Dap, eu folosesc pe iPhone MoneyBook. Am incercat mai tot ce este in iTunes Store legat de finante personale/ monitorizare cheltuieli si am ramas la Moneybook.
Marea problema cu aceste aplicatii (si de iPhone cat si de Desktop) este ca incearca sa fie de toate pentru toti, si devin prea incarcate astfel incat in loc sa te ajute iti dau de munca, devin prea complexe si iti pierzi interesul in a le utiliza.
Din experienta mea de monitorizare stricta a cheltuielilor timp de 3 ani:
1. cel mai important lucru este introducerea datelor cand se intampla cheltuiala. Pentru asta cel mai comod e sa ai o aplicatie simpla in telefon in care sa introduci tranzactia din 3-4 click-uri atunci cand ea se intampla.
Daca aduni bonurile si stai la sfarsit de luna cu ele in mana se pierde efectul, se pierd si bonuri si se pierd si bani neinregistrati gen ciubuc sau cheltuieli facute la care n-ai primit bon (vezi flori sau piata)
2. aplicatia respectiva trebuie sa transfere/sincronizeze cu cloud unde sa ai posibilitatea de a vedea grafice mai detaliate, istoric per categorii, backup, sau cel putin sa stie export csv si iti faci graficele si analizele dupa acea cat de detaliat le vrei. Totusi e mai comod daca aplicatia iti pune la dispozitie asa ceva
3. sa aiba categorii de cheltuieli si venit editabile (mai toate au) si utilizatorul sa isi faca cat mai putine categorii (eu am 15 categorii la cheltuieli si 5 la venituri). Cu cat mai multe cu atat mai complicat devine de urmarit
4. dupa ce ti-ai monitoriza timp de 6-12 luni cheltuielile poti trece la Bugete, desi in opinia mea mai important este sa stii de cati bani ai nevoie in medie pentru traiul lunar
5. Keep it simple - vei avea o mai lunga continuitate in a tine o evidenta a cheltuielilor si a-ti modifica comportamentul de consumator impulsiv
6. Banii care intra - Banii pusi la saltea = Banii de cheltuiala ... si d-aici incolo se pot bugeta oricum si oricat 
Referitor la aplicatia respectiva e de apreciat ca e in romaneste insa pe langa ea sunt multe alte aplicatii de acest gen dintre care as mentiona:
- You Need A budget (YNAB) care are si o filosofie de aplicare in spatele ei ce merita citita
- Easy Envelope Budget Aid (EEBA)
- Mint, etc
La americani si/sau tarile civilizate unde se poate plati totul/oriunde cu cardul ai posibilitatea ca programul de finante personale sa iti importe direct extrasul de cont pt toate tranzactiile facute, astfel incat toata treaba merge snur. La noi la romanache mai trebuie sa asteptam un pic pana bancile vor oferi aceasta optiune si mai ales sa poti sa platesti cu cardul oriunde