SSD pentru MBP 17”
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: BV
Macuser din: 13.09.08

Tot citind pe aici, m-a pocnit ideea de a pune si eu un SSD pe MBP-ul meu.
Pacientul este un MBP 17”, santa rosa, 2,4GHz, C2D.
Acum, intrebarea este, ce tip de SSD se potriveste pe el, care este cel mai bun de pe piata la momentul asta?
Operatiunea se va executa probabil prin noiembrie cind ajung acasa, deci am timp suficient sa caut si sa comand SSD-ul de oriunde.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Corsair GT

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Asta?
http://www.conrad.com/CorsairSSD-hard-disk-CSSD-F480GBGT-BK-480-GB-2.5-"-SATA-III-(600MB/s).htm?websale7=conrad-int&pi=416935&Ctx;={ver/7/ver}{st/3ec/st}{cmd/0/cmd}{m/websale/m}{s/conrad-int/s}{l/int/l}{sf/<s1>Corsair+GT</s1>/sf}{p1/d80672ccd98cf2a26a5ebade5f1e2174/p1}{md5/13ce7daa66c164b804a7ffc98aadec6b/md5}
Vad ca este SATA III, asta este tipul de conexiune pe care o am?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 04.10.07

Sau aici (vezi si comentarii cumparatori): http://www.pcgarage.ro/ssd/corsair/force-gt-ssd-120gb-sata-iii-25-inch/
MBP-ul tau are SATA-II. Nu conteaza ca SSD-ul stie (si) SATA-III, este backwards-compatible, va merge fara nici o problema pe laptop-ul tau.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Dacă acesta este macbookul tău atunci ai sata 1. Probabil îți va funcționa și un ssd sata3 dar mai bine te îndrepți spre unul sata2, părerea mea.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Da, asta este.
Imi puteti recomanda un ssd sata II?
Ceva bun, vreau sa mai tin laptopul o perioada, merge excelent.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu ti-am facut recomandarea. Daca vrei sa iei vechituri, treaba ta.
Spor

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
MacHead - 10 August 2012 02:24 PM

Sau aici (vezi si comentarii cumparatori): http://www.pcgarage.ro/ssd/corsair/force-gt-ssd-120gb-sata-iii-25-inch/
MBP-ul tau are SATA-II. Nu conteaza ca SSD-ul stie (si) SATA-III, este backwards-compatible, va merge fara nici o problema pe laptop-ul tau.

Eu am pe toate, chit ca am sau nu SATA 2, HDD-uri pe SATA 3.
Asa stiu clar ca nu o sa fie gatuite si ca le voi putea folosi si in eventualitatea unui upgrade.

Daca gogu vrea vechituri, il lasam sa faca ce vrea, pana la urma e treaba lui..

Si cred ca se gasesc si mai ieftine ca la PC Garage daca cauti atent pe net smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Ideea era sa se potriveasca, dar am studiat putintel si cica sint compatibile, deci ramin pe GT-ul ala.
Gata, maine il si comand.
Un opti bay pentru modelul meu stie cineva de unde pot lua? Nu de alta, dar super drive-ul meu e aproximativ mort, si nu sint convins ca merita inlocuit, ca la cit l-am folosit trebuia sa mearga o mie de ani cel putin…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

De comandat il comand din germania de la conrad, am mai multa incredere in garantia lor, decit in cea a magazinelor noastre, si tot timpul au fost foarte prompti.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08
Aetherius - 10 August 2012 05:48 PM

Asa stiu clar ca nu o sa fie gatuite si ca le voi putea folosi si in eventualitatea unui upgrade.

Si cred ca se gasesc si mai ieftine ca la PC Garage daca cauti atent pe net smile

Mai nuanteaza un pic parerile astea radicale. Singurul motiv pentru care “gogu” ar trebui sa se uite la un SSD mai nou ar fi, eventual, consumul mai redus. In rest, decizia ta de a-ti pune SATA 3 pe interfete SATA 1/2 este complet inutila, din toate punctele de vedere (NU iti pastrezi HDD-urile in cazul unui upgrade decat daca nu ai mare lucru de scris pe ele, orice forma de HDD este un consumabil care se inlocuieste preemptiv la 2-3 ani, daca iti pasa de datele tale).

Ontopic: Ia cel mai ieftin raport pret / capacitate, dar uita-te un pic si la consum.

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Ie te te, Conrad au SSD-uri IDE. Aviz amatorilor, erau discuții mai vechi despre ssd IDE.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Dragos Salageanu - 10 August 2012 09:58 PM
Aetherius - 10 August 2012 05:48 PM

Mai nuanteaza un pic parerile astea radicale. Singurul motiv pentru care “gogu” ar trebui sa se uite la un SSD mai nou ar fi, eventual, consumul mai redus. In rest, decizia ta de a-ti pune SATA 3 pe interfete SATA 1/2 este complet inutila, din toate punctele de vedere (NU iti pastrezi HDD-urile in cazul unui upgrade decat daca nu ai mare lucru de scris pe ele, orice forma de HDD este un consumabil care se inlocuieste preemptiv la 2-3 ani, daca iti pasa de datele tale).

Ontopic: Ia cel mai ieftin raport pret / capacitate, dar uita-te un pic si la consum.

consum, mtbf, viteza si posibilitatea de a le folosi in altceva in eventualitatea unui update.
si da, eu imi tin toate “upgrade-urile” cand vand mac-urile; mi se pare normal. intra la extra, iar in anumite cazuri, le vand cu respectivele componente. de ssd nu incape vorba inca, deoarece nu il am deja de multi ani si oricum nu as vinde asa ceva, avand in vedere ca am dat o avere cand a aparut.

Semnătură