Avast pentru MAC face ravagii?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Bună tuturor,

Nu știu unde anume să încadrez problema mea și nici măcar nu știu dacă de vină este AVAST. Așa că, să încep prin a descrie problema.

De ceva timp, nu sunt foarte sigur dacă de vină este AVAST sau Windows pe MAC. Aplicația de MAIL și SAFARI se comportă ciudat. Sunt momente, cînd încerc să închid aceste programe și ele rămîn blocate. Doar un FORCE QUIT ajută. SAFARI se comportă ciudat și pe unele site-uri. Așa încît am trecut la Chrome. Aceleași comportament la închidere. Pe siteurile pe care SAFARI dădea erori, Chrome se comportă OK. Aici, cred că mai mult e din cauza construcției website-urilor. Majoritatea merg bine pe Chrome și Mozilla, dar dau erori pe IE și SAFARI.

Aseară a fost și mai ciudat. Terminînd ce am avut de lucru, am închis frumos toate programele, inclusiv MAIL și Chrome. Surpriză. Mi-a înțepenit OS-ul. După 2 minute de privit ca idiotul la rotița aceea colorată, am decis să încerc FORCE QUIT cu MAIL app. A luat comanda, dar nu l-a închis. Mai mult, din taste nu am mai putut selecta opțiunea FORCE QUIT.

A trebuit să dau un restart la MAC.

Am încercat reboot în Safe Mode, am încercat fsck-y. Am dat Repair Permissions. Totul e OK. La Repair Permisions a apărut un mesaj de erorare de genul: SUID file…. permission cannot be repaired.

Am căutat pe web și se pare că e un mesaj de eroare ce nu merită luat în considerare.

Să fie de vină AVAST? Ați avut astfel de experiențe chiar fără a avea vreun Antivirus instalat pe MAC?

Cu stimă,
Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Nu inteleg ce faci cu antivirus pe Mac OSX ... e futil.
Eroarea de SUID este in regula (exista o lista cunoscuta de erori acceptate in Disk Utility).

Vezi sa nu ai ai alt gen de probleme.. ai facut upgrade la ML de la Lion si au ramas niste chestii incompatibile aiurea prin sistem sau poate ai niste probleme hardware, cu RAM-ul ?

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

la un moment dat, mail.app îmi făcea și mie probleme (pe SL)
le fel, îmi bloca shutdown
dacă îi dădeam să se inchidă, trebuia să aștept cam 3 minute, după care se inchidea…
e drept, am 7 conturi adunate in aplicație
dar după ce i-am dat intr-o zi comanda de rebuild, a funcționat ok

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

OK. Revin cu detalii, căci azi mi-a făcut una și mai bună.

Deci am un MacMini cu OS X 10.7.4, Intel Dual Core 2.26 GHz, 6Gb RAM DDR3 1067 MHz. Două partiții: Una pentru OS X și una pentru Windows 7 instalat cu Bootcamp (de aceea am nevoie și de un antivirus), un HDD extern conectat la USB.

Azi, am avut descise:

InDesign CS5, Acrobat CS5, Mail App, Chrome, iTunes și Address Book. Făceam la un moment dat o factură în PayPal pentru un client, și luam unele date de pe email, altele din AdressBook. Tot făcînd switch între ferestre (Mail, Chrome și Address Book) a înțepenit la fereastra cu Mail app.

Ieri, am urmat sfatul și am dat un REBUILD la Mail app. Cum nu se întâplă zilnic blocajul nu cred că a făcut cu adevărat ceva acel REBUILD. Azi s-a blocat din nou. Aveam acces la meniul de sus. Am încercat să îi dau de acolo FORCE QUIT, dar nu lua nicio comandă. Meniul de jos (Dock-ul era blocat. Nu puteam accesa niciun program). Mouseul era activ, îl puteam mișca, dar nu puteam da nicio o comandă cu el. Era blocat pe rotița colorată. Am stat așa, fără să exagerez vreo 10 minute și macul nu și-a revenit.

Am dat un restart, am intrat în Safe Mode, de acolo am dat Repair Permission și Verify Disk. Totul e OK.

Am reboot-at Macul, și s-au deschis din Mailul și Chrome și toate celalte programe. Am reușit să închid rînd pe rînd totul, cu excepția Mail app și Chrome. Atunci, a înghețat din nou Macul.

Ce XXXX are?

După încă un restart, văd că merge. Acum scriu din Chrome, am Mail app deschis. Pînă acum totul e OK. Dar pînă cînd?

Să fie de la Avast? Să fie de la partiția de Windows (deși nu văd nicio legătură)? Dacă sunt memoriile de ce sunt legate aceste disfuncționalități de Chrome și/sau Mail? De ce nu apar atunci cînd lucrez cu InDesign, Photoshop și Illustrator concomitent? De ce în Windows nu am probleme? Ba mai mult joc NFS Hot Pursuit pe partiția de Windows și nu dă nicio eroare.

O reinstalare de Lion ar ajuta?

Sebastian

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Eu as salva datele de pe hardul ala si apoi as incerca o reinstalare. Ma astept sa se blocheze la reinstall pentru ca imi miroase a hard pe moarte. Ai verificat si hardul cu DU (nu permisiunile)?

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am facut si nu a dat nicio o eroare.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

poate să încerci să mai arhivezi/ștergi mailurile vechi?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 17.09.09

Și eu am avut probleme de genu ăsta pe un iMac mai vechi (de prin 2009 sau 2010 parcă). Era hardul de vină.

Odată l-am oprit direct de la buton căci nu făcea nimic, și apoi la boot mi-a apărut o iconiță cu STOP. Noroc că după un repair disk a revenit. Dar tot se blochează din când în când/durează mult până face ceva. Dar mausul se mișcă, și tooltipurile la fel. Dar se blochează unele aplicații (de ex la mine se bloca XCode-ul deobicei)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

http://www.volitans-software.com/smart_utility.php

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Salutare,

Revin cu un update. Se pare că nici HDD-ul nu e pe moarte și nici MacMini-ul nu are probleme, ca să nu spun că Avast nu are nicio vină. OS-ul merge perfect. Singura explicație rezonabilă este Chrome. După ce l-am dezinstalat, totul a revenit la normal.

Chrome îmi face probleme atît pe partiția de Windows 7 cît și pe notebookul cu Win 7 instalat. Am observat că browserul se deschide greu. Pe ambele sisteme trebuie unori să îl închid și apoi să îl deschid din nou pentru a putea accesa vreo pagină web. Este un pic frustrant căci mulți îl consideră un browser rapid și stabil. Poate după unele update-uri sau vreo versiune nouă se stabilizează.

Cu Safari nu am nicio problemă, excepție făcînd faptul că pe un site pe care lucrez constant din motive neînțelese de mine și nici de inginerii care îl întrețin, nu pot face upload de fișiere, fie ele foarte mici (<5Mb). Recomandarea lor a fost să schimb browserul. Dar asta este. În loc să fac upload pe site-ul lor la fișiere, le uploadez pe Dropbox și apoi pun un link.

Mulțumiri celor care au încercat să mă ajute cu sfaturi și idei.

Cu respect,
Sebastian

Semnătură