Macbook Pro problema wireless
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 31.10.10

Salut,
Prima problema de soft (cred) pe care o am cu iepurele asta de laptop dupa un an jumatate.
Ma conectez la wifi instant, dupa 10 secunde imi pica (apare semu’ exclamarii pe icon), dureaza vreo 20 de secunde si mi se conecteaza definitiv. Nu mi s-a mai intamplat pana acum.
Si asta nu ar fi problema, dar in ultimele zile, la intervale de aproximativ 30 min, netul se opreste pt un min aproximativ. Icoana ramane conectata, insa nu am activitate la net.
Am crezut ca e de la provider, insa pe tlf netul merge. Deci clar e de la laptop.

Am Lion instalat. Cum am spus, n-am mai patit asa ceva pana acum. Ceva sugestii?

Semnătură 

 Macbook Pro 15” late 2010 - i5-2.4 GHz, 330GT, 180 GB SSD OCZ Vertex2, 8 GB DDR3
 iPhone 4S 32GB white

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 04.10.07

Te uiti in Console cand se intampla (la conectare sau freeze retea) si dai cu copy/paste aici mesajele.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 31.10.10

Da, am vreo 5 device uri conectate si se pare ca pe cam toate facea probleme. Am schimbat encriptarea de la WPA2 PSK la WPA Personal si vad ca nu-mi mai face figuri. Sa fie routerul de vina? O sa revin daca mai am probleme.
Oricum, tara mai inapoiata, pe partea cu netul, ca Spania nu cred ca exista, poate doar prin Africa. Am 2 linii de internet care insumeaza 80 de euro lunar, si sunt ambele VAI si AMAR. God I miss Romanica!!!

Semnătură 

 Macbook Pro 15” late 2010 - i5-2.4 GHz, 330GT, 180 GB SSD OCZ Vertex2, 8 GB DDR3
 iPhone 4S 32GB white

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Pitesti
Macuser din: 24.06.10

Pentru a nu deschide o noua discutie o sa scriu aici despre problema cu care ma confrunt.
Se pare ca Macbook Pro-ul meu early 2011 s-a certat cu conexiunea wireless din casa. Laptopul ruleaza OSX 10.8.2. Folosesc un rooter d-link dir-600 cu fw. 2.05. Internetul este de la RDS. Stiu ca nu e din cauza rooter-ului pentru ca internetul functioneaza perfect pe alte device-uri din casa (iPhone, laptop Acer, XBOX 360 etc).
Cum a survenit problema? Am golit cosul de gunoi de pe un HDD extern, moment in care laptop-ul s-a restartat singur, dupa care a afisat un kernel panic cu textul “Your computer restarted because of a problem. Press a key or wait a few seconds to continue starting up”. Nu stiu daca are vreo legatura sau e doar o coincidenta (daca are vreo relevanta HDD-ul este formatat NTFS si pe mbp am instalat Paragon NTFS). Ideea e ca am testat cu conexiunea wireless a vecinului - internetul merge, incarca paginile ok. Cum comut pe conexiunea mea, cum nu mai merge internetul. La inceput mergea dar dura o eternitate sa incarce paginile. Acum nu mai vrea deloc.
De notat ca acum 2 zile mi s-a deconectat dintr-o data de pe conexiune si a trebuit sa refac conexiunea manual, dar nu au fost alte probleme.
Idei? Sfaturi? Ce e de facut?

Semnătură 

MacBook Pro Retina late 2013 i5 13”
MacBookPro early 2011 i5 13”
iPhone 6 Space Grey 16 GB
iPhone 5S Gold 16 GB
iPhone 4S Black 32 GB
iPhone 4 16 Black GB
iPhone 3GS Black 32 GB
iPhone 3G White 16 GB
iPhone 2G 8 GB
iPod Nano 4th Generation Red 16 GB
iPod Touch 3rd Generation 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Pitesti
Macuser din: 24.06.10

Am uitat sa zic ca am restartat MBP-ul. Am resetat PRAM-ul, am sters conexiunea de la preferred networks, am inchis si redeschis wifi-ul de multe ori, dar nu am rezolvat nimic. Desi se conecteaza la conexiune fara probleme, nu am internet.

Semnătură 

MacBook Pro Retina late 2013 i5 13”
MacBookPro early 2011 i5 13”
iPhone 6 Space Grey 16 GB
iPhone 5S Gold 16 GB
iPhone 4S Black 32 GB
iPhone 4 16 Black GB
iPhone 3GS Black 32 GB
iPhone 3G White 16 GB
iPhone 2G 8 GB
iPod Nano 4th Generation Red 16 GB
iPod Touch 3rd Generation 32 GB