Salut!
Am un Macbook de trei luni de zile incoace, totul a fost ok pana acum cu el, absolut nici o problema (eh… in afara unui difuzor dreapta care nu a mers niciodata).
Am intrat in cateva retele wireless pana acum, fara nici o problema, cu diferite tipuri de routere, mai putin la un vecin care are routerul setat sa foloseasca WEP pentru criptare. Pe Windows totul e ok, reusesc sa ma conectez fara probleme, in schimb de pe Mac OS X imi vede reteaua, aleg tipul de criptare WEP, introduc parola si mi se conecteaza fara a schimba vrun pachet pe interfata. Am incercat introducerea parolei in toate modurile posibile, atat in ASCII cat si in HEX, dar in nici o varianta nu am reusit sa schimb vrun pachet cu reteaua.
Din cautari care au durat cu intreruperi 4 zile si fara intreruperi vreo 5 ore, am ajuns la concluzia ca OS X incearca sa se conecteze la access point folosind by default cheia 1 de criptare (din cele 4 chei incluse in standardul WEP), iar AP-ul vecinului foloseste cheia 3 (si asta nu se va modifica din diverse motive).
Aveti vreo sugestie cum sa imi conving Mac-ul sa se conecteze cu cheia 3?