Câți suntem cu Retina?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

Salutare,

în weekend, familiei noastre s-a alăturat și un Pro cu Retina, varianta de bază. Sunt doar curios câți suntem prin zonă și care sunt impresiile utilizatorilor?

M-am jucat foarte puțin cu el până acum și, da, ecranul e mișto, deși nu sunt în măsură să argumentez ca un profesionist. Voi mai reveni, pe măsură ce apar și aplicațiile care vor știi să-l exploateze.

O seară faină!

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.12.07

Am si eu doua, una la fiecare ochi :D

Semnătură 

Mac Mini 2012, i7 2.3GHz, 16GB DDR3, 256 SSD
Magic Mouse Wireless | Track Pad | Wireless Keyboard

Time Capsule 2 TB | Airport Express Airtunes | LaCie 5big NAS PRO iRobot

iPad Air 2 Space Grey 64GB Wi-Fi + LTE | iPad 2 Black 64GB Wi-Fi

iPhone 6 Space Grey 64 GB

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

lol, corect!

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 12.12.07

Felicitari pt MacBook Pro r.

E cu adevarat superb…SUPERB.

L-am vazut la iStyle si nu mi-a venit sa cred.

Sa vedem ce ne aduce Apple anul asta…iMac 21.5 r? smile
Pana apare retina pe iMac, ma multumesc cu retina de pe iPhone 4S, si astept iPad-ul de anul viitor.

Semnătură 

Mac Mini 2012, i7 2.3GHz, 16GB DDR3, 256 SSD
Magic Mouse Wireless | Track Pad | Wireless Keyboard

Time Capsule 2 TB | Airport Express Airtunes | LaCie 5big NAS PRO iRobot

iPad Air 2 Space Grey 64GB Wi-Fi + LTE | iPad 2 Black 64GB Wi-Fi

iPhone 6 Space Grey 64 GB

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: World
Macuser din: 04.01.11

Frumos ! La revizia de la anul voi intra si eu in club smile Can’t wait

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Wonderland
Macuser din: 20.05.09

imi amintesc discutiile cand a aparut modelul din 2009 cu suruburi in loc de capac, pro insemna candva ca ca il poti adapta dupa necesitatile tale gen: ram hard ....si ACUM?
macbook PRO pentru mine inseamna ca daca imi moare hardu eu scot clona din sertar si in 15 minute o schimb ca pe un cartus si pot raspunde la mailuri,
altfel l-am vazut si eu..ecranu e bestial?

Semnătură 

Macbook Pro 15” Late 2008, OS 10.8.4
iPad 4 32Gb cellular, White
iPad mini retina 32gb cellular, White
iPod Touch 3G, 64 Gb

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Wonderland
Macuser din: 20.05.09

ecranu e bestial !!! ( scuze )

Semnătură 

Macbook Pro 15” Late 2008, OS 10.8.4
iPad 4 32Gb cellular, White
iPad mini retina 32gb cellular, White
iPod Touch 3G, 64 Gb

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 01.02.10

Am si eu, am dat fix 3000 de dolari (plus taxe, cateva procente in US). Mi l-am adus din America, m-am inteles la vama.smile
Nu vreau sa ma gandesc cat costa in romania. Cel putin 3000 de euro, probabil.
Configuratia: pracric e modelul de 2799 dolari (i7 quad 2.6Ghz, 512GB SSD, GT 650M 1GB) la care am upgradat ramul (am pus 16GB).

Calitatea si precizia culorilor dupa calibrare e ~ cu iMac-ul nevestei (2011, 27-inch). E un panel IPS cu iluminare LED, nu va asteptati la minuni.

Insa PPI-ul e impresionant, textul arata mai clar ca iPad 3rd gen.

Sunt pozar, il folosesc pe teren. Editarea o fac acasa, pe Dell U2711.

Am avut MBP de 17 inci cu ecran mat. Ce nu imi place la retina:
- mufa de la incarcator, era mai buna aia in forma de L.
- doar 2 USB-uri.
- ercanul glossy, deci laptopul e practic inutilizabile afara ziua.
- nu mai are indicator de baterie, e stupid sa il deschid doar sa vad cata baterie mai am.
- nu mai are indicator de sleep. cateodata vechiul mbp nu “adormea” si imi consuma bateria pana dimineata. sper sa nu se intample cu asta nou.
- card reader SD. Cam aiurea, camerele foto profi (de la 5D/D700 in sus) folosesc CF.

Mai sunt chestii care lipsesc fata de generatia trecuta, dar nu ma deranjeaza (senzorul infra-rosu, kensington lock, nu mai scire pe ecran MBP :D).

