1 din 7
1
Sondaj
ce abonament de internet e mai bun?
rds-cablu tv 512kbps 7
rds-fibra optica 1mbps 12
clicknet-adsl 1mbps 8
altul dar rog specificatii 16
Total voturi: 43
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
ce isp e mai bun?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti
Macuser din: 25.02.06

as vrea sa imi pun internet de la altceva si nu stiu care e mai bun

Semnătură 

Macbook 2.0 ghz, 2gb ram, 120gb hdd (black)
iMac intel core duo 2.0 ghz, 1.5gb ram, 250gb hdd
iMac G5 2.0 ghz, 1.5gb ram, 250gb hdd

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
mat22e - 25 Decembrie 2006 07:57 PM

as vrea sa imi pun internet de la altceva si nu stiu care e mai bun

Kbps se imparte la 8 ca sa ai viteza reala.
Astazi, as indrazni sa zic ca minim pentru un trafic sustinut e 64 KBps. Dar se dovedeste ca si asta e impartit de multe ori in doua: download si upload.
Asa ca 128 KB/s, ceea ce inseamna 1 Mb/s.
De acum, alegerea e a ta!
Mie mi se pare bun clicknet cu 2 Mb/s. Nu mai tin minte cit costa!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Eu am acasa ClickNet de 1,5 Mbps si sunt f. multumit de calitatea conexiunii (atentie, doar calitatea conexiunii). Pana am reusit sa primesc modem-ul de la RTL au trecut aproape doua luni. In contract modemul (Alcatel SpeedTouch 546 cu 4 porturi ethernet) era 80 EURO cu reducere 50% ca am semnat pe 3 ani. La prima factura mi-a aparut de doua ori, i-am sunat si am aflat cu stupoare ca a aparut o oferta noua in care orice modem este gratuit pentru contract pe 3 ani. Mi s-a spus sa ignor plata modemului de pe factura, sa platesc doar abonamentul ca modemul se va scadea automat la factura urmatoare. Lucru care nu s-a intamplat deloc din mai 2006 pana in momentul de fata. Mi-au venit si doua somatii de plata acasa, drept pt. care l-am platit pana la urma. Partea draguta este ca tot personalul RTL cu care vorbesc (casierii, reprezentante, 930, 935) imi spun ca modemul este gratuit. Singurii care se pare ca nu sunt de acord cu chestia asta sunt cei de la serviciul de facturare care-mi trec in fiecare luna restanta la modem pe factura. Problema inca este in coada de pste sau ca-ntren. Unii - hais, alti - cea.
Cat despre calitatea conexiunii, jos palaria! superlativ, mai ales dupa 9 septembrie cand au facut upgrade gratuit de la 512 kbps la 1,5 Mbps. A! 24 EURO/luna (primul an reducere 50% pentru contracte de 3 ani), Acum am vazut ca ai reducere 20% pe viata… si modemul are reduceri: 100% pentru cel USB, 40 EURO (20 cu reducere) la cel cu 2 porturi (Alcatel SpeedTouch 526), 80 EURO (40 cu reducere) la SpeedTouch 546.
Mi se pare cea mai buna solutie (raport calitate/pret) dupa conexiunea la o retea de bloc.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251
Macuser din: 11.10.05

am clicknet de 1Mbps, care de luna trecuta a trecut la 2.5 Mbps. Nu am avut niciodata nicio problema. servicii ireprosabile (am facut tot contractul printr-un tip de la vanzari, care s-a ocupat de tot (in prima saptamana a venit instalarea telefonului, iar in a doua saptamana au venit cu internetul). Eu personal sunt super multumit atat de viteza, cat si de calitate. P.S. si totul la 30 de eur fara tva.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

9 usd abonament. am utp la rds. multumit pentru viteza acum epntru moment nu se deconecteaza merge bine, pe modem am avut numai probleme. relatii cu clienti: dac ai windowze nu vei avea probleme, dar daca mai ai un router, sau un sistem de operare “exotic” te lasa balta. nu m-au putut ajuta nici in momentul in care am intrebat ca se va intampla daca cresc sa scad valoarea mtu. au zis: “va mai pot ajuta cu ceva?”. atat despre ei.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Romtelecom ADSL 4 Mbps. Merge super, n-am nimic să le reproşez.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

depinde de nevoile tale (poate iti trebuie internet, metro, upload, download sau chiar toate) si de banii pe care-i poti aloca pt treaba asta (de la 9$ pana la 200-300$) si nu in ultimul rand, depinde si de furnizorii din zona in care locuiesti. eu nu recomand decat upc sau rds dar daca esti in buc poti apela si la evolva sau ines.  daca-ti castigi painea din activitati ce necesita net nonstop si de buna calitate, iti recomand un abonament business. acelasi lucru ti-l recomand si daca esti “tragator”. adica daca rupi tzeava-n paishpe cu torrenti si dc++
daca vrei un net pt nevoi minimale, ca sa zic asa .... chat, browse, intretinerea sistemul de op cu diverse update-uri ...chestii simple, iti recomand unul dintre abonamentele dedicate pt home user-i de la upc sau rds.
personal, daca as fi in situatia ta, as alege un ab la unul dintre cei doi ISP mentionati + un backup de la o busitura de cartier…. toata treaba asta te-ar costa 50-60ron. nu e de neglijat nici linia telefonica oferita mok de upc sau rds. e foate ieftin, multe minute mok in retelele fixe+mobile.
in acest moment sunt la prietena mea si are un fiberlink de 9$ iar la aceasta ora, un test de banda indica in halul asta ... iar dupa ora 18 se duce in limita superioara.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

uite, zapp….

[ Modificat: 27 Decembrie 2006 08:43 PM de dacuBurebista ]

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

hehe… uite windows smile)

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Na, ca iar am vesti despre UPC. De ieri imi refuza sa mearga prin router. Serverul DHCP de la ei nu-i poate da IP. M-am conversat zilele astea cu baietii de la suport, si partea buna e ca nu mai se sperie daca aud de Mac sau de routere.
Azi mi-a explicat baiatu’ ca e o problema de la ei, ca stiu de ea, si ca se va rezolva. Au inceput sa-mi fie simpatici baietii astia, ca imi inchipui ce nasol e sa li se sparga in cap toate problemele pentru care nu sunt ei de vina…

Dar nu pot recomanda UPC. De minim 2 luni sunt varza. Factura insa vine regulat, si e la fel de grasa…

P.S. Am reusit sa-l pun pe DHCP (routerul), a mers, dar cum se termina Lease Time-ul, pa, nu mai primeste IP. Iar IPul primit e de fiecare data altul, nu cel pe care-l aveam inainte, asa cum ar trebui. Ma rog, probleme…

[ Modificat: 28 Decembrie 2006 12:23 AM de altero ]

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

Am o retea de cartier- MitNET. Daca la inceput intindeau cabluri doar, acum au factura, chitanta, suport 24/7 si vreo 5000 de clienti. Pentru 10 eur/luna, imi merge parfum. 512Kbs/extern, 1mbps metropolitan. Treaba e ca Xtorrent nu scade sub 250k la orice download.

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 25.10.06

Same here. Cartier, 2.5M extern, 20M metro, IP routabil, platesc 1milion pe luna, merge impecabil. Baietii au ceva fibre de pe la rds.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 07.01.07

Din intamplare, sunt in domeniu. Dupa cum spunea si mediaconvertor, trebuie in primul rand sa sti ce vrei. Am sa pun aici niste intrebari care sper sa te ajute in alegerea ISP-ului corect wink

1) Disponibilitatea serviciului: vrei sa fie up 24/7, sau daca mai cade din cand in cand nu-i pb?
2) Trafic: doresti o garantare a unui anumit transfer, sau aplici dictonul romanesc “Domnu’ cu mila”?
3) Download/Upload: ce vei face mai mult? Ai nevoie de trafic de download, sau de upload? Reamintesc ca tehnologiile xDSL nu sunt tehnologii simetrice, in consecinta download-ul este semnificativ mai mare decat upload-ul. Asta te poate nimici cand ai nevoie de upload bun pentru torrent-e, de exemplu.
4) Extern / Metro: ai nevoie de o viteza pe metro mai buna, sau de una pe extern?
5) IP public: ai nevoie de IP-ul tau public, sau preferi sa iti faca provider-ul NAT? (Ca o recomandare personala, iti sugerez sa ai IP public, e mult mai sigur plus ca poti sa faci cam ce te taie pe tine capul)
6) Eventuale servicii inchise / limitate: la noi in Constanta se mai practica, in special in retelele de cartier ca admin-ul, in fuga lui dupa securitate maxima (pe draq) sa inchida porturi in draci, si dupa aia stai, vb cu el la tel, explica-i de ce ai nevoie de port-urile respective, bla, bla….
7) Retele de cartier: MARE ATENTIE. Intr-o retea de cartier esti intr-un mare LAN, de unde niste atacuri destul de interesante la adresa ta. Enumeram aici doar DHCP starvation si ARP spoofing, care combinate pot fi de-a dreptul vis, sa zic asa :D

Acum, eu unul raman “clasic”, sa zic asa, prefer tehnologiile simetrice (in speta Ethernet) in defavoarea celor de tip xDSL. Daca pe acasa intentionezi sa-ti pui si un server de web/mail/altceva, sugerez sa folosesti ceva simetric.

Sper sa te ajute ce am zis eu pe aici :D

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
SebyP - 10 Ianuarie 2007 10:37 AM

3) Download/Upload: ce vei face mai mult? Ai nevoie de trafic de download, sau de upload? Reamintesc ca tehnologiile xDSL nu sunt tehnologii simetrice, in consecinta download-ul este semnificativ mai mare decat upload-ul. Asta te poate nimici cand ai nevoie de upload bun pentru torrent-e, de exemplu.

Cred că la torrente am nevoie mai mult de un download bun decât de upload. Vreau să și dau, dar cel mai tare și mai tare vreau să iau - asta-i natura umană, ce să-i faci? LOL

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, S1, Romania
Macuser din: 04.12.06

prin zona Titulescu / Banu Manta sunt baietii de la DeckNet..inainte era BVT, de cartier, dar aveai parte cat de cat un de feedback..aveai si un hub de DC unde sa te plangi.acum..de cand au fost cumparati de Deck, totul merge prost. netul fuge de multe ori si nu il mai prinzi, la suportul tehnic angajeaza doar pe baza de doza sporita de sictir samd. daca auziti ca decknet va face o oferta, refuzati politicos. avantajul lor e ca in partea mea, au monopol pt net-u’ alternativ (mai e upc, la care am renuntat acum un an). cica ei apartin de rds si ca vor veni in 1 (o) saptamana sa imi monteze moca (ca cafeaua, ca sa zic asa… )linie telefonica. a.am uitat sa spun ca asta era prin octombrie…

daca stie careva vreun ISP in Titulescu….dau o guiness de la vecini cool smile

Semnătură 

Berea fara alcool e primul pas spre femeia gonflabila.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

da, upc a fost cumparat de rds si merge f bine. e super tare!!
mielule, ia cec dis aut si baga un ochi pe aici si poate gasesti ceva ....

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

1 din 7
1