Salut! Am citit aproape toate topicurile legate de iPod si iTunes si nu am reusit sa gasesc un raspuns la intrebarea mea: exista vreo posibilitate de a inregistra “artwork”-urile mp3-urilor fara a folosi iTunes Store (care oricum nu merge pentru noi astia din romania) pentru PC-uri? Am vazut ca exista niste widgeturi pt Mac-uri si ma gandeam daca exista posibiliatea asta si pentru utilizatorii de PCuri.
Daca-mi poate da cineva un raspuns in privinta asta, ii sunt recunoscator, nu de alta dar mi-a adus “Moshu” un iPod Nano 2nd gen. si parca e pacat sa nu vad si pozele albumelor pe el.
Mersi mult si urez Sarbatori fericite tuturor fericitilor posesori de tehnologie Apple !
“Getting album Artwork requires you to have an iTunes Store account. Please go to iTunes Store and sign in or get a new account”. Am incercat sa fac un cont, dar am dat de chestia cu cartea de credit are tre sa fie din SUA, adresa de billing tot asa…deci nu merge asa cum m-as fi asteptat si eu. Nu e ca la Windows Media Player sa poti sa iei info moka. Folosesc ulima versiune de iTunes (7.0.2). Poate la tine merge pt ca folosesti o versiune mai veche. Daca da, let me know.
N-ai treaba cu ITMS.
Pe Mac sunt programele care cauta automat artwork, or fi si pe PC (poate…). Daca nu, te duci pe amazon, sau unde-ti place tie, salvezi coperta si o tragi in locul respectiv in iTunes.
http://images.google.com este prietenul tău pentru găsit artwork.
Recomandarea mea este imagini între 300x300 și 500x500. Mai mari nu are rost, mai mici nu se văd bine în coverflow.
Mersi mult, numai ca eu as avea nevoie de un soft cum e CoverFlow (care merge numai pe un Mac) care sa faca acelasi lucru pe un PC (Windows Xp). La cate mii de melodii am e cam greu sa caut imagini pt fiecare pe Google. Pana la urma daca nu gasesc nimic…asta o sa fie solutia .
Album Art Aggregator pentru a face rost de artwork. Nu este bulletproof intrucat cauta artwork-ul pe Amazon, fie ca e .com, .uk, .jp etc. MP3Tag pentru a edita ID1, ID2, ID3 in masa si atasezi artwork-ul la mp3. Astfel, orice program ai folosi, atata timp cat stie sa citeasca iti va reda artwork-ul. La iTunes am observat ca dupa o reinstalare, nu mai stia de nimic.
A da, ambele aplicatii de mai sus sunt 100% free.
Inainte sa fi stiut de album art aggregator eu pur si simplu ma duceam pe Amazon si luam de-acolo artwork-ul, sau cu Google Images.
[ Modificat: 25 Decembrie 2006 09:25 PM de fishbone ]
Album Art Aggregator pentru a face rost de artwork. Nu este bulletproof intrucat cauta artwork-ul pe Amazon, fie ca e .com, .uk, .jp etc. MP3Tag pentru a edita ID1, ID2, ID3 in masa si atasezi artwork-ul la mp3. Astfel, orice program ai folosi, atata timp cat stie sa citeasca iti va reda artwork-ul. La iTunes am observat ca dupa o reinstalare, nu mai stia de nimic.
A da, ambele aplicatii de mai sus sunt 100% free.
Inainte sa fi stiut de album art aggregator eu pur si simplu ma duceam pe Amazon si luam de-acolo artwork-ul, sau cu Google Images.
Pai asa faceam si eu! Si ma oftic ca Apple a pus monopol pe o asa nevinovata functie! In definitiv, iti copiezi propriile discuri! Ce, trebuie sa cumperi si thumbnailul albumului?!
MP3Tag mi se pare cel mai ok pana cum. Am incercat si Album Art Aggregator dar e cam rudimentar si Media Center 11, care nu tocmai ce-mi trebuie mie plus ca nu te lasa sa alegi tu ce coperta vrei sa puna din cele pe care le gaseste, sau n-am avut eu rabdare sa caut cum se face asta, daca se poate.
Ce nu-mi place la MP3Tag e ca, atunci cand imi gaseste un album, si ii dau sa bage copeta, imi modifica si “artist”-ul in “Various Artists” la toate melodiile, atunci cand selectez mai multe de pe un album pentru “Find”, desi la “Artist” e pus pe “keep”. Inca nu am gasit o solutie, tre sa mai unmblu pe la setari. Daca stie cineva cum pot sa scap de problema asta, ii multumesc de pe-acum.
iTunes Companion
Knut August Johansen
iTunes Companion is a highly customizable, highly functional iTunes remote which searches for album cover art for your current iTunes track at amazon.com and downloads it to your hard drive. The next time you play that track, it finds the image on your hard drive. It searches for artwork in your iTunes Library before going to amazon.com. You can also choose to save the art to iTunes.
The Widget also searches for song lyrics. Lyrics are saved right into iTunes, so you can also see the lyrics on your iPod. It can also publish cover art and track info as an html page to a web server.
All this and so much more - see the Widget Info for a complete feature list!
Album Cover Finder are si versiune ptr Win. Il cauti pe google. Este pe bani, dar are si posibilitatea de a-l utiliza freeware (nelimitat, dar cu un nag la start). Cauta coperta doar pe siturile Amazon. Salvezi coperta in format .jpg, o copiezi de regula in interiorul folderului unde tii mp3-urile albumului respectiv, apoi cu iTunes -> Select All -> Get Info -> Artwork. Il selectezi manual si ramane.
iArt e the best of the best pentru PC. Face treaba in mod automat, si le sincronizeaza in iTunes.
Ai grija insa ca sa-ti editezi cum trebuie iD Tag-ul la MP3-uri, trebuie sa faci ceva munca a.î. la Artist sa apara numai artistul si la melodie ... melodia.