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06

L-am vazut si eu la iStyle, e superb, cum fac rost de bani vand Air-ul 2011 si imi iau Pro cu retina.
@HB43: Camerele si mai profi folosesc QXD smile Lasand gluma, exista adaptoare pentru orice smile

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 19.02.12

salut tuturor….
doresc sa-mi cumpar din canada, un rMBP, dar observ pe internet ca sunt probleme diverse cu el. unele au probleme, altele nu.
eu daca il aduc in Romania si intampin acele probleme, pot cere reprezentantei apple din romania sa-l schimbe, la fel cum fac cei din state, sau sa-mi primesc banii inapoi?

multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06
Cristian Iacob - 31 Iulie 2012 11:13 AM

salut tuturor….
doresc sa-mi cumpar din canada, un rMBP, dar observ pe internet ca sunt probleme diverse cu el. unele au probleme, altele nu.
eu daca il aduc in Romania si intampin acele probleme, pot cere reprezentantei apple din romania sa-l schimbe, la fel cum fac cei din state, sau sa-mi primesc banii inapoi?

multumesc!

Ai garantie internationala, insa sa fii foarte atent daca il aduci aici sa nu il busesti (cauta pe forum ca este cineva cu aceasta problema si i-a fost restrasa garantia). La noi nu se schimba, decat in cazuri exceptionale (grave). In Romania se merge pe ideea de “bricolat”, scuza lor fiind ca sunt reselleri.

Se merge pe noroc, ca si cu orice alt produs electronic.
Ideea e sa il probezi in acolo inainte sa il aduci aici, deoarece in state si Canada sunt politicile de return mult mai bine puse la punct.
Bafta

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 19.02.12

ideea este ca mi-l aduce cineva de acolo, iar eu sa-i dau banii pe el… iar chestia cu probatul acolo si etc… nu stiu cat de buna e, in conditiile in care omul nu cred ca are timp de asa ceva, si daca nu merge, sa-l mai si retrimita…. daca era sa fiu eu acolo, nu era o problema…
eu din ce m-am informat, retina de la LG are probleme, cel Samsung, merge impecabil…. nu stiu cum afla baietii exact ce ecran au , dar pe forumuri asta se discuta… banuisc ca nu se poate mentiona, la comandarea de pe net, un anumit producator de ecran…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06
Cristian Iacob - 01 August 2012 07:40 AM

eu din ce m-am informat, retina de la LG are probleme, cel Samsung, merge impecabil….

Nu multa lume stie manevrele de genul. Practic poti afla doar daca rulezi un soft de diagnostic smile
Din cate zici tu, o sa mergi pe stilul loterie smile Ii orice caz, daca tot il iei de acolo, fii prudent si cumpara-i si Apple Care wink
Bafta

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti
Macuser din: 19.01.10

sper sa nu ajunga asa toata linia mac..fara dvd-rom, fara aia si fara aia ..cum se mentioneaza si in postul asta…

HB43 - 26 Iulie 2012 09:53 PM

Am si eu, am dat fix 3000 de dolari (plus taxe, cateva procente in US). Mi l-am adus din America, m-am inteles la vama.smile
Nu vreau sa ma gandesc cat costa in romania. Cel putin 3000 de euro, probabil.
Configuratia: pracric e modelul de 2799 dolari (i7 quad 2.6Ghz, 512GB SSD, GT 650M 1GB) la care am upgradat ramul (am pus 16GB).

Calitatea si precizia culorilor dupa calibrare e ~ cu iMac-ul nevestei (2011, 27-inch). E un panel IPS cu iluminare LED, nu va asteptati la minuni.

Insa PPI-ul e impresionant, textul arata mai clar ca iPad 3rd gen.

Sunt pozar, il folosesc pe teren. Editarea o fac acasa, pe Dell U2711.

Am avut MBP de 17 inci cu ecran mat. Ce nu imi place la retina:
- mufa de la incarcator, era mai buna aia in forma de L.
- doar 2 USB-uri.
- ercanul glossy, deci laptopul e practic inutilizabile afara ziua.
- nu mai are indicator de baterie, e stupid sa il deschid doar sa vad cata baterie mai am.
- nu mai are indicator de sleep. cateodata vechiul mbp nu “adormea” si imi consuma bateria pana dimineata. sper sa nu se intample cu asta nou.
- card reader SD. Cam aiurea, camerele foto profi (de la 5D/D700 in sus) folosesc CF.

Mai sunt chestii care lipsesc fata de generatia trecuta, dar nu ma deranjeaza (senzorul infra-rosu, kensington lock, nu mai scire pe ecran MBP :D).

Semnătură 

MacBook Pro 13” mid-2012 i5,  16 GB RAM, 500GB HDD + 500GB SSD
Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey
iPad 3 WiFi + 4G 32GB with Smart Cover

‹‹ service macbook      HDD extern MBP ››