Bună tuturor,
Nu știu unde anume să încadrez problema mea și nici măcar nu știu dacă de vină este AVAST. Așa că, să încep prin a descrie problema.
De ceva timp, nu sunt foarte sigur dacă de vină este AVAST sau Windows pe MAC. Aplicația de MAIL și SAFARI se comportă ciudat. Sunt momente, cînd încerc să închid aceste programe și ele rămîn blocate. Doar un FORCE QUIT ajută. SAFARI se comportă ciudat și pe unele site-uri. Așa încît am trecut la Chrome. Aceleași comportament la închidere. Pe siteurile pe care SAFARI dădea erori, Chrome se comportă OK. Aici, cred că mai mult e din cauza construcției website-urilor. Majoritatea merg bine pe Chrome și Mozilla, dar dau erori pe IE și SAFARI.
Aseară a fost și mai ciudat. Terminînd ce am avut de lucru, am închis frumos toate programele, inclusiv MAIL și Chrome. Surpriză. Mi-a înțepenit OS-ul. După 2 minute de privit ca idiotul la rotița aceea colorată, am decis să încerc FORCE QUIT cu MAIL app. A luat comanda, dar nu l-a închis. Mai mult, din taste nu am mai putut selecta opțiunea FORCE QUIT.
A trebuit să dau un restart la MAC.
Am încercat reboot în Safe Mode, am încercat fsck-y. Am dat Repair Permissions. Totul e OK. La Repair Permisions a apărut un mesaj de erorare de genul: SUID file…. permission cannot be repaired.
Am căutat pe web și se pare că e un mesaj de eroare ce nu merită luat în considerare.
Să fie de vină AVAST? Ați avut astfel de experiențe chiar fără a avea vreun Antivirus instalat pe MAC?
Cu stimă,
Sebastian