în weekend, familiei noastre s-a alăturat și un Pro cu Retina, varianta de bază. Sunt doar curios câți suntem prin zonă și care sunt impresiile utilizatorilor?
M-am jucat foarte puțin cu el până acum și, da, ecranul e mișto, deși nu sunt în măsură să argumentez ca un profesionist. Voi mai reveni, pe măsură ce apar și aplicațiile care vor știi să-l exploateze.
imi amintesc discutiile cand a aparut modelul din 2009 cu suruburi in loc de capac, pro insemna candva ca ca il poti adapta dupa necesitatile tale gen: ram hard ....si ACUM?
macbook PRO pentru mine inseamna ca daca imi moare hardu eu scot clona din sertar si in 15 minute o schimb ca pe un cartus si pot raspunde la mailuri,
altfel l-am vazut si eu..ecranu e bestial?
Am si eu, am dat fix 3000 de dolari (plus taxe, cateva procente in US). Mi l-am adus din America, m-am inteles la vama.
Nu vreau sa ma gandesc cat costa in romania. Cel putin 3000 de euro, probabil.
Configuratia: pracric e modelul de 2799 dolari (i7 quad 2.6Ghz, 512GB SSD, GT 650M 1GB) la care am upgradat ramul (am pus 16GB).
Calitatea si precizia culorilor dupa calibrare e ~ cu iMac-ul nevestei (2011, 27-inch). E un panel IPS cu iluminare LED, nu va asteptati la minuni.
Insa PPI-ul e impresionant, textul arata mai clar ca iPad 3rd gen.
Sunt pozar, il folosesc pe teren. Editarea o fac acasa, pe Dell U2711.
Am avut MBP de 17 inci cu ecran mat. Ce nu imi place la retina:
- mufa de la incarcator, era mai buna aia in forma de L.
- doar 2 USB-uri.
- ercanul glossy, deci laptopul e practic inutilizabile afara ziua.
- nu mai are indicator de baterie, e stupid sa il deschid doar sa vad cata baterie mai am.
- nu mai are indicator de sleep. cateodata vechiul mbp nu “adormea” si imi consuma bateria pana dimineata. sper sa nu se intample cu asta nou.
- card reader SD. Cam aiurea, camerele foto profi (de la 5D/D700 in sus) folosesc CF.
Mai sunt chestii care lipsesc fata de generatia trecuta, dar nu ma deranjeaza (senzorul infra-rosu, kensington lock, nu mai scire pe ecran MBP :D).
L-am vazut si eu la iStyle, e superb, cum fac rost de bani vand Air-ul 2011 si imi iau Pro cu retina.
@HB43: Camerele si mai profi folosesc QXD Lasand gluma, exista adaptoare pentru orice
salut tuturor….
doresc sa-mi cumpar din canada, un rMBP, dar observ pe internet ca sunt probleme diverse cu el. unele au probleme, altele nu.
eu daca il aduc in Romania si intampin acele probleme, pot cere reprezentantei apple din romania sa-l schimbe, la fel cum fac cei din state, sau sa-mi primesc banii inapoi?
salut tuturor….
doresc sa-mi cumpar din canada, un rMBP, dar observ pe internet ca sunt probleme diverse cu el. unele au probleme, altele nu.
eu daca il aduc in Romania si intampin acele probleme, pot cere reprezentantei apple din romania sa-l schimbe, la fel cum fac cei din state, sau sa-mi primesc banii inapoi?
multumesc!
Ai garantie internationala, insa sa fii foarte atent daca il aduci aici sa nu il busesti (cauta pe forum ca este cineva cu aceasta problema si i-a fost restrasa garantia). La noi nu se schimba, decat in cazuri exceptionale (grave). In Romania se merge pe ideea de “bricolat”, scuza lor fiind ca sunt reselleri.
Se merge pe noroc, ca si cu orice alt produs electronic.
Ideea e sa il probezi in acolo inainte sa il aduci aici, deoarece in state si Canada sunt politicile de return mult mai bine puse la punct.
Bafta
ideea este ca mi-l aduce cineva de acolo, iar eu sa-i dau banii pe el… iar chestia cu probatul acolo si etc… nu stiu cat de buna e, in conditiile in care omul nu cred ca are timp de asa ceva, si daca nu merge, sa-l mai si retrimita…. daca era sa fiu eu acolo, nu era o problema…
eu din ce m-am informat, retina de la LG are probleme, cel Samsung, merge impecabil…. nu stiu cum afla baietii exact ce ecran au , dar pe forumuri asta se discuta… banuisc ca nu se poate mentiona, la comandarea de pe net, un anumit producator de ecran…
eu din ce m-am informat, retina de la LG are probleme, cel Samsung, merge impecabil….
Nu multa lume stie manevrele de genul. Practic poti afla doar daca rulezi un soft de diagnostic
Din cate zici tu, o sa mergi pe stilul loterie Ii orice caz, daca tot il iei de acolo, fii prudent si cumpara-i si Apple Care
Bafta
sper sa nu ajunga asa toata linia mac..fara dvd-rom, fara aia si fara aia ..cum se mentioneaza si in postul asta…
HB43 - 26 Iulie 2012 09:53 PM
Am si eu, am dat fix 3000 de dolari (plus taxe, cateva procente in US). Mi l-am adus din America, m-am inteles la vama.
Nu vreau sa ma gandesc cat costa in romania. Cel putin 3000 de euro, probabil.
Configuratia: pracric e modelul de 2799 dolari (i7 quad 2.6Ghz, 512GB SSD, GT 650M 1GB) la care am upgradat ramul (am pus 16GB).
Calitatea si precizia culorilor dupa calibrare e ~ cu iMac-ul nevestei (2011, 27-inch). E un panel IPS cu iluminare LED, nu va asteptati la minuni.
Insa PPI-ul e impresionant, textul arata mai clar ca iPad 3rd gen.
Sunt pozar, il folosesc pe teren. Editarea o fac acasa, pe Dell U2711.
Am avut MBP de 17 inci cu ecran mat. Ce nu imi place la retina:
- mufa de la incarcator, era mai buna aia in forma de L.
- doar 2 USB-uri.
- ercanul glossy, deci laptopul e practic inutilizabile afara ziua.
- nu mai are indicator de baterie, e stupid sa il deschid doar sa vad cata baterie mai am.
- nu mai are indicator de sleep. cateodata vechiul mbp nu “adormea” si imi consuma bateria pana dimineata. sper sa nu se intample cu asta nou.
- card reader SD. Cam aiurea, camerele foto profi (de la 5D/D700 in sus) folosesc CF.
Mai sunt chestii care lipsesc fata de generatia trecuta, dar nu ma deranjeaza (senzorul infra-rosu, kensington lock, nu mai scire pe ecran MBP :D).