upgrade placa video Powermac g4
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

am un powermac g4 450 cu AGP care are pe el un ATI rage 128. Am un ATI Radeon 7000 care ar trebui sa mearga. Cand l-am pus, booteaza, pleaca HDD-ul dar nu vad nimic pe ecran. Trebuie un update de firmware ceva ?

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 26.10.05

daca nu vezi nimic inseamna ca nu merge, logic nu? Va merge cu ATI Radeon 7500 la sigur.

Semnătură 

“Experience is not what happens to you. It’s what you do with what happens to you!”
(Aldous Huxley)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

AGP cât X este placa video și cât e mac-ul ?
O placă video AGP 8x NU va merge într-un mac cu AGP 4x sau mai puțin fără o mica modificare a plăcii video (un scoci lipit peste un pin de pe connectorul AGP)
Ideea e următoarea:
Standardul AGP original avea câțiva pini nefolosiți pe care Apple i-a folosit pentru USB, FireWire & 30V către conectorul magic ADC
Când ăia cu standardele au ajuns cu AGP-ul la 8x au mai alocat ceva pe pinii ăia folosiți de Apple. Altceva. Și nu se pupă.
Google după AGP 8x PowerMac G4 și o să găsești multe site-uri cu detalii cu ce trebuie să îi faci plăcii ăleia video.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Placa este AGP 4X si placa de baza stie doar AGP 2X. Totusi stiu ca sunt compatibile standardele. Placa video este un Ati Radeon 7000 si normal merge, dar nu este editia de MAC si trebuie facut un update de firmware din ce am citit eu. Din pacate nu gasesc asa ceva pe site la ei.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
leeloo - 26 Decembrie 2006 05:59 PM

Placa este AGP 4X si placa de baza stie doar AGP 2X. Totusi stiu ca sunt compatibile standardele. Placa video este un Ati Radeon 7000 si normal merge, dar nu este editia de MAC si trebuie facut un update de firmware din ce am citit eu. Din pacate nu gasesc asa ceva pe site la ei.

Ups! ma tem ca te-ai pacalit. ATI de pc nu merge pe mac nici cu firmware update, din cite stiu).

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

firmware update facut la placa video (bios update) sa fiu mai precis. Am gasit un program care face asta pe Mac , dar nu si pe un PC windows   unde as putea sa bootez cu ea. De aici si problema mea. Stie cineva un progamel ceva care rescrie bios-ul la placile video ATI eventual cu un BIOS compatibil cu Mac -ul ?. Teoretic stiu ca merge, am vazut niste articole pe net dar nu spuneau exact procedura.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 18.10.05

http://www.softpedia.com/get/Tweak/Video-Tweak/ATI-BIOS-Editor.shtml

nu am nici o placa ati, deci nu pot sa testez.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

asta e pentru windows…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 18.10.05
leeloo - 26 Decembrie 2006 08:56 PM

Am gasit un program care face asta pe Mac , dar nu si pe un PC .

asta a si cerut, nu?