară financiară atît de mare. Și, cred eu că o amendă de la “poliția soft” sau cum se numesc băieții e mai scumpă decît orice abonament la CS6. Nu știu dacă nu chiar se poate face pușcărie din cauza folosirii suitei Adobe fără licență.

În rest, pentru clienții care au versiuni mai mici de InDesign, asta e. Poți să le exporți IDML și mai departe fie îi ajuți, fie se descrurcă. Dar, să știți că eu, personal, nu am mai întâlnit clienți cu CS3 sau CS2.

Semnătură