2 din 7
2
Sondaj
ce abonament de internet e mai bun?
rds-cablu tv 512kbps 7
rds-fibra optica 1mbps 12
clicknet-adsl 1mbps 8
altul dar rog specificatii 16
Total voturi: 43
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
ce isp e mai bun?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

indiferent de ISP, cand nu va merge netu, sunati la call center si problema dvoastra se va rezolva ASAP ....

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Stateam eu si vorbeam la telefon si dadeam absent din telecomanda la teveu, pana am dat de postul UPCului. Scria acolo ca abonamentul meu e de 6 MB (cu un up de 512 k). Io stiam ca am 1,5 MB. Chiar asa de mare sa fie saltul? Si de cand? Stiu ceva insiderii?

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 07 Martie 2007 02:31 AM

Stateam eu si vorbeam la telefon si dadeam absent din telecomanda la teveu, pana am dat de postul UPCului. Scria acolo ca abonamentul meu e de 6 MB (cu un up de 512 k). Io stiam ca am 1,5 MB. Chiar asa de mare sa fie saltul? Si de cand? Stiu ceva insiderii?

da, e ab ala mare…cca 150lei ... e UP TO 6mb ... ziua te duci pana-n 4 iar noaptea ajungi si-n 6. upstream-ul e 512kbps…

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucalești
Macuser din: 28.01.07

1. La RDS vor trece automat toti pe fibra in momentul in care vor ajunge cu instalatiile in zona (parca), deci eu nu am cum sa optez intre fibra si cablu dar ma bucur ca odata vor ajunge cu fibra (astept cu drag sa ma contraziceti ca vreau sa-mi bag fibra)

2. Am abonament de 1024 kbps la RDS si parca download/upload = 9/1 (pot face teste) asa cum se poarta in general. Din afara trag in general cu aprox 90 kBps. Nu e bun abonamentul pentru servere web sau alte servere ca nu ai upload bun (off-topic - nu mi-e rusine nici cu eDomenii care gazduieste cu niste standarde super, super varza).

3. Nu tragi usor filme si alte chestii ca nu esti intr-un LAN Deci nu am tras niciodata un film in 5 minute asa cum se lauda vărî-miu, care evident ca are un sempron doomiinustiucatplus mai bun.

4. La RDS cred ca am platit vreo 13 facturi pe an, facturi ce vin cu o luna dupa scadenta si cablul tv nu-l poti vira on-line.

Semnătură 

MacBook Alb, Core 2 Duo 2GHz, 1G RAM (acu’ are o juma de cana de cafea in el)
Ducati Monster 600 (bestial)

Curat murdar!!! Toate

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05
altero - 07 Martie 2007 02:31 AM

Da, am vz si eu ca au facut upgrade foarte mare, de la 1.5 direct la 6MB. Astept acum sa vad cand se upgradeaza efectiv. Tie iti merge deja la 6MB?

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator

Merge pe dracu’!
Tocmai am costatat ca nu mai merge daca e firewallul din router activat: daca e activ, pot da ping pe orice site, dar browserul si mailul nu vor neam. Acum am dezactivat si vad ca merge bine (in nici un caz cu 6 - stai sa fac un test: mda, nu s-a terminat etstul dupa 5 minute si am 0,45 Mbps). Mie imi e frica de cate ori anunta astia schimbari “in bine”, ca sigur crapa ceva…!

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ia pune si tu cablul ala utp cu muha aia rj45 ce vine din modem, direct in computer (elimina routerul) si fa un test de banda… incerca aici http://speakeasy.net/speedtest/

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Administrator

O sa fac si asta, dar acum imi sincronizez iDiskul.

PS Nu elimin din ecuatie si posibilitatea ca routerul sa fie pe duca. Il am de vreo 4-5 ani, e un SMC wireless si si-a facut bine treaba pana acum.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Administrator

Am facut acum un test la speakeasy si mi-a dat: down: 268 KB/s si up: 31,5 KB/s.
Dar nu e relevant, pentru ca trage un flacau de la mine cu 63 KB/s.
Oricum, pare ca deja au upgradat conexiunea! Bravo lor, imi mai trec supararile fata de ei…!

Am mai facut si la testmy.net si a iesit cam la fel. Dar e interesant ca au o comparatie cu viteza medie de la astral.ro:

[ Modificat: 08 Martie 2007 01:58 AM de altero ]

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Pai mai fa un test cand nu trage nimeni de la tine. Oricum mai e pana la 6MB.

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member
Din: Paris
Macuser din: 04.11.06

incearca pe speedtest si alege niste servere din europa si ai sa vezi ce diferenta apare de la un server la altul in functie de locatia sa
cel mai bun test de viteza este sa faci download la un fisier mare de pe un server bun

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

speedtest astia, is de tot rahatul….chiar daca sunt powerede by speakeasy ....
amsterdam  los angeles  yokohama  cape town

si e normal sa varieze de la un server la altul…pt ca difera routa, difera peeringul cu providerii externi, sunt mai multi factori. incercati un test pe ftp.kernel.at .... copiati ceva de acolo, orice….

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member

da ai dreptate , dar tocmai din aceasta cauza nu inteles testarea vitezei pe un server din state
adica cum pot stii care este viteza cea buna daca am rezultate diferite din locuri diferite?

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

n-ai cum sa stii exact, sunt pur orientative aceste teste ... isp-istii nu-ti ofera conexiuni punct-la-punct .... chiar si in cazul unui abonament business, cu banda garantata, poti avea o rata de transfer, pe un server din ...china, mai mica decat garantarea iar pe un server din trinidad tobago sa mearga in limita superioara a abonamentului

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member

exact , ai punctat bine , sunt pur orientative
incercati un test de curiozitate
1. down partial (aprox. 1 minut) pentru a vedea cu ce viteza vine un fisier din cd linux de aici
2. apoi testati viteza la http://mire.neuf.fr
in final comparati rezultatele
ambele servere sunt in Paris
sunt curios daca rezultatele sunt apropiate sau nu

2 din 7
2