Pot pune si de 2000 si ceva, atata timp cat pe Ivy/Sandy e suportata chestia asta.
Am avut pe un late 2012 15”, doua Corsair-uri la 1866, le recunostea, nu dadea kernel panic, era super fast.
Chestia e ca daca treci de 1866 nu mai ai CL9, ci deja ajungi la CL10/11, deci intr-un fel nu e mare boost.
Multi daca ar citit threadul asta ar zice ca imi bat joc de un MBP ca bag chestiile astea in el, insa nu e doar un hobby/moft dar si o necesitate (nu stau sa dau acum exemple ce fac cu el, dar sigur nu comand robotelul de pe Marte).
Nu știu despre ce discuții de pe ce forumuri e vorba, dar n-am avut nici o problemă cu Retina. Iar ecranul e superb, bootează al naibii de rapid, exportă clipuri full HD extrem super-rapid, etc. - comparat cu un iMac de bază mid-2011. Să tragem concluzii din experiențe concrete, zic.
Stii cum e chestia asta cu problemele de la MBP Retina ? E ca si cum a fost in 2010 cu iPhone 4… la jumate pica semnalu’ iar la jumate nu.
Mda, lucrurile pot fi văzute și așa. Sau, mai bine zis, se pot întâmpla și așa. Eu cred că problemele pe Retina sunt date mai ales de ML, decât de hardware. Să vedem ce se întâmplă după niște update-uri.
Astea find spuse, daca omu’ mai vrea maine MBP-ul meu + 500E, acolo se duc investitile. I want a rMBP..totusi daca nu mai vrea, cred ca ii fac upgrade lui asta, in caz contrar (maxim am zis!) incerc sa-l vand dar nu rezolv nimic
Cam aceeasi situatie am avut-o si eu acu un an. Aveam un MBP 2009 si aveam de ales dintre sa-l vand si sa-mi iau generatia noua sau sa-i fac upgrade. Am facut upgrade: 8GB RAM si SSD. Nu-mi pare rau, merge perfect si sunt foarte multumit. Ideea e sa pui in balanta foarte bine cele doua optiuni. Bafta!
Am avut fiecare generatie de PowerBook/MacBook Pro din 2004 pana azi. Absolut fiecare (15”).
Acum am un MacBook Pro Retina 512SSD.
Fara nici o rezerva este cel mai bun MacBook Pro. Nu se poate compara.
Ecran IPS, rezolutie mult mai buna, ecran mai subtire, rame mai mici la ecran, body mai subtire, flash de 4 ori mai rapid, mai usor, mult mai rece, mai putin zgomotos, HDMI, mufele sunt impinse mai spre ecran = cablurile se ascund si mai usor.
Booteaza in 10 secunde.
Parerea mea este sa il cumperi, o sa iti placa foarte mult, e intr-o clasa diferita fata de MBP clasic.
Am avut fiecare generatie de PowerBook/MacBook Pro din 2004 pana azi. Absolut fiecare (15”).
Acum am un MacBook Pro Retina 512SSD.
Fara nici o rezerva este cel mai bun MacBook Pro. Nu se poate compara.
Ecran IPS, rezolutie mult mai buna, ecran mai subtire, rame mai mici la ecran, body mai subtire, flash de 4 ori mai rapid, mai usor, mult mai rece, mai putin zgomotos, HDMI, mufele sunt impinse mai spre ecran = cablurile se ascund si mai usor.
Booteaza in 10 secunde.
Parerea mea este sa il cumperi, o sa iti placa foarte mult, e intr-o clasa diferita fata de MBP clasic.
Aşa zic şi eu. Evident, e foarte scump, dar, per total, are nişte soluţii tehnice care-i garantează longevitatea în exploatare.