Ieri am luat un MBP 17” ( core 2 duo 2,5GHZ, 4GB ram, 250 GB HDD, ecran LED 1920x1200 ). Am facut schimb cu cineva, i-am dat un laptop ACer si 500 lei. Macul este ca nou, foarte putin folosit. Pana acum nu am umblat niicodata pe un mac adevarat, doar pe pc-ul desktop pe care instalasem de ceva timp OSX Lion ( stiu ca nu e legal dar asa mi-am putut face o parere despre acest sistem de operare ). Am ramas placut suprins cand am vazut cum se misca pe mac adevarat, foarte fluent. De imagine numai vorbesc, nici nu se compara cu monitorul meu LCD full HD de 21” a carui imagine credeam, pana mai ieri, ca e perfecta. Cum sunt la inceput, am si eu cateva intrebari, pe care sper sa aveti timp si rabdare sa le cititi:
1. Timpul bateriei se schimba mereu. De exemplu acum iti indica 3 ore si ceva, dar daca intrii intr-o aplicatie imediat scade la 1 ora si ceva, sau 2 ore, sau 50 min, in functie de aplicatie. Apoi cand iesi din respectivul program, arata iar 2 oe, sau 3 ore. Este ceva normal sau e bateria proasta? Respectivul zice ca e noua, are doar cateva incarcari.
2. Se incinge carcasa destul de tare. Vad ca nu are nici macar o gaura de aerisire cum avea acerul meu in zona coolerului de la procesor. De ce au facut asa, nu pot sa imi imaginez. este necesar sa iau un cooler pad sau nu ? Pe acer aveam un cooler dar era pt laptopuri de 15”.
3. Am bagat in el un Cd cu Acronis ( program de windows ), dar a mers sa vad partitiile. Are una de 600Mb denumita efi nu stiu cum, unanealocata de 200MB si una cu 248 Mb si ceva pe care este instalat OSX Lion. As dori sa sterg tot si sa fac o partitie doar pt os si una pt diverse. Cam de cat sa fac prima partitie pt os ? Are ceva daca sterg partitia aceea cu efi sau e ceva important pt sistem ?
4. Pe pc-ul hacintosh tot cu Lion, facusem imagine cu Acronis. Desi programul nu este teoretic compatibil cu mac, totusi a mers sa fac imagine cu succes. Ar merge sa fac la fel si pe MBP ? Stiu ca are time machine acela dar am inteles ca trebuie un hard intreg pt el si nu am cum sa fac. Cu Acronis mi-ar fi mai simplu, fac o imagine imediat dupa ce il instalez si o tin undeva pe hard in caz de nevoie.
5. Acum vine partea cea mai interesanta. Acum el are OSX Lion 10.7.3. Ce sa fac, sa bag tot Lion sau Mountain Lion ? Sau Snow Leopard ? Care ar fi cel mai potrivit pentru acest macbook ? Doresc sa mearga cat mai bine posibil.
6. Respectivul de la care am luat acest mac, mi-a dat gratuit un mouse si o tasta apple. tastatura are din pacate un defect, a zis ca a scapat niste apa sau ceva de genul si numai merg tastele A, Z si X. Va ca nu are suruburi, am incercat sa dau butoanele afara dar tot nu vrea. Se mai poate face ceva sau o pun la cos?