Luna (si in general, stack-ul)
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Frunzarind forumuri diverse, am gasit niste discutii despre fotografierea lunii. Cica iese mult mai bine daca faci o gramada de poze si apoi le stack-uiesti. Pun si exemplele unuia, poza mai buna e facuta prin stack-uire (nu spune cate).

Imi spune si mie cineva cum se face stack-uirea si de ce ies pozele mult mai clare decat de la doar o expuenere?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Cred ca se da blend mode to screen la fiecare layer.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Eu fac foto-stacking, dar macrofotografie. In macrofotografie, profunzimea de camp este mica, daca de exemplu fotografiezi o cireasa, macro, in mod mormal, iese clar doar pe adancime de sub 1 mm, restul fiind in blur. Atunci se face un numar de poze la acelas obiect, cu aparatul fixat si cu aceiasi iluminare, astfel incat fiecare poza prinde o “felie” diferita de claritate, iar toate pozele sa insumeze toata suprafata obiectului. Apoi cu o aplicatie speciala, eu folosesc Helicon Focus, se combina toate pozele si in final iese o singura poza cu toata suprafata clara. Probabil tot asa, cu un telescop nu poti prinde toata Luna in clar.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

Am gasit ceva, Lynkeos. Deocamdata nu am rezultate bune cu el, dar mai incerc.
La poze cu Luna, nu cred ca adancimea campului poate sa fie mai mica de infinit.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Altero, vezi si aici: http://keithwiley.com/software/keithsImageStacker.shtml

Eu acum nu prea am timp de studiu. Si eu am presupus ca o imagine astronomica este doar cu adancimea campului la infinit. Doar am presupus ca un telescop ar avea o profunzime de camp limitata. Nu-mi dau seama ce stack-uiesti atunci, dar apoi ce stiu eu?

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.09.08

salutare.
merita incercata si tehnica HDR care tot un fel de stacking este. In exemplul cu Luna, imaginea pare sa fie facuta din minim 3 expuneri.
HDR-ul este obtinut in cele mai multe cazuri din 3 expuneri dupa cum urmeaza: o expunere normala, o expunere pentru highlights - supraexpus cu un stop- si o expunere pt shadows - subexpus cu un stop. In PS exista optiunea de a converti orice imagine in HDR.

Aici este tehnica explicata mai pe larg folosind fotografii astronomice: http://www.easyhdr.com/tutorial.php?spc=astro
deasemenea, aceasta tehnica poate fi aplicata si in lightroom: https://vimeo.com/6397772

Sper sa va fi fost de folos.

Semnătură 

MacBookPro 15”
2.2 Ghz i7
8 Gb ram
750 Gb hdd
1 Gb video

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

Merci, o sa incerc si softul lui Keith. Cred ca o sa filmez vreun minut, ca sa am suficiente cadre cu care sa ma joc.
HDR pare o idee buna daca as reusi sa prind reflexia Pamantului pe Luna.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

Aici e topicul cu pricina. Stack-ul e facut din 70 cadre.
O sa-i pun o intrebare omului.