Soția mea a obținut, după lungi așteptări, un ifon. Se decarcă foarte repede. Soluții?
Am încercat toate procedurile normale. Știe cineva ce trebuie să omor ca să trăiască măcar două zile?
Pe mine mă ține 2 zile iPhone 3GS cu iOS 5.1.1,push email activ,edge activ,location activ, singurele dezactivate sunt 3G-ul și WIFI. Dacă aș activa 3G-ul s-ar duce într-o zi,cam așa. Depinde și cât îl folosește, ecranul aprins consumă cel mai mult,dacă are și luminozitatea dată la maxim atunci se duce foarte rapid bateria.
Pe mine mă ține 2 zile iPhone 3GS cu iOS 5.1.1,push email activ,edge activ,location activ, singurele dezactivate sunt 3G-ul și WIFI. Dacă aș activa 3G-ul s-ar duce într-o zi,cam așa. Depinde și cât îl folosește, ecranul aprins consumă cel mai mult,dacă are și luminozitatea dată la maxim atunci se duce foarte rapid bateria.
ideea este ca o zi adica de dimineata pana seara eu zic ca este arfisuficient sa te tina o baterie la un smartphone, tinand cont ca lucrand la un birou ai priza, in masina ai incarcator, iar daca ai fi de exemplu un speolog si ai sta mai mult prin pesteri nu ai avea nevoie de un iphone
3G-ul suge din greu bateria.
În rest, la peste 60 min. convorbiri pe zi, cu Wi-Fi activ non-stop, Bluethoot activ non-stop, mă ține acumulatorul cam 36 de ore.
Navighez pe net (wireless), mă mai uit la câte un clip de 5-10 min, joc 2-3 sudoku, folosesc DropBox și cam atât.
3G-ul îl folosesc doar când mă arde și nu este wireless, (la tranzacții bancare) pe urmă îl opresc.
Eu nu prea reusesc sa ajung cu el seara acasa daca nu il incarc macar un pic pe parcurs. Si prin “el” inteleg o pleiada de aifoane dar nici cu vechile smartphones de la Nokia (N95) nu mi-e rusine. In loc sa handicapezi telefonul, mai bine investeste 30 ron intr-un charger de iPad pentru masina si ii dai cate un boost din cand in cand. Sau, daca nu merge cu masina, un charger suplimentar la birou.
Soția mea a obținut, după lungi așteptări, un ifon. Se decarcă foarte repede. Soluții?
Am încercat toate procedurile normale. Știe cineva ce trebuie să omor ca să trăiască măcar două zile?
Ca să afli ce anume consumă bateria, la un iPhone fără jailbreak, folosești aplicația Instruments din Xcode (gratuit în Mac Appstore, și doar pentru asta nu ai nevoie de cont de developper).
Cu iPhone conectat pe usb la Mac, lansezi /Applications/Xcode.app/Contents/Applications/Instruments.app - sau Xcode -> Open Developper Tool -> Instruments.
Alegi IOS -> CPU -> Energy Diagnostics; File -> Record Trace; după 30 de secunde - 1 minut, stop trace. Vezi ce procese ies în evidență.
Mai încearcă și alte șabloane, de genul IOS -> CPU -> Time Profiler.
Te mai poți uita după indicii în XCode la “Nume iPhone” -> Console.
Poți de asemenea să lași trece-ul să meargă mai mult timp - o oră să zicem - să vezi dacă pe total iese ceva în evidență.
Știu, iese un pic din sfera de soluții pentru muritorul de rând posesor de iPhone, dar parcă totuși nu e atât de complicat. Plus că e interesant !
Taie luminozitatea la o valoare mica, rezonabila, plus activat senzorul de luminozitate.
Eu zic ca poti lăsa 3G-ul, dar doar daca vrei viteza la traficul de date + tine cont ca daca esti pe EDGE si browsezi nu te poate suna nimeni.
Fă-i o incarcare-două full, inclusiv cu trickle charge.
In rest lasa-l sa se descarce aproape complet, nu il incarca daca nu e cazul.
Pe mine “New Trent iCruiser IMP1000 11000mAh External Battery Pack” ma salvat din multe belele (nu este reclama mascata si nu am nici un beneficiu, este un fapt, pentru mine).
Sa auzim de bine .
La 4S cel mai tare descarca bateria wireless-urile, nu inteleg de ce dar daca esti in raza unei retele cunoscute (gen acasa sau la birou) telefonul sta conectat non stop, si bateria tine foarte putin.
Eu cu Wireless dezactivat (il activez cand am nevoie, sau folosesc trafic 3G), 3G activ am standby 2 zile, si usage 2 ore 40 minute iar bateria e la 50%.
Mi-am dezactivat toate optiunile de la settings->location services->system services pentru ca consuma multa baterie si de majoritatea ai nevoie foarte rar si nu-si justifica consumul de curent.
Ca să afli ce anume consumă bateria, la un iPhone fără jailbreak, folosești aplicația Instruments din Xcode (gratuit în Mac Appstore, și doar pentru asta nu ai nevoie de cont de developper).
Cu iPhone conectat pe usb la Mac, lansezi /Applications/Xcode.app/Contents/Applications/Instruments.app - sau Xcode -> Open Developper Tool -> Instruments.
Alegi IOS -> CPU -> Energy Diagnostics; File -> Record Trace; după 30 de secunde - 1 minut, stop trace. Vezi ce procese ies în evidență.
Mai încearcă și alte șabloane, de genul IOS -> CPU -> Time Profiler.
Te mai poți uita după indicii în XCode la “Nume iPhone” -> Console.
Poți de asemenea să lași trece-ul să meargă mai mult timp - o oră să zicem - să vezi dacă pe total iese ceva în evidență.
Știu, iese un pic din sfera de soluții pentru muritorul de rând posesor de iPhone, dar parcă totuși nu e atât de complicat. Plus că e interesant !
În sfîrșit, o cale de urmat. Am Xcode, cumpărat acum un an.
Mulțumesc tuturor, dar aș fi vrut un răspuns la obiect. Eu am un ifon 4 și mă ține 2 zile fără probleme, cu wi-fi, 3g și o oră, o oră și jumătate de vorbă. De aceea, nu am fost capabil să-i dau de cap. Și - e evident - nu pot să mă iau după proceduri aplicabile la telefoane mai vechi.
A face dintr-un smartfone un ipod nu mi se pare o soluție.
Se pare că saltul la 5.1.1 de la 5.1 a dăunat multor telefoane, după ce tocmai rezolvaseră problema.