Cash Control
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

câți dintre utilizatori folosesc aplicații de evidența cheltuielilor?
dacă ați avut sau aveți nevoie de așa ceva, găsiți aplicații care să vă mulțumească?
ați fi interesați de o aplicație românească?

eh, ce păreri aveți?...

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

Dap, eu folosesc pe iPhone MoneyBook. Am incercat mai tot ce este in iTunes Store legat de finante personale/ monitorizare cheltuieli si am ramas la Moneybook.

Marea problema cu aceste aplicatii (si de iPhone cat si de Desktop) este ca incearca sa fie de toate pentru toti, si devin prea incarcate astfel incat in loc sa te ajute iti dau de munca, devin prea complexe si iti pierzi interesul in a le utiliza.

Din experienta mea de monitorizare stricta a cheltuielilor timp de 3 ani:

1. cel mai important lucru este introducerea datelor cand se intampla cheltuiala. Pentru asta cel mai comod e sa ai o aplicatie simpla in telefon in care sa introduci tranzactia din 3-4 click-uri atunci cand ea se intampla.

Daca aduni bonurile si stai la sfarsit de luna cu ele in mana se pierde efectul, se pierd si bonuri si se pierd si bani neinregistrati gen ciubuc sau cheltuieli facute la care n-ai primit bon (vezi flori sau piata)

2. aplicatia respectiva trebuie sa transfere/sincronizeze cu cloud unde sa ai posibilitatea de a vedea grafice mai detaliate, istoric per categorii, backup, sau cel putin sa stie export csv si iti faci graficele si analizele dupa acea cat de detaliat le vrei. Totusi e mai comod daca aplicatia iti pune la dispozitie asa ceva

3. sa aiba categorii de cheltuieli si venit editabile (mai toate au) si utilizatorul sa isi faca cat mai putine categorii (eu am 15 categorii la cheltuieli si 5 la venituri). Cu cat mai multe cu atat mai complicat devine de urmarit

4. dupa ce ti-ai monitoriza timp de 6-12 luni cheltuielile poti trece la Bugete, desi in opinia mea mai important este sa stii de cati bani ai nevoie in medie pentru traiul lunar

5. Keep it simple - vei avea o mai lunga continuitate in a tine o evidenta a cheltuielilor si a-ti modifica comportamentul de consumator impulsiv

6. Banii care intra - Banii pusi la saltea = Banii de cheltuiala ... si d-aici incolo se pot bugeta oricum si oricat smile

Referitor la aplicatia respectiva e de apreciat ca e in romaneste insa pe langa ea sunt multe alte aplicatii de acest gen dintre care as mentiona:

- You Need A budget (YNAB) care are si o filosofie de aplicare in spatele ei ce merita citita
- Easy Envelope Budget Aid (EEBA)
- Mint, etc

La americani si/sau tarile civilizate unde se poate plati totul/oriunde cu cardul ai posibilitatea ca programul de finante personale sa iti importe direct extrasul de cont pt toate tranzactiile facute,  astfel incat toata treaba merge snur. La noi la romanache mai trebuie sa asteptam un pic pana bancile vor oferi aceasta optiune si mai ales sa poti sa platesti cu cardul oriunde

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 19.07.12

Aplicatia CashControl nu e numai de mobile. E un SoftwareAsAService, adica e hostata pe net, deci scopu e sa o folosesti online. Are si aplicatie de mobil pentru a nu fi acoperit cand nu esti langa calculator.

E foarte utila, ar trebui incercata!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

pai tocmai ce ti-am scris mai sus, important este sa notezi cheltuiala cand se intampla, intr-un mod cat mai usor posibil si intr-un device ce il ai la indemana tot timpul.

Cu colectarea datelor este problema la aceste aplicatii nu cu interpretarea lor.

V-ati lipit vreunul cu banda scotch toate chitantele dintr-o luna, asa una dupa alta sa vedeti cati metri de chitante se aduna? Ai sa ramai usor uimit. Si apoi ia-le la mana si introdu-le in aplicatie (fie Web sau Desktop) in fiecare luna (sau poate in fiecare seara) si vezi cat timp te tine obiceiul asta.

Fara o versiune de smartphone (poate are si nu stiu eu, poate e pe vine) cu care sa poti colecta date iar apoi export/sync in CashControlul de pe net sau desktop unde sa le interpretezi mai detaliat, nu cred sa prinda la public.

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Eu folosesc iFinance de la Synium pe desktop, nu imi permit inca un iPhone cu iOS cel putin 5.1 sa am iCloud pe iPhone si oricum nu-mi permit internet pe telefon, pentru ca nu as mai avea la ce sa mai folosesc programul. Dar ma chinuie cand vad la configurarea iFinance ca te intreaba de contul bancar si nu-ti recunoaste banca. De, Rromanelaria lui “Las’ ca bine-i si asa”. Eu vad singura metoda civilizata atunci cand aplicatia web sau desktop comunica automat cu banca, fara sa fii nevoit tu sa-ti introduci cheltuielile.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Stați-stați-stați - ce ziceți voi despre “comunicat automat cu banca” - adică o aplicație oarecare să poată să acceseze detaliile mele bancare fără ca eu să autorizez fiecare sesiune cu un OTP-Pad/Challenge-Response ? Adică oricine să-mi poată accesa mie contul bancar ? Dacă banca mea va oferi vreodată această facilitate, voi pleca instant de la ei.
Să existe la fiecare bancă o modalitate să exporți tu un CSV în format standardizat cu tranzacțiile pe care să-l imporți în ce aplicație vrei, asta da, ar fi okay.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

Chiar asta face cashcontrol. Nu acceseaza contul tau bancar (in romania ar fi probabil mult prea greu sa faci asta) si te ajuta doar sa iti tii evidenta cheltuielilor si a veniturilor pentru a vizualiza unde pierzi prea multi bani, unde poti optimiza si cum poti pana la urma economisi mai mult. Cu sau fara mobile, psergiu.. smile

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 18.06.09

Haha, foarte frumoasa initiativa, bravo echipei. Eu folosesc tot un Saas asemanator, si anume TOSHL, care se comporta exceptional.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Cashbase e chiar din Ardeal.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Roman
Macuser din: 17.05.12

Aseară m-am jucat și eu cu Cashcontrol și cred că rămân la el pentru că mi se potrivește foarte bine. Îi lipsește o singură chestie: posibilitatea de a programa o cheltuială fără a specifica data. Un fel de To Do pentru cheltuieli.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 
Alexandru Cioba - 19 Iulie 2012 07:27 PM

Cashbase e chiar din Ardeal.

Si cashcontrol tot ardelenesc e smile

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.12.10

Am incarcat foarte multe dar nici una nu e ca Pocket Money: http://itunes.apple.com/app/pocketmoney-checkbook-budgets/id283494170?mt=8
Exista si aplicatie pentru Mac OS, dar nu e prea grozava, insa cea pentru iOS e cea mai buna.

Semnătură 

Mac: iMac Pro 2017
Phone: iPhone X 256 GB Black
Tablet: iPad Pro Silver 128 GB + 4G
Watch: Apple Watch 3 42mm
TV: Apple TV 4 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: France
Macuser din: 31.08.11

Salutare, cine imi poate recomanda si mie o aplicatie de acest gen, dar care sa existe si petru iPhone si pentru Mac, pentru a avea o sincronizare intre ele. Multumesc

Semnătură 

iPhone 8
Apple TV
MacBook ProR 2013

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 03.01.12

Ati incercat Koku, este foarte flexibil si e bazat pe tag-uri. Eu deocamdata ma joc cu ea destul de bine. E foarte simpla, nu are elemente de buget s.a. dar pentru spending tracking eu zic ca este ideala. Urmeaza sa scoata un update in curand, poate baga lucruri noi.

Semnătură 

iMac 21.5” i5
MacBook Pro 13
iPad 32 4G
iPhone 6

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: București
mileamadalin - 02 Decembrie 2012 12:27 PM

Salutare, cine imi poate recomanda si mie o aplicatie de acest gen, dar care sa existe si petru iPhone si pentru Mac, pentru a avea o sincronizare intre ele. Multumesc

Eu folosesc cu succes din 2007 iFinance http://www.syniumsoftware.com/ifinance/

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: France
Macuser din: 31.08.11

Multumesc pentru raspunsuri. In cele din urma am luat iFinance.

Semnătură 

iPhone 8
Apple TV
MacBook ProR 2013