2 din 2
2
Noul AirPort Express. Ajutor !
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 24.12.10

Ok, deci trebuie sa pun routerul vechi conectat la modem (așa cum este AirPort-ul acum) si sa mult AirPort-ul unde am nevoie de semnal, sau pot sa las AirPort-ul la locul lui si sa pun in alt loc routerul vechi?

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Ca să înțelegi cum funcționează “extinderea” rețelei citește (vezi imaginile):
Extending the range of your wireless network by adding additional Wi-Fi base stations
Setting up and configuring a roaming network (802.11 a/b/g/n)
Setting up and configuring an extended wireless network (802.11n)
Setting up and configuring a Wireless Distribution System (802.11b/g)

Repet:

Dacă conectezi iar routerul vechi la cablul de la modem și pui AirPort-ul să extindă rețeaua nu o să mai ai rețea pentru vizitatori.

Dacă lași AirPort-ul așa cum este conectat și configurat poți încerca cu routerul vechi să vezi dacă poți să-l faci să “extindă” rețeaua.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member

Aham, aham. Inca o chestie.
In setup guide spune:
‘‘When you set up your AirPort Express Base Station, it creates two high-speed Wi-Fi networks:
- a 2.4 GHz network for 802.11b, 802.11g, and 802.11n devices, such as iPhone, iPod touch, and older computers
- a 5 GHz network for 802.11n and 802.11a devices
Your wireless devices join whichever network provides the best performance and compatibility.’‘

Adica in reteaua pe care o am eu ‘‘Teo’s  Wi-fi’’ este o ‘retea’ de 2.4GHz si una de 5GHz.
Nu ?

Si in AirPort Utility la optiuni wireless arata ‘‘Canal 2.4GHz - Automat’’ si ‘‘Canal 5GHz - Automat’’ ce se intampla daca dau pe 1,2,3,4,5…13 ?

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 04.08.11

Se pune reteaua pe canalul pe care il selectezi tu smile. Asta poti sa faci un test cu un wifi scanner, sa verifici la tine in zona, care sunt cele mai aglomerate canale si sa le eviti.

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

Aha, mulțumesc! smile In special lui nvmarian.

2 din 2
2