Bună,
Am o mică nelămurire și sper că unii dintre voi, cu experiență in tipografie să mă poată lămuri.
Majoritatea proiectelor care le am și care presupun tipar sunt trimise celor de la CreateSpace.com. Recent am avut o lucrare ce a fost tipărită la Lulu.com.
Acum să vă dau cîteva detalii legate de proiect:
1. Carte tipărită color, pe hîrtie albă, 48 de pagini, dimensiuni finite: 8.25 in x 10.752 in, bleed: 0.125 in
2. Copertă:
Dimensiunile cu care eu am lucrat și care pînă acum, fără nicio problemă au fost acceptate la upload de cei de la CS, iar coperțile au fost mereu tipărite perfect.
A. Dimensiunea mea: 8.25 in x 2 + 0.1127 in Spine (conform calculatorului celor de la Lulu.com) = 16.6127 in pentru lățime; Înălțimea = 10.752 in; Bleed = 0.125 in. La upload a fost refuzată pe motiv că nu are dimensiunile corecte. Încep să scriu pe forumul lor, și un “coleg” de forum îmi spune că de fapt dimensiunea corectă ar fi…
B. Dimensiunea Lulu.com = 18.5949 in x 12.4985 in, dimensiune confirmată ulterior printr-un email de către cei de la Lulu.com
De ce atît de mare? Iau coperta mea și o redimensionez la noile valori. Horror. La tipar, totul este în margine. La rotunjire, au tăiat pînă în scris.
Ce ....... de calcul au făcut ei cînd mi-au sugerat aceea dimesniune?
De ce pe CS de cîte ori am folosit acel simplu calcul rezultatele au fost conform așteptărilor, dar la Lulu.com nu numai că nu merge, dar și rezultatele sunt dezastruoase. De unde acea diferență mare între dimensiunile mele și ale lor?
Sebastian