conectare la o retea wireless securizata cu WEP
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 03.09.06

Salut!

Am un Macbook de trei luni de zile incoace, totul a fost ok pana acum cu el, absolut nici o problema (eh… in afara unui difuzor dreapta care nu a mers niciodata).

Am intrat in cateva retele wireless pana acum, fara nici o problema, cu diferite tipuri de routere, mai putin la un vecin care are routerul setat sa foloseasca WEP pentru criptare. Pe Windows totul e ok, reusesc sa ma conectez fara probleme, in schimb de pe Mac OS X imi vede reteaua, aleg tipul de criptare WEP, introduc parola si mi se conecteaza fara a schimba vrun pachet pe interfata. Am incercat introducerea parolei in toate modurile posibile, atat in ASCII cat si in HEX, dar in nici o varianta nu am reusit sa schimb vrun pachet cu reteaua.

Din cautari care au durat cu intreruperi 4 zile si fara intreruperi vreo 5 ore, am ajuns la concluzia ca OS X incearca sa se conecteze la access point folosind by default cheia 1 de criptare (din cele 4 chei incluse in standardul WEP), iar AP-ul vecinului foloseste cheia 3 (si asta nu se va modifica din diverse motive).

Aveti vreo sugestie cum sa imi conving Mac-ul sa se conecteze cu cheia 3?

Semnătură 

MacBook Pro 7,1 Intel Core2 Duo 2,4GHz, 8Gb DDR3, 500 Gb WD Blue
iPad 3 32 Gb
iPhone 5 32 Gb, iPhone 3Gs 16Gb

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
branix - 25 Decembrie 2006 11:36 PM

Salut!

Am un Macbook de trei luni de zile incoace, totul a fost ok pana acum cu el, absolut nici o problema (eh… in afara unui difuzor dreapta care nu a mers niciodata).

Am intrat in cateva retele wireless pana acum, fara nici o problema, cu diferite tipuri de routere, mai putin la un vecin care are routerul setat sa foloseasca WEP pentru criptare. Pe Windows totul e ok, reusesc sa ma conectez fara probleme, in schimb de pe Mac OS X imi vede reteaua, aleg tipul de criptare WEP, introduc parola si mi se conecteaza fara a schimba vrun pachet pe interfata. Am incercat introducerea parolei in toate modurile posibile, atat in ASCII cat si in HEX, dar in nici o varianta nu am reusit sa schimb vrun pachet cu reteaua.

Din cautari care au durat cu intreruperi 4 zile si fara intreruperi vreo 5 ore, am ajuns la concluzia ca OS X incearca sa se conecteze la access point folosind by default cheia 1 de criptare (din cele 4 chei incluse in standardul WEP), iar AP-ul vecinului foloseste cheia 3 (si asta nu se va modifica din diverse motive).

Aveti vreo sugestie cum sa imi conving Mac-ul sa se conecteze cu cheia 3?

Nu ar trebui să ai niciun fel de probleme. Ești sigur că setările sînt OK? Te atenționez că NU trebuie să faci mai multe setări decît trebuie, dacă ai doar parolă, în rest dhcp, nu face mai mult decît trebuie.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 03.09.06

Setarile sunt ok, din pacate nu are dhcp routerul (cel putin nu configurat), am o adresa pe care nu o foloseste nimeni, nici o problema pe partea de configurare tcp/ip.

Ca sa reiau un pic problema: router configurat WEP cu parola pe cheia 3, Macbook. Imi gaseste reteaua dupa SSID, dau connect, scriu parola, se conecteaza, imi arata puterea semnalului, dar nu schimba absolut nici un pachet. Cu tcpdump in consola nu primesc nimic, nici macar broadcast-uri, si nici raspunsuri la arp.

In aceeasi retea, cu un utp mi se conecteaza fara probleme, numai ca as prefera wireless pentru cele doua zile pe luna cand merg acasa (sau saptamani in vacanta).

Semnătură 

MacBook Pro 7,1 Intel Core2 Duo 2,4GHz, 8Gb DDR3, 500 Gb WD Blue
iPad 3 32 Gb
iPhone 5 32 Gb, iPhone 3Gs 16Gb

‹‹ ce isp e mai bun?      BodySpy for Mac ? ››