MacBook-ul imi ejecteaza cd- urile aiurea
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Astazi m-am pus pe facut cd-uri pentru ca vreau sa plec in vacanta , si sa am ce sa ascult pe drum. Mi-am cumparat 10 cd-uri verbatim noi noute si m-am pus pe treaba. Dupa cel-am scris pe al doilea pe, al treilea mi la ejectat, dupa care si pe al cincelea al saptelea….Din 10 cd 4 nu au vrut sa mearga asa ca mi sa parut ciudat si am incercat acele cd-uri respinse pe powerbook-ul “vechi” si surpriza merg foarte bine. Asa ca m-am pus pe cautat si am mai gasit si pe altii cu aceiasi problema:  http://www.123macbook.com/forums/viewtopic.php?t=148 .Dupa ce am citit m-am mai linistit cu gindul ca atunci cind ma intorc din concediu hop cu el la Tudor Ciortea sa comandam alt superdive, dar dupa aceia m-am uitat si in “console” si am vazut acest log al superdrivelui. Il atasez mi jos si va intreb si pe voi ca eu nu ma pricep , ce credeti ca are ?

Fișiere atașate
DiscRecording.pdf  (Dimensiune Fişier 18 - Downloads: 69)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
sorin - 26 Decembrie 2006 07:00 PM

Astazi m-am pus pe facut cd-uri pentru ca vreau sa plec in vacanta , si sa am ce sa ascult pe drum. Mi-am cumparat 10 cd-uri verbatim noi noute si m-am pus pe treaba. Dupa cel-am scris pe al doilea pe, al treilea mi la ejectat, dupa care si pe al cincelea al saptelea….Din 10 cd 4 nu au vrut sa mearga asa ca mi sa parut ciudat si am incercat acele cd-uri respinse pe powerbook-ul “vechi” si surpriza merg foarte bine. Asa ca m-am pus pe cautat si am mai gasit si pe altii cu aceiasi problema:  http://www.123macbook.com/forums/viewtopic.php?t=148 .Dupa ce am citit m-am mai linistit cu gindul ca atunci cind ma intorc din concediu hop cu el la Tudor Ciortea sa comandam alt superdive, dar dupa aceia m-am uitat si in “console” si am vazut acest log al superdrivelui. Il atasez mi jos si va intreb si pe voi ca eu nu ma pricep , ce credeti ca are ?

Există un firmware update pt anumite tipuri de unități optice puse pe macbook-uri. Eu zic că e de la ăla, așa că instalează-l, dacă e cazul:

http://www.apple.com/downloads/macosx/apple/macbooksmcfirmwareupdate11.html
Intră pe software update și vezi dacă mai vede vreun firmware update. Cînd faci un fu, să fie bateria cît mai plină și ÎN NICI UN CAZ SĂ AI GÎNDUL NEGRU DE A OPRI PROCESUL DE UPDATE, altfel dai de belele și mai mari.

[ Modificat: 26 Decembrie 2006 07:39 PM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

M-am uitat si intradevar exista acest smc update , ciudat este ca in momentul in care ii dau software update im spune ca my software is up to date . Am mai vazuit si un EFI firmware pentru MacBook . Acesta pentru ce este ? Oricum o sa incerc acest SMC firmware . Urati-mi BAFTA

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
sorin - 26 Decembrie 2006 08:03 PM

M-am uitat si intradevar exista acest smc update , ciudat este ca in momentul in care ii dau software update im spune ca my software is up to date . Am mai vazuit si un EFI firmware pentru MacBook . Acesta pentru ce este ? Oricum o sa incerc acest SMC firmware . Urati-mi BAFTA

Pune toate firmware update potrivite cu macbooku, dacă zice că nu are nevoie înseamnă că nu are și nu asta e cauza. În general, orice fu trebuie pus. Fiind un macbook, oprirea curentului nu e o problemă, să ai doar grijă să fie bateria cît mai plină, în caz de pericol. Oricum, lasă încărcătorul conectat cînd faci un firmware update.

CITEȘTE CU ATENȚIE CUM SE FACE FIRWARE UPDATE, folosește imprimanta pt a avea textul sub ochi tot timpul, poate fi belea mare dacă nu faci cum zice acolo.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu e asa grav. Da-i un restart si gata. Am mai vazut si eu chestii din astea! Asa s-au rezolvat! Sigur, e enervant, dar ce masina e perfecta?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Am incercat sa fac SMC update dar cind dau dublu clic pe instaler imi apare un mesaj care imi spune ca macbook-ul meu nu are nevoie de acest firmware

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
sorin - 26 Decembrie 2006 09:24 PM

Am incercat sa fac SMC update dar cind dau dublu clic pe instaler imi apare un mesaj care imi spune ca macbook-ul meu nu are nevoie de acest firmware

Ok, nu e cel necesar. Vezi că mai e unu’. Dacă tot zice că n-are nevoie, nu e de la asta.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

L-am incercat si pe al doilea si nici asta nu este necesar . Cred ca e asa cum ai spus tu Cattus, nu e de la asta . O sa mai caut . Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
sorin - 26 Decembrie 2006 09:42 PM

L-am incercat si pe al doilea si nici asta nu este necesar . Cred ca e asa cum ai spus tu Cattus, nu e de la asta . O sa mai caut . Multumesc

Păi dacă e o chestiune constantă, poate fi stricată unitatea, respectiv mecanismul de aruncat dvd-ul afară. Poate, eventual, fi și o chestiune de sistem, dat fiind că aceste comenzi le gestionează sistemul. Încearcă și resintalarea sistemului de la zero și vezi dacă persistă. Dacă și așa persistă, eu zic că e de la unitate.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 01.11.06

Si eu am patit-o in week-end…. Am vrut sa fac un cd… si dupa ce l-a scris, in timp ce-l verifica, l-a aruncat. Am mai bagat un cd la fel… si inca unul. Ok… M-am gandit ca e o problema cu cd-rom, insa pt ca am bootcampul instalat, m-am gandit sa incerc in windows… Surpriza. Cu Nero a mers perfect…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Mars - 26 Decembrie 2006 11:45 PM

Si eu am patit-o in week-end…. Am vrut sa fac un cd… si dupa ce l-a scris, in timp ce-l verifica, l-a aruncat. Am mai bagat un cd la fel… si inca unul. Ok… M-am gandit ca e o problema cu cd-rom, insa pt ca am bootcampul instalat, m-am gandit sa incerc in windows… Surpriza. Cu Nero a mers perfect…

Asta mă și face să cred că, pînă la urmă, ar putea fi o chestiune de sistem, nu de unitate optică.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Atunci, fa o reparare de permisiuni si o optimizare